boek je vakantie bij de ANWB

Bij tipsvoorjou maken we de decembermaand wat feestelijker met een paar leuke giveaways en natuurlijk tips voor de komende feestdagen. Doe vandaag mee en maak kans op een spannende middag samen met mij 😉 Lukt het ons om te ontsnappen uit het Pieter Baancentrum?

 

Inhoud

Prison Escape

Heb jij wel eens in de gevangenis gezeten en is het jou gelukt om te ontsnappen? Ik heb al een keer ‘vastgezeten’ en samen met mijn dochter en een omgekochte cipier is het ons gelukt om te ontsnappen. Het heeft wel wat bloed, zweet en tranen gekost en we moesten er heel wat voor doen, maar dan heb je ook wat om op je CV te zetten. Een ontsnapping uit de goed bewaakte De Kruisberg gevangenis in Doetinchem is niet iets wat je dagelijks doet.

Heb jij dit avontuur van ons gemist? Je kunt het nog hier nog eens nalezen.

Prison Escape kun jij ontsnappen uit de gevangenis
Oeps…

 

Ontsnappen uit het Pieter Baancentrum

Ontsnappen uit het Pieter Baancentrum lijkt wel de titel van een boek, maar het is toch echt precies datgene wat Heinekenontvoerder Frans Meijer deed. Vanaf het voorjaar 2024 mag jij een poging wagen om te ontsnappen. Je hebt dan precies drie uur de tijd om de weg naar de uitgang te vinden, zonder dat je gesnapt wordt door de bewakers die zowel binnen als buiten rondlopen.

Productiebedrijf Real Life Gaming laat met Prison Escape niets aan het toeval over. Er wordt alles aan gedaan om jou onder te dompelen in de wereld van gevangenen. Aan jou de taak om dit te doorzien, de acteurs en het systeem te slim af te zijn en je volledig te focussen op je eigen rol en je ontsnappingsplan. Daarbij moet je gewiekst te werk gaan, want je moet opdrachten vervullen die gecontroleerd worden. Maar met wat creativiteit en teamwork kom je een heel eind.

 

 

Is ontsnappen wel mogelijk?

Vanaf het ontmoetingspunt wordt je opgehaald met een Amerikaanse bus. Vanaf het moment dat je de bus instapt begint het verhaal. Want denk maar niet dat het een plezierritje wordt. Eenmaal op de plaats van bestemming moet je je omkleden (gevangenis overall), mobieltjes en dergelijke opbergen. Vervolgens wordt er een klassieke gevangenisfoto (mugshot) van je genomen. Na een strenge toespraak (en misschien nog wat push ups omdat de cipiers dat zo leuk vinden) kan het spel beginnen. Iedereen krijgt een eigen rol en daarin moet je slim te werk gaan. Het is immers de bedoeling dat je zo snel als mogelijk ontsnapt.

Hoe je dat doet staat je vrij. Ga je omkopen of juist slijmen? Onderhandelen, bluffen, stelen, veroorzaak je een rel of probeer je jezelf te vermommen om zo de weg naar de vrijheid te vinden? Maar let op: rellen kunnen afgestraft worden. Je kunt in de isoleercel belanden en de bewakers zijn natuurlijk alert en willen niet dat mensen onder hun neus ontsnappen.

Prison Escape kun jij ontsnappen uit de gevangenis gevangenenoverall

 

Voor wie is Prison Escape geschikt?

Prison Escape is anders dan een gewone Escape room. Het is een langdurig spel, waarbij je je eerder in een film waant dan een spel. Het is absoluut niet geschikt voor kinderen en de minimum leeftijd voor deelnemers is dan ook 18 jaar. Verder is het handig om fit te zijn en goed ter been, aangezien het de bedoeling is dat je moet ontsnappen (en dat kan letterlijk betekenen rennen met een bewaker op je hielen).

Voor wie is het dan wel geschikt? Iedereen die op zoek is naar een uitdaging, houdt van adrenaline en graag in oplossingen denkt, zonder de klassieke opdrachten te moeten doen. Leuk om te doen met vrienden, familie of als bedrijfsuitje met je collega’s (weet je gelijk op wie je kunt vertrouwen en wie je echte partner in crime is).

 

 

Kerstwinactie lukt het ons om te ontsnappen uit het Pieter Baancentrum

Als het eenmaal lukt, waarom dan niet een tweede keer proberen? Maar dit keer zoek ik naast mijn huidige partner in crime nog 2 personen die het aandurven een ontsnappingspoging te doen. Ik kan niet garanderen dat we in hetzelfde team blijven, als we maar voor ogen houden dat we allemaal zo snel als mogelijk moeten ontsnappen.

Voor deze winactie zoek ik dus 2 helden die op zaterdag 6 april om 13:00 uur een poging willen wagen om uit het Pieter Baancentrum te ontsnappen. Dus ben jij deze held? Doe dan snel mee en maak kans op één van deze plekken.

 

Hoe doe je mee? Laat mij weten hoe jij een ontsnapping uit een gevangenis aan zou pakken.

 

Deze winactie eindigt iets later dan de andere winacties namelijk op 31 december om 00:00 uur. In de dagen erna maak ik de winnaar bekend op Facebook. De winnaar wordt zoals altijd geloot via naamloten.

Geen giveaway meer missen deze maand? Kom dan elke dag terug en open een nieuw deurtje van de tipsvoorjou adventskalender 2023 en check ook deze online adventskalenders 2023.

Dokteronline.com

3 REACTIES

  1. Hoi Anja,
    Dat lijkt me kei leuk, en mijn man zou dat ook heel graag willen, dus wij willen ons graag bij je aansluiten! Gezellig om je weer een keertje te zien 🙂
    Ik zou me eerst wat afwachtend opstellen en kijken bij wie ik me kan aansluiten en proberen een band op te bouwen met de bewakers.

    Groetjes, Kelly

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in