boek je vakantie bij de ANWB

Deze leuke Kerst DIY Kerstman in de schoorsteen, vormt een prachtige kerstdecoratie en zal overal een echte blikvanger zijn. Voor het zelf maken van de Kerstman in de schoorsteen te maken heb je wel wat geduld, tijd en verschillende materialen nodig, maar dan heb je ook een leuke zelfgemaakte Kerstdecoratie.

 

Inhoud

Benodigdheden

– Grote piepschuim bal
– Terracotta bloempot
– Kleine piepschuim bal
– 2 Rode ballonnen
– 2 Satéstokjes
– Witte watten
– Bruine verf
– Oude zwarte sok
– Zwarte verf
– Spons
– Schaar
– Lijm
– Indien gewenst: klein krijtbordje & krijt

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY

 

Kerst DIY Kerstman in de schoorsteen

1. Begin met het opbrengen van de bakstenen op de schoorsteen. Dit gaat het makkelijkst als je een stukje uit een huishoudspons knipt, in de verf dompelt en dan op de terracotta pot stempelt. Ik heb zelf mijn verf moeten mengen en de kleur is een beetje aan de lichte kant geworden, maar dat vond ik wel zo mooi.

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 1

 

2. Knip vervolgens van een ballon het gedeelte waarin je blaast af en leg dit opzij (dit heb je straks nog nodig, dus beschadig het niet!)
3. Stop nu de grote piepschuim bal in de ballon. Je kunt de bal ook bekleden met stof of crèpepapier.
4. De basis voor de Kerstman heb je hiermee gelegd.

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 2

 

5. Knip van een oude zwarte sok de bovenkant af en gebruik dit als riem voor de Kerstman (op maat knippen en bij elkaar nieten). Voor de gesp heb ik simpelweg lijm in een rechthoek gesmeerd in het midden van de riem en er zilver glitter overheen gestrooid.
6. Voor de benen van de Kerstman heb ik de afgeknipte delen van de ballon gebruikt en nog een extra geknipt. Neem een satestokje, wikkel er watten om heen en trek hier het opblaasgedeelte van de ballon overheen (zie foto)

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 3

 

 

7. Leg de benen even apart en halveer de kleine piepschuim bal
8. Verf de twee helften zwart (dit worden de laarzen van de Kerstman)
9. Steek nu de laarzen op de bovenkant van de benen
10. Smeer de bovenkant van de laarzen in met een laagje lijm en leg hier watten omheen
11. Als de verf gedroogd is kun je de benen rechts en links in het lijfje van de Kerstman stoppen (je hoeft niet net als mijn dochter bang te zijn dat de ballon gaat scheuren, want dat is niet het geval)
12. De Kerstman is af, nu is het tijd om de schoorsteen nog even af te maken: neem hiervoor een dikke laag watten, smeer de bovenkant van de terracotta pot in met lijm en drapeer hier de watten overheen

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 4

 

 

13. Nu is de schoorsteen klaar en kun je de Kerstman in de schoorsteen stoppen

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 6

 

Om het geheel af te maken heb ik een klein krijtbordje genomen en er met witte verf ‘Happy Holidays’ opgeschilderd. Om een sneeuweffect te creëeren kun je net als ik heb gedaan wat lijm op de randen smeren en deze in kunstsneeuw dompelen. Plaats het bordje aan de zijkant en je zelf te maken Kerstman in de schoorsteen is helemaal klaar.

 

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 5

Laat iedereen genieten van je DIY zelfgemaakte Kerstdecoratie door deze een prominente plek in huis te geven (let op met warmte: de ballon kan kapot gaan!)

 

Laat me weten of je deze Kerst DIY Kerstman in de schoorsteen ook gaat maken! Op mijn Facebook kun je een foto sturen, dan plaats ik deze op de pagina.

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in