boek je vakantie bij de ANWB

Natuurlijke make-up removers is niet alleen goedkoper, maar vele malen beter voor de huid dan alle chemische producten uit de winkel. Met deze huismiddeltjes heb je een natuurlijke make-up remover die ook nog eens goed voor je huid is

 

Inhoud

Huis-tuin-keukenmiddelen als natuurlijke make-up removers

Kom je thuis van een feestje, ontdek je dat je geen make-up remover meer hebt. Geen nood, want met onderstaande huis-tuin-keukenmiddeltjes maak je je huid in een mum van tijd helemaal schoon. Daarnaast verzorg je je huid ook nog eens en zijn het geen chemische middelen die je huid belasten met onnodige stoffen.

 

1. Kokosolie

Kokos is een echte allrounder en kan voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt worden, waaronder als verzorgingsproduct. Een goed alternatief als je geen make up remover in huis hebt is kokosolie. Het ruikt lekker en is bovendien super gezond. Doe een kleine hoeveelheid kokosolie op je vinger of op een wattenschijfje, laat het heel even intrekken en vervolgens verwijder je heel gemakkelijk de make up. De kokosolie voedt bovendien je huid.

natuurlijke-make-up-remover-kokosolie

2. Vaseline

Niet helemaal een natuurlijk product, maar wel goedkoop en je kunt er heel lang mee doen. Een beetje vaseline op een wattenschijfje, over de make up wrijven en met een schoon wattenschijfje dan wel tissue afvegen. Evenals kokosolie is ook vaseline verzorgend voor de huid.

 

natuurlijke-make-up-removers-vaseline

 

3. Honing

Met honing sla je twee vliegen in een klap: het maakt je huid niet alleen schoon, maar verzorgt deze ook. Breng honing op de huid aan met je vingers, ook daar waar make up zit, laat het kort intrekken en spoel je gezicht vervolgens goed af met lauw warm water.

 

natuurlijke-make-up-remover-honing

 

4. Yoghurt

Een potje ongesuikerde natuur yoghurt doet wonderen voor je huid. Gebruik de yoghurt net als een gewone reinigingslotion. Let op dat je de yoghurt niet in je ogen krijgt, want dit kan irritatie veroorzaken.

 

natuurlijke-make-up-remover-joghurt

 

5. Olijfolie

Ook een prima huismiddeltje waarmee je make up kunt verwijderen is olijfolie. Zet wat olijfolie op een tissue of een wattenschijfje en verwijder je make up hiermee. De olijfolie trekt in je huid waardoor deze meteen gevoed en verzorgd wordt. Hierdoor heb je geen speciale gezichtscrème meer nodig.

 

natuurlijke-make-up-removers-olijfolie

 

6. Babyolie

Misschien niet echt een natuurlijke make-up remover, maar altijd handig om in huis te hebben: babyolie. Voordeel van babyolie is dat deze je huid niet zal irriteren, omdat de olie ontwikkeld is voor de tere babyhuid. Een ideale make up remover rond en op je ogen, zonder dat deze last krijgen. Zet wat olie op een wattenschijfje en veeg alle make up hiermee weg.

Je kunt de babyolie ook mengen met komkommersap, waarbij het sap van de komkommer je huid zal hydrateren.

7. Aloë Vera

Een ander top product dat voor van alles en nog wat gebruikt kan worden, waaronder het reinigen van je huid en verwijderen van make up. Zelfs hardnekkige make up zoals mascara laat zich heel gemakkelijk verwijderen met Aloë Vera. Waar de andere producten wellicht te vettig zijn voor als je een vette huid hebt, is Aloë Vera juist heel goed voor de vette huid.

 

natuurlijke-make-up-remover-aloe-vera

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in