Trouwen met een beperkt budget en toch een geweldige dag hebben? Het kan. Dankzij de goedkoop trouwen tips bespaar je duizenden euro’s op de dag van je leven. Ontdek snel hoe ook jij kunt trouwen met een beperkt budget.

 

Goedkoop trouwen tips

Wil je tegenwoordig trouwen, dan moet je al gauw rekening houden met een budget van 15.000 – 18.000 euro. Absurd dat je eerst jarenlang moet sparen om met de liefde van je leven te kunnen trouwen. En dat allemaal voor 1 dag. Gelukkig kan het ook vele malen goedkoper, waardoor je ook goedkoop kunt trouwen met een budget van slechts 3000 euro of zelfs 1000 euro. Het ligt er eigenlijk allemaal aan wat je zelf wilt en of je een beetje handig bent. Met onderstaande tips kun je een budget bruiloft organiseren die niet onderdoet voor een bruiloft die misschien het vijfvoudige kost.

 

Goedkoper trouwen voor de wet

Een grote kostenpost zijn de huwelijkskosten op het stadhuis. Een aanrader om de uitgaven hierbij te beperken is in plaats van op het stadhuis op een stadsdeelkantoor elkaar het ja-woord te geven. Daarnaast zijn populaire dagen (woensdag – vrijdag) altijd duurder dan maandag en dinsdag. Daarnaast speelt ook de tijd een grote rol bij het bepalen van de prijs. Informeer in je gemeente op welke dag en welk tijdstip het voordeligst is.

 

trouwen beperkt budget trouwauto

 

Droom bruidsjurk voor beperkt budget

Er zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van je droomjurk ondanks een beperkt budget. Als eerste kun je natuurlijk kijken op Marktplaats, Ebay of andere website waar geregeld trouwjurken voor een redelijke prijs aangeboden worden.

Ben je zelf een beetje handig met naald en draad? Zoek dan op de aangeboden carnavalsjurken en bestel een jurk (basis) dat je naar eigen wensen volledig aan kunt passen. Er is ook een stichting die trouwjurken gratis uitleent aan minima, zodat zij in een droomjurk kunnen trouwen. Behalve op websites kun je ook zelf een advertentie in de supermarkt ophangen, waarbij je aangeeft dat je een trouwjurk zoekt.

 

trouwen beperkt budget trouwjurk

 

Trouwpak voor hem

Waarom zou je als man per se een echt trouwpak moeten hebben? Een gewone pantalon, met bijpassend hemd en colbert volstaan evengoed. Je maakt het plaatje compleet door er een leuke stropdas en goede schoenen bij aan te trekken en je hebt een perfect trouwpak. Niemand die de prijs ziet en het geld dat jullie hiermee sparen kunnen jullie gebruiken voor iets anders.

 

trouwen beperkt budget herenpak

 

Trouwringen online bestellen

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de juwelier om een mooie trouwring te kopen. Online bestellen is niet alleen veel makkelijker, je hebt bovendien veel meer keuze en je kunt de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Daarbij kun je de trouwringen zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Dus ook met een beperkt budget kun je een passende trouwring vinden.

 

trouwen beperkt budget trouwringen

 

Vervoer tijdens je bruiloft

Een echte trouwauto huren is zeer prijzig. Om de kosten voor het vervoer tijdens je bruiloft te drukken kun je kiezen voor het huren van een auto bij een gewoon autoverhuurbedrijf. Daar hebben ze veelal luxe modellen auto die je voor een dag kunt huren. De auto kan dan voorzien worden van een mooi bloemstuk en antennelintje, waardoor er weinig onderscheid zal zijn met de huur van een dure trouwauto.

Liever geen auto voor je bruiloft? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor onconventionele vervoersmiddelen: kruiwagen (hij rijdt jou naar het stadhuis), een tandem, een motor of gewoon te voet (als de afstand niet te ver is).

 

trouwen beperkt budget trouwauto

 

Bruiloft vereeuwigen op foto en video

Waarom zou je veel geld uitgeven aan een speciale trouwfotograaf? Zoek in je naaste omgeving naar iemand die volgens jullie leuke foto’s en video’s een  kan maken en over de juiste apparatuur beschikt en laat jullie dag door hem of haar vastleggen. Omdat je iemand vraagt die je reeds kent zijn jullie beiden meer ontspannen en kunnen jullie mooie foto’s verwachten.

Toch liever een echte fotograaf de trouwfoto’s laten maken? Kijk dan eens op het internet of er een beginnende fotograaf in de buurt te vinden is die bereid is om foto’s te maken tegen een gereduceerd tarief in ruil voor aanvulling van zijn portfolio.

Nog een paar tips voor de locatie om foto’s te maken: kies een mooi park, het strand (bij mooi weer) of ga naar de dierentuin waar speciale tarieven gelden voor bruidsparen en een beperkt aantal bezoekers.

 

trouwen beperkt budget fotograaf

 

Besparen op bruidskapsel en make-up

Nog een aardige kostenpost waarop jullie kunnen bezuinigen. Je hebt vast wel een vriendin die het leuk vindt om je haar te doen en je make-up voor je te verzorgen. Zeker als je gebruik  maakt van de vele voorbeelden die te vinden zijn  op het internet moet een goed verzorgd bruidskapsel en bijpassende make-up geen probleem zijn.

Dat geldt overigens ook voor je nagels. Met deze handige tips voor een manicure thuis moeten deze zelf lukken. En mocht je niet zo handig zijn of niemand vinden: struin dan het internet af en zoek een kapster die aan huis komt of voor hun opleiding op zoek is naar modellen. Elk tientje dat je kunt besparen, kunnen jullie investeren in iets anders voor jullie bruiloft.

 

trouwen beperkt budget bruidskapsel

 

Zelf maken: gastenboek, enveloppendoos en bedankjes

Ben je op zoek naar een perfect gastenboek geschrokken van de prijzen? Zoek je een origineel gastenboek? Ga dan zelf aan de slag en maak je eigen gastenboek. Niet alleen een receptieboek kun je zelf maken en geld besparen, ook de enveloppendoos is eenvoudig zelf te maken. Ten slotte kun je ook de bedankjes zelf maken. Daarbij kun je eindeloos variëren en de gasten bedanken met iets dat niet alleen recht uit je hart komt, maar waarvoor je bovendien moeite hebt gedaan.

 

trouwen beperkt budget bedankjes

 

De perfecte receptie met een beperkt budget

Natuurlijk wil je jouw vreugde delen met iedereen die je lief is en daarvoor is een receptie de plek bij uitstek. Voor de receptie geldt dat je deze zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Vraag een kennis of iemand uit je familiekring om te helpen met het schenken van de drankjes (die je zelf hebt gekocht), maak ruim van tevoren hapjes klaar die je in kunt vriezen en op de dag zelf klaargemaakt kunnen worden.

Of kies voor een koud buffet dat je een dag ervoor samen met je moeder/ zus(sen) of vriendin(nen) klaarmaakt. Zorg er wel voor dat je iemand hebt die je kan helpen om het koude buffet op de plaats van de receptie klaar te zetten, want daar zul jij op de dag van je bruiloft niet aan toe komen.

De zaal waar de receptie plaatsvindt kun je naar hartenlust versieren, waarbij je de kosten eveneens kunt beperken. De aanschaf van slingers en dergelijke kun je via tweedehands aanbiedingssites regelen of je maakt tafel aankleding, slingers en dergelijke gewoon zelf. Op Youtube en Pinterest vind je heel wat leuke ideeën en handleidingen om de zaal geheel volgens jullie wensen in te richten en te versieren.

 

trouwen beperkt budget receptie

 

Bruidstaart voor een lage prijs

Heel veel vrouwen vinden het leuk om te bakken en leven zich helemaal uit daarin. Sommigen daarvan zijn bijzonder goed in het vervaardigen van de mooiste cakes en taarten. Dat biedt jullie de gelegenheid om een bijzondere bruidstaart te hebben tegen een schappelijke prijs. Informeer eens in je vriendenkring of er iemand bij is die van bakken houdt of maak ook hiervoor weer gebruik van het wereldwijde web.

Uitermate geschikt in de zoektocht naar een betrouwbare en vooral goede amateur bakker is Facebook, waar hobbyisten vaak een ‘site’ hebben waar zij hun producten promoten. Of kies in plaats van een standaard bruidstaart voor mooie cupcakes, die ook nog eens veel handiger zijn om op te eten.

 

trouwen beperkt budget bruidstaart

 

Op huwelijksreis met een beperkt budget

Na je bruiloft wil je natuurlijk op huwelijksreis. Gelukkig kun je zelfs met een beperkt budget genieten van een romantische huwelijksreis. Hoe? Heel simpel: hou veilingen van vakanties in de gaten, abonneer je op nieuwsbrieven van veilingsites voor tickets, hotels en romantische uitjes. Met een beetje handigheid kun je voor heel weinig samen op reis. Daarnaast kun je natuurlijk ook een last minute of zelfs last second vakantie boeken, die zijn sowieso goedkoper dan reguliere reizen.

 

trouwen beperkt budget huwelijksreis

 

 

Misschien kun je niet op alles bezuinigen, maar een droomhuwelijk met een beperkt budget is met bovenstaande tips zeker te realiseren. Natuurlijk zul je wel wat geld uit moeten geven, maar met een beetje handigheid kun je dit geld ook weer terugkrijgen als je op de uitnodigingskaart aangeeft dat je in plaats van een cadeau een envelop met inhoud op prijs stelt.

Heb je zelf nog voorstellen om een droomhuwelijk te realiseren met een beperkt budget? Laat je reactie dan hieronder achter.

Follow

Dokteronline.com

5 REACTIES

  1. Zeer interessant! Straks gaat mijn zus trouwen en ik doe mijn best om haar zoveel mogelijk te helpen. Ik vind dat het zeer redelijk is om bedankjes zelfstandig te maken – dan is het al handmade en jullie kunnen tijd leuk samen doorbrengen! Nu moet ik haar helpen een locatie te kiezen, maar in elk geval moet het leuk, lief en origineel zijn!

  2. Leuke tips! Mijn nicht gaat trouwen en helaas kunnen we niet veel geld voor het bruiloft uitgeven. En deze tips helpen wel — nu realiseer ik me dat ik een meisje ken die een mooie make-up kan maken als ik haar vraag! We moeten nog een trouwlocatie vinden en dan is bijna alles klaar voor het feest! Bedankt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.