boek je vakantie bij de ANWB

Er zijn zo van die zaken die elke vrouw behoort te hebben: basiskledingstukken, maar ook basis verzorgingsproducten. In dit artikel worden een aantal onmisbare beautyproducten die elke vrouw behoort te hebben, belicht.

 

Inhoud

Basis outfit: deze schoenen en kledingstukken moet je in je kast hebben

Waarschijnlijk heb je een kast vol schoenen en kleding. De vraag is alleen of je de juiste schoenen en kledingstukken in je kast hebt liggen/hangen. Dit zijn kledingstukken die je met elkaar kunt combineren en die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Denk hierbij aan een jeans, een zwarte pantalon en een goed passende beha. Benieuwd wat je nog meer moet hebben? Hier ontdek je de basiskledingstukken die elke vrouw moet hebben.

Daarnaast is het ook handig als je deze 5 must have schoenen in huis hebt. Deze kun je perfect combineren met eerder genoemde basis kledingstukken en zijn geschikt voor uiteenlopende gelegenheden.

Onmisbare beautyproducten voor elke vrouw

Laat ik voorop stellen dat elke vrouw op haar eigen manier mooi is. Of je nu wel of geen make up gebruikt, jij bent mooi! Soms kan make up echter wel helpen om je nog mooier te maken. Of om bepaalde features die je van nature hebt te onderstrepen. Denk daarbij aan een mooie mascara om je ogen een fantastische look te geven. Of een mooi kleurtje voor je goed verzorgde nagels en handen. Welk product je wel of niet gebruikt ligt natuurlijk aan jezelf. Toch zou elke vrouw onderstaande beautyproducten moeten hebben.

Deodorant

Wil je lekker ruiken en niet meteen een duur flesje parfum op de kop tikken, dan kies je voor deodorant. Niet te duur, gemakkelijk voor onderweg en altijd gegarandeerd van een heerlijk geurtje. Let er wel op dat het niet om een goedkope, namaak deodorant gaat. Daarin kunnen namelijk, net als in namaakparfum, hele nare en voor de gezondheid schadelijke stoffen zitten.

Lipbalsem

Een must voor elke vrouw: of het nu om hartje winter gaat, waar de lippen in de kou heel wat te verduren hebben of hartje zomer waar de lippen de hele tijd bloot staan aan UV straling, een verzorgende lipbalsem is niet duur en behoort in elke handtas te zijn. Overigens is goede een lipbalsem ook geen overbodige luxe voor mannen. Er zijn diverse merken in de handel die zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt zijn.

Gezichtslotion

Eveneens onmisbaar verzorgingsproduct. Gezichtslotions zijn bedoeld om de huid te hydrateren, daarom zijn gezichtslotions/crèmes op basis van uitsluitend natuurlijke ingrediënten bijzonder aan te bevelen. Liever een gezichtslotion zelf maken op basis van wat de eigen huid verlangt? Dat kan natuurlijk ook en is zelfs nog beter.

 

Mascara

Een welbekend spreekwoord luidt: de ogen zijn de spiegel van de ziel. Veel mensen kijken ook het eerst naar iemands ogen. Dus, waarom de ogen niet extra benadrukken? Een mascara die de wimpers benadrukt en eventueel iets voller of langer laat lijken is daarom een onmisbaar verzorgingsproduct voor elke vrouw. Overigens hoef je niet per se een dure mascara te kopen: een goedkope volstaat prima.

In negen van de tien gevallen zijn mascara’s met allerlei beloftes, waarvoor je ook nog eens handen vol geld aan uit moet geven niet beter of slechter dan een goedkope mascara. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke mascara die ik bij de DM in Duitsland koop. Die kost daar ongeveer 5 euro.

 

Nagellak

Goed verzorgde nagels met een goed verzorgd laagje nagellak trekken meteen de aandacht. Nagellak is daarom een absolute must voor elke vrouw. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar een manicure te gaan om de nagels op professionele wijze te laten doen, maar dit is echt niet nodig. Een flesje goede nagellak doet al wonderen. Bovendien is het belangrijker hoe de nagellak aan gebracht wordt, dan de prijs van de nagellak zelf.

Dus, koop een flesje, neem je tijd en lak je nagels uitgebreid en netjes. Met een flesje nagellak in de handtas kun je overigens ook een barst in aangebrachte nagellak makkelijk en snel herstellen. Een flesje kleurloze nagellak kan voor diverse doeleinden gebruikt worden, waaronder stoppen van een ladder in een panty.

review zoya nagellak big10free payton

 

Make up remover

Voor elke vrouw die make-up gebruikt is de make-up remover onontbeerlijk. ’s Avonds, voor het slapen gaan eerst alle make-up verwijderen met make-up remover en dan het gezicht verder reinigen. Ook hier geldt: dure merken kopen is niet nodig. Belangrijker is het erop te letten dat er zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten in zitten. De huid heeft namelijk al genoeg te verduren door het dragen van make-up, zodat het van belang is zo veel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken.

Eyeliner

Evenals de mascara is ook de eyeliner handig om te hebben. Het laat de ogen meteen opvallen. Een goedkope eyeliner voldoet evengoed als een dure eyeliner, dat is helemaal afhankelijk van het beschikbare budget en de eigen wensen. Kies je voor een waterproof eyeliner houd er dan wel rekening mee dat deze iets duurder zijn.  Het is het afwegen waard: een regenbui is in Nederland niet onwaarschijnlijk en dan is een waterproof eyeliner in combinatie met een waterproof mascara te prefereren boven een gewone eyeliner.

Foundation

DE basis voor een goed verzorgd gezicht: foundation. Voor elk huidtype is er wel een passende foundation te vinden. Een moeilijke huid? Ga naar de drogist en vraag hulp bij het kiezen van de juiste foundation. Misschien moet er iets meer voor uitgegeven worden, maar een goed verzorgd gezicht geeft zelfvertrouwen en is daarom niet in waarde uit te drukken. Overigens zijn er genoeg foundations te vinden waaruit je kunt kiezen: ook als je niet over een al te groot budget beschikt.

 

Oogschaduw

De laatste finishing touch kan aan ogen gegeven worden door gebruik te maken van oogschaduw. Of je hiervoor goedkope of dure oogschaduw wilt gebruiken is eerder een kwestie van smaak, dan dat het werkelijk veel verschil uitmaakt. Natuurlijk zijn de iets duurdere producten ietwat beter, maar je moet je niet gek laten maken door allerlei veelbelovende advertenties. Ga bij vriendinnen navraag doen of kijk op het net waarmee vrouwen goede ervaringen hebben en kies aan de hand daarvan de voor jou meest geschikte oogschaduw.

Onmisbare beautyproducten voor elke vrouw oogschaduw

 

 

Zonnebrandcrème

Niet alleen in de zomer onmisbaar, maar ook in de winter. UV stralen teisteren dagelijks onze huid. Insmeren met een goede zonnebrandcrème voorkomt niet alleen een verbrand gezicht, het beschermt de huid ook tegen huidkanker en (voortijdige) veroudering en rimpels. En aangezien het makkelijker is om rimpels te voorkomen dan deze uiteindelijk weer kwijt te raken is het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème van groot belang.

 

Deze beautyproducten heb en gebruik ik

Misschien vraag je je na het lezen van bovenstaande af wat ik zelf aan beautyproducten heb en gebruik. Laat ik voorop stellen dat ik zelf eigenlijk heel weinig make up gebruik. Oogpotlood is een must voor mij, maar voor de rest gebruik ik slechts sporadisch make up. De volgende producten heb ik wel in huis: mascara, oogschaduw en lipbalsem.

Deze producten gebruik ik slechts heel af en toe. Deodorant gebruik ik in de zomer vooral, maar dan moet het wel subtiel zijn en vooral natuurlijk. Mijn dochter gebruikt wel foundation (biologisch/natuurlijk) en make up remover. Nagellak hebben we wel een aantal verschillende flesjes van natuurlijke merken en merken die big 10 free zijn.

Meer ontdekken over verschillende beautyproducten? Op vanessablogt.be vind je onder andere reviews van allerlei beautyproducten en nog veel meer.

Welke beautyproducten zijn absolute must haves voor jou?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in