boek je vakantie bij de ANWB

Zakhorloges waren honderden jaren geleden een essentieel accessoire voor de echte gentleman. Een stijlvolle man ging het huis niet uit zonder een gouden zakhorloge aan een bijpassende ketting. Het gebruik van het zakhorloge maakte echter de laatste eeuw plaats voor het polshorloge. Toch maakt het zakhorloge nu een comeback door en gaan steeds meer mannen over op het tijdloze zakhorloge. Lees in dit artikel alles over het combineren van een klassieke en elegante outfit met een stijlvol zakhorloge.

 

Inhoud

Populaire soorten zakhorloges

Een nieuwe modetrend dit jaar zijn zakhorloges – tijdmeters voor gentlemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Elk horloge heeft een unieke uitstraling en daardoor ook verschillende impacts op je outfit. Ben je trots op je zakhorloge en wil je graag dat deze opvalt? Neem dan een gouden horloge. Een gouden horloge is een stijlvol accessoire voor bij een pak tijdens een zakelijke vergadering, bruiloft of ander belangrijk evenement. Een zilver of stalen horloge daarentegen, past weer beter bij smart casual outfits, zoals bij een goede jeans met een overhemd of poloshirt en nette schoenen.

 

Victoriaanse zakhorloges

Je hebt ze misschien wel eens in een film gezien: prachtige, gouden zakhorloges. Ze zijn handgegraveerd met de naam van de eigenaar of allerlei soorten luxe decoratie. Deze zakhorloges geven de tijd aan met rijkelijk gedecoreerde wijzers met Victoriaanse krullen en de wijzerplaats is beschilderd met Romeinse cijfers. Deze luxe zakhorloges zijn nu ook online verkrijgbaar en kunnen niet ontbreken aan een zakelijke outfit. Steel de show op een bruiloft of zie eruit als een echte gentleman wanneer je je gouden zakhorloge uit je zak haalt.

 

Minimalistische zakhorloges

Val je liever niet zo op met je zakhorloge? Dan is een minimalistische versie geschikt voor jou. Deze horloges hebben vaak minder streepjes en maken gebruik van westerse cijfers. Minimalistische zakhorloges zijn vaak minder druk omdat ze minder functies en dus minder wijzers hebben. Uitgebreide horloges kunnen de datum, luchtdruk en andere informatie aangeven.

Minimalistische zakhorloges doen waar ze voor gemaakt zijn: de tijd aangeven. Deze horloges zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zilver. Zilver is minder opvallend dan goud en is daarom een goede accessoire voor bij een evenement waarbij een smart casual outfit, zoals jeans met een overhemd volstaat.

 

Hoe draag je een zakhorloge?

Zakhorloges kun je dragen in de broekzak van je jeans, in de borstzak van je jasje of eigenlijk in elke zak die je kleding maar bevat. Voor de veiligheid zit een zakhorloge vast aan een kettinkje dat je aan je kleding kunt bevestigen. Hierdoor kan het zakhorloge niet vallen wanneer hij uit je handen glijdt en krijgen zakkenrollers minder kans om je zakhorloge buit te maken. Om de veiligheid van je zakhorloge te garanderen, moet je de juiste soort ketting aanschaffen. Hieronder staan een aantal soorten kettingen die je kunt overwegen.

 

Grendelringketting

Een grendelringketting heeft aan de ene kant een karabijnsluiting en aan de andere kant een iets grotere ring met schuifsluiting. Deze soort ketting doet denken aan een ketting die je tegen diefstal kunt gebruiken en aan een haakje in je broekzak of riemlus kunt bevestigen. De functie van deze ketting is hetzelfde, maar dan voor het bevestigen aan je zakhorloge.

 

Belt slideketting

Deze ketting wordt tevens aan je broekzak bevestigd. Er zit aan deze ketting een schuifje dat over je riem heen wordt geschoven. Deze soort ketting is minder veilig dan een grendelketting, maar ziet er relaxter uit en is zeer geschikt voor het gebruikt met een smart casual outfit.

 

Albert-ketting

De Albert-ketting wordt het meeste gebruikt en eindigt op een t-vormig staafje. Dit staafje doe je door je knoopsgat, waardoor het mogelijk is je horloge in je borstzak te dragen. Een dubbele Albert-ketting heeft een extra ketting waar je een medaillon aan kunt hangen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in