boek je vakantie bij de ANWB

Katten zijn ontzettend leuke dieren: aanhalig, schattig en met een hoog knuffelgehalte. Of toch niet? Katten hebben altijd onderdeel uitgemaakt van mijn leven. Momenteel is Rockey, onze prins-op-de-erwt kat.

 

Inhoud

Opgegroeid met katten

Al zo lang als ik mij kan heugen had ik een kat in huis. Vroeger was dat de kat van mijn moeder. Het beestje heette Jeffrey en hij is 18 jaar oud geworden. Mijn moeder kreeg hem rond dezelfde periode dat ik werd geboren, dus we zijn samen opgegroeid. Ik weet dan ook niet beter, dan dat er altijd een poes in huis was. Toen Jeffrey overleed, heeft mijn moeder een andere kat in huis genomen en toen die overleed, nam zij weer een nieuwe.

Leestip: 10 Dingen die gevaarlijk zijn voor je kat

 

Ik miste een kat in mijn leven!

Zo doende lag het voor de hand, dat ik zelf ook een kat zou nemen toen ik het huis uit ging en dat heb ik ook gedaan. Na een jaar op mezelf te hebben gewoond, merkte ik dat “iets” miste. Na lang nadenken bleek dat dus een kat te zijn! Een beestje dat je gezellig opwacht als je de hele dag hebt gewerkt, die lekker tegen je aan kletst als je aan het koken bent en die ’s avonds knus bij je op schoot komt liggen als je op de bank zit. Dat is je verwachting…

 

Misty, mijn eerste kat

Mijn eerste kat heette Misty en ze kwam uit het asiel. Echt een schat van een beest, heerlijk knuffelig, maar tijdens mijn zwangerschap lag ze voor het laatst bij mij op schoot. Mijn dochter in mijn buik had ruimte nodig, waardoor ze via mijn buikwand de poes een fikse trap verkocht. Het beestje keek me hoogst verontwaardigd aan, waarop ik met mijn handen omhoog liet zien dat ik het niet was. Waarschijnlijk vertrouwde ze het voor geen cent, want ze is daarna nooit meer op schoot geweest.

 

Snoopy, de opvolger van Misty

Mijn tweede kat kreeg ik een jaar na Misty. Snoopy kwam uit een nestje van mensen uit de buurt. Heel lief beestje, maar ontzettend schuchter en liet zich nooit zien. Achteraf gezien hebben we daar niet veel plezier van gehad, maar als je eenmaal een huisdier hebt, doe je die niet zomaar weg. Helaas overleden eerst Snoopy en daarna Misty en na een tussenpauze heb ik toch weer gekozen voor een kat.

Rockey kat
Dit is Rockey

 

Rockey, onze huidige kat

Onze huidige ster heet Rocky en hoewel hij alweer acht jaar oud is, lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Jammer genoeg heb ik ook bij dit huisdier het romantische beeld van kletsende katten en aanhankelijke poezen moeten laten varen.

Mijnheer heeft een compleet eigen wil en komt tegen je aan liggen (op schoot waagt hij zich al jaren niet meer aan), hij komt me halen als het tijd is om naar bed te gaan. Als ik weg ben geweest (al is het maar vijf minuten) staat hij voor de deur te janken alsof hij jaren alleen is geweest en als hij ’s avonds op bed komt liggen heeft hij meer ruimte nodig dan mijn bed heeft.

Onze prins-op-de-erwt heeft ook zijn eigen wensenlijstje: verse vis blieft hij niet, van de kattenvoeding in gelei likt hij alleen de gelei eraf en als hij een snoepje wil, gaat hij voor de kastdeur zitten en hypnotiseert hij je met zijn blik, zodat je wel gedwongen bent om het snoep te pakken. Is het dan alleen maar kommer en kwel? Nee hoor, zeker niet. Als hij ligt te slapen, heb ik spontaan de behoefte om naast hem te liggen en mezelf ook helemaal op te krullen.

Heerlijk, zo’n luie poes!

Rockey kat bed

Dokteronline.com
Vorig artikel5 Liefdestalen, welke spreek jij?
Volgend artikelTips voor een auto voor senioren
Tanja
Lieve lezer, Leuk dat je mijn stukjes leest, hopelijk tot je grote plezier! Mijn naam is Tanja en als sinds de middelbare school vriendin van Anja. We hebben samen genoeg gekke dingen meegemaakt en ondanks een kleine tussenpauze hebben we elkaar weer gevonden, onder andere in het schrijven. Ik woon met mijn man, mijn tienerdochter en onze kat in een schattige appartementje in een grote stad in het westen van het land, dus genoeg te beleven. In mijn schrijfsels neem ik je mee in wat ik mee maak en wat mij bezig houdt. Groetjes, Tanja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in