boek je vakantie bij de ANWB

Met deze 10 inspirerende tips voor winterdecoratie tover jij je huis om in een gezellig thuis. En het leukste is: je hoeft daarvoor niet per se naar de winkel te rennen. Veel van de 10 inspirerende tips voor winterdecoratie maak je namelijk in een handomdraai zelf.

 

Inhoud

1. Ginger bread man versiering maken

Kerst staat synoniem voor het bakken van heerlijke kerstkoekjes  en veel mensen hebben dan ook een ginger bread man koekjes vorm in huis. Natuurlijk kun je hier koekjes van maken, maar de vormpjes zijn ook geschikt om er kerstdecoratie van te maken. Leg er gekleurd karton of gewoon bruin inpakpapier onder, trek de vorm over en knip uit. De ginger bread man versiering kun je eerst versieren en dan overal in huis ophangen. Ook een leuke DIY voor kinderen.

 

10-inspirerende-tips-voor-winterdecoratie-gingerbread-man

 

2. Haal de natuur in huis

Alhoewel het met Kerst buiten wat minder aantrekkelijk lijkt, kun je toch genieten van een stukje natuur in huis. Verzamel wat dennentakken, dennenappels, bladeren enz. en maak hier een mooi tafelstuk van. Een paar kaarsen erbij en je DIY natuurlijke tafelstuk is helemaal klaar voor gebruik. Mocht je dol zijn op glitter: je kunt de takken, dennenappels en andere natuurlijke materialen ook bewerken met verf/glitter.

 

10-inspirerende-tips-voor-winterdecoratie-haal-de-natuur-in-huis

 

3. Maak je eigen sneeuw

Helaas is de tijd van een gegarandeerd witte Kerst al lang voorbij. Mocht je toch niet zonder sneeuw kunnen? Maak deze dan gewoon zelf en versier daarmee je Kerstdecoratie. Meng simpelweg witte acrylverf met fijn zand en decoreer er vrolijk op los.

 

 

4. Uniek geschenklabel

Wil je dat jouw cadeautjes dit jaar echt opvallen? Neem dan een extra grote kerstlamp, een marker en schrijf hierop voor wie het cadeau is en jouw naam als afzender. Nu moet je het alleen nog aan het cadeau bevestigen en je hebt een uniek geschenklabel.

 

5. Kerstkaarten ophangen

Helaas gaan steeds meer mensen ertoe over om digitale kaarten te versturen. Misschien kun je jouw vrienden een tip geven en op je sociale media te kennen geven dat je dol bent op echte Kerstkaarten. De Kerstkaarten kun je vervolgens als decoratie ophangen. Liever niet ophangen? Pak dan een leuke mand, plaats hier flink wat watten in en daarop de kaarten. Versier naar hartenlust om er een geheel eigen draai aan te geven en de Kerstdecoratie af te stemmen op jouw wensen.

 

10-inspirerende-tips-voor-winterdecoratie-kerstkaarten

 

6. Raamversiering zonder krijtstift maken

Heb je geen krijtstift thuis? Geen nood, maak dan gewoon zelf verf waarmee je een leuke raamversiering kunt tekenen. Mix gelijke delen witte knutselverf en afwasmiddel met elkaar. De verf is klaar voor gebruik: teken vrolijke sneeuwmannen, sneeuwvlokken, sterren en nog veel meer op je ramen. De verf kun je makkelijk en snel verwijderen met wat warm water (en eventueel sop).

 

7. Kerstster en lidcactus

Heb je geen zin/tijd of inspiratie om aan de slag te gaan, maar wil je toch een gezellige sfeer in huis? Koop dan gewoon wat kerstster planten en lidcactussen die rond deze tijd in bloei staan en geniet van natuurlijke Kerstdecoratie. De groene bladeren en rode bloemen passen perfect bij de tijd van het jaar. Geniet bovendien extra lang van je aankopen door de juiste verzorging van de Kerstster.

 

8. DIY Kerstdecoratie maken

Knutselen is een perfect tijdverdrijf voor jong en oud. En Kerst is de tijd bij uitstek om creatief aan de slag te gaan om DIY Kerstdecoratie te maken. Wat dacht je van een geweldige Kerstman in een schoorsteen of maak een leuk pinguïn ornament. Je kunt echt alle kanten op tijdens het knutselen.

Zelf maken kerstman in de schoorsteen DIY 6

 

9. Gebruik snoep als decoratie

Waarom zou je veel geld uitgeven aan allerlei decoraties waar je alleen naar kunt kijken? Vul glazen, vazen en schaaltjes met snoepjes en je hebt een vrolijke versiering. Ga naar de winkel en koop wat zuurstokken en hang deze rondom aan de buitenkant van een hoge vaas. Haal rood wit gekleurde snoepjes en vul er een glas mee. Koop M&M’s en vul schaaltjes ermee… Het leukste van alles is natuurlijk dat je de decoratie al naar behoefte gewoon op kunt eten. Ook leuk als je gasten krijgt met kinderen, want welk kind vindt het niet leuk om zelf snoep uit te mogen zoeken.

 

10. Verlichting

De herfst en winter zijn dé seizoenen bij uitstek om te genieten van een sfeervol verlicht huis. De juiste verlichting kiezen is dan ook de laatste uit het rijtje van 10 inspirerende tips voor Kerstdecoratie. Of het nu om (LED)kaarsen gaat of slingers met licht, hiermee bepaal je de sfeer in huis. Dim je grote licht en geniet tijdens een gezellige avond van de gedempte verlichting van kerstlichtjes. Zet een grote vaas neer en stop hierin LED lampjes die op batterij werken… Mogelijkheden zat om met licht een gezellige sfeer te creëren.

 

 

Hopelijk kun je met mijn 10 inspirerende tips voor winterdecoratie gebruiken om van je huis een thuis te maken tijdens de donkere dagen in de winter. Vergeet ook niet om je winter slaapkamer in orde te maken.

Wat doe jij om je huis een gezellige wintersfeer te geven?

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in