boek je vakantie bij de ANWB

Het is winter en kerstvakantie en mensen trekken er massaal op uit om op wintersportvakantie te gaan. En dit is nog maar het begin, want het wintersportseizoen duurt traditioneel tot half maart. Met deze onmisbare tips voor je volgende wintersportvakantie maak je er een onvergetelijke vakantie van.

 

Inhoud

Waarom op wintersport gaan?

Waar de een de voorkeur geeft aan een zonvakantie, gaat een ander liever op wintersportvakantie. En dan zijn er ook nog mensen die graag allebei doen. Een wintersportvakantie verschilt in alle opzichten met een zonvakantie. Niet alleen wat de kleding en het weer betreft. Dat geldt vooral voor de manier waarop de vakantie beleefd wordt.

Een zonvakantie betekent meestal vooral rustig aan doen, zonnen, zwemmen en wellicht nog wat doen aan watersporten. Een wintersportvakantie staat vooral in het teken van actief bezig zijn. Dat kan op veel manieren: op de ski’s, snowboarden, rodelen, met de slee of langlaufen. Niet zo gek dus dat het woord sport in wintersportvakantie terugkomt.

Onmisbare tips voor je volgende wintersportvakantie
Winterberg 2019

Onmisbare tips voor je volgende wintersportvakantie

Helaas zijn er ook genoeg mensen die het in hun hoofd krijgen om dit jaar maar eens een wintersportvakantie te boeken, zonder zich daarop voor te bereiden. En dat is op zijn zachtst gezegd onverstandig. Niet voor niets raken jaarlijks duizenden mensen gewond. Een goede voorbereiding scheelt daarom een heleboel.

 

Hier zijn enkele tips voor een aangename en veilige wintersportvakantie

  1.  Bereid je in Nederland alvast voor door te oefenen met skiën. Dat kan prima, want in Nederland vind je tal van skicentra.
  2. Verdiep je in de skigebieden en de pistes die je wilt bezoeken, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je je het beste kunt voorbereiden.
  3. Zorg ervoor dat je het juiste materiaal hebt, zoals skischoenen en skispullen. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, kun je altijd een skiwinkel raadplegen voor advies.
  4. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op het koude weer en de hogere hoogte. Neem warme kleding mee, zoals handschoenen, een muts en een dikke jas. Vergeet ook niet om een skibril/zonnebril mee te nemen, want zon die weerkaatst op sneeuw is bijzonder fel.
  5. Zorg dat je tussendoor pauze neemt en genoeg drinkt (geen alcohol!)
  6. Neem de tijd om de pistes te leren kennen en bouw je vaardigheden geleidelijk op. Ga niet te snel of te hard en houd rekening met je eigen beperkingen.
  7. Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor het geval er iets misgaat.
  8. Zorg ook dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt en informeer naar de plaatselijke wetten en regels voor het gebruik van de pistes.
  9. Wees voorzichtig met alcoholgebruik tijdens het skiën of snowboarden. Het kan leiden tot ongelukken en verwondingen.
  10. Respecteer de natuur en het milieu. Zorg ervoor dat je de pistes op een verantwoordelijke manier gebruikt en gooi geen afval op de pistes of in de natuur.

Voor wintersport met kinderen gelden weer andere regels, omdat dit een nog kwetsbaardere groep is. Deze kun je hier nalezen.

 

Goed voorbereid op wintersportvakantie met de auto

Naast je eigen veiligheid moet je je ook in het algemeen voorbereiden op de vakantie met de auto. Hier vind je een uitgebreid artikel met informatie die je absoluut door moet lezen voordat je met de auto vertrekt. Er staan tips in over pech onderweg, tolvignetten, voorschriften in andere landen en nog veel meer.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in