boek je vakantie bij de ANWB

Heb jij ook wel eens last van een verstopte neus of een geïrriteerde keel? Vroeg of laat krijgen we daar allemaal mee te maken. Gelukkig zijn er producten die bijvoorbeeld je neus weer kunnen openen of de pijn in je keel kunnen verzachten. Daarnaast kun je ook Physiomer producten kopen die helpen bij een milde of ernstige neus- en sinusverstopping. Benieuwd naar de opties? Lees dan verder!

 

Inhoud

Neusspray

Heb je een verstopte neus door een verkoudheid? Goed idee om een neusspray in huis te halen. Die biedt namelijk snel verlichting en maakt je neus binnen enkele minuten weer vrij. Kies wel voor een neusspray met natuurlijke ingrediënten die je neusslijmvlies laat slinken. Het product moet namelijk niet alleen mild zijn voor je neusslijmvlies, maar ook handig zijn om te nemen in zakformaat.

Het belangrijkste bestanddeel van neusspray is zeewater met een hoog zoutgehalte. Hiermee wordt overtollig vocht uit je neusslijmvlies gehaald. Daarnaast zitten er vaak essentiële oliën in (Eucalyptus en Niaouli) om bacteriën en virussen te bestrijden die verkoudheden veroorzaken en verspreiden. Zo verminder je de kans op infecties!

 

Keelspray

Heb je last van keelpijn, irritatie of een branderig gevoel? Soms is het dan moeilijk om te slikken en dat is natuurlijk vervelend. In dat geval kan een keelspray van pas komen. Deze praktische spray kun je makkelijk in je zak meenemen. Het duurt over het algemeen ook maar 3 minuten om de keelpijn te verlichten.

In deze sprays zitten een aantal natuurlijke ingrediënten, zoals hypertonisch zeewater, honing, propolis en essentiële oliën. Je hoeft dus geen vies product weg te slikken, dankzij een heerlijke honing en citroensmaak. Het is ideaal om je keel op een natuurlijke manier te verzachten en te zuiveren.

 

Neusspoeling

Sommige mensen hebben last van neus- en sinusverstopping, rhinosinusitis of rinitis na een operatie. Super vervelend! Hiervoor is een neusdouche de perfecte uitkomst. Je kunt namelijk makkelijk je neus en sinusholtes reinigen. Je spoelt hierbij je sinusholten met een constante stroom. Resultaat? Je slijmvliezen zullen kalmeren, reinigen en ontzwellen. Met een neusspoeling hoef je vaak ook minder medicijnen te gebruiken.

Kijk wel even goed hoe je het moet gebruiken. Dat is namelijk afhankelijk van de ernst van de symptomen. Je kunt het zo zien: bij milde symptomen kun je spoelen zonder druk uit te oefenen. Bij ergere symptomen kun je handmatige druk uitoefenen. De druk kun je eenvoudig instellen met het opzetstuk. Vervolgens kantel je je hoofd, adem je met een open mond en snuit je je neus rustig om overtollige oplossing te verwijderen.

 

Dus, heb jij last van een van de drie bovenstaande kwaaltjes? Haal dan de juiste middeltjes in huis!

Dokteronline.com
Vorig artikelTips om gehoorschade te voorkomen
Volgend artikelOakfield paddenstoelen quiche recept
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in