boek je vakantie bij de ANWB

In mijn vorige schrijfsel heb ik aangegeven de ingrediënten van de foodbox wel te gebruiken, maar niet voor de bijbehorende recepten. En dat is gelukt! Weliswaar met wisselend succes, maar ook recepten laten mislukken hoort bij het leven. Heb je deel 1 gemist? Lees deze dan hier.

 

 

Inhoud

Lunch maken met ingrediënten van de foodbox

Ik ben eenvoudig begonnen: de portobello’s en de ui heb ik gebruikt als lunch. Volgens een recept op internet heb ik gevulde portobello’s gemaakt met een vulling van ui, paprika en een beetje gehakt. Na de vulling aangebraden en gekruid te hebben, heb ik deze in de portobello’s gedaan, plakje kaas er over heen en het geheel is even de oven ingegaan. Dit was erg lekker en vulde prima!

De december foodbox challenge lunch
Het eindresultaat mag er wezen en smaakte heerlijk

Nu moet ik zeggen dat ik een ontzettende fan ben van paddenstoelen, vooral de soepen en champignonsauzen zijn favoriet, dus dit recept was zeker aan mij besteed. Ik kwam er bij het zoeken naar het juiste recept gelijk achter, dat de portobello een favoriet in de vegetarische keuken is. Door zijn vlezigheid, stevigheid en makkelijke toepassingen is dit voor bijna iedereen een allemans vriend. Ik kan mij zeker voorstellen dat ik eventueel vlees zou vervangen hiervoor.

De december foodbox challenge ingredienten lunch

 

De foodbox challenge: ingrediënten gebruiken voor het avondeten

In de avond heb ik een aantal ingrediënten gebruikt: de ui, gedeelte van de pastinaken, de spruitjes en de hazelnoten heb ik daarbij gebruikt. De pastinaak heb ik gebruikt voor Britse gehaktpasteitjes. Ik had nog bladerdeeg, gehakt en Worcestersaus in huis, dus dat was makkelijk kiezen. Hier heb ik heerlijke Britse gehaktpasteitjes van gemaakt. Ooit uit nieuwsgierigheid naar Worcestersaus gemaakt en sindsdien prijkt dit recept op mijn lijstje met “altijd-goed-ook-als-mensen-komen-eten”.

De december foodbox challenge avondeten
Deze ingrediënten heb ik gebruik voor de Britse gehaktpasteitjes

 

De foodbox challenge deel 2

 

 

Spruitjes zijn aan mij niet besteed of toch wel?

Dan zaten er ook spruitjes in de foodbox en dat was wel een probleem. In mijn huishouden houdt niemand van spruitjes, ik ook niet. En dat vind ik erg jammer, want ik zou het wel graag lekker vinden. Maar helaas roepen deze groene knikkers bij mij alleen afschuw op en dan heb ik het nog niet over de kooklucht….

Op aanraden van een vriendin heb ik eens spruitjes gekookt en er satésaus bij geserveerd. Helaas was de satésaus eerder op dan de spruitjes. Daarnaast denk ik persoonlijk dat een heleboel gerechten opknappen van een berg satésaus, maar dat moet toch niet het eerste uitgangspunt zijn.

Ik noem mezelf absoluut geen chef, maar ik denk dat mensen me hoe dan ook niet meer serieus zouden nemen in de keuken als ik zou zeggen dat mijn hoofdingrediënt van welk gerecht dan ook satésaus is…

Om toch weer wat anders te proberen, heb ik een recept gevonden op internet waarbij de spruitjes gestoofd worden in een mengsel van boter met stroop. Dit leek me erg lekker; zoete spruitjes. Je serveert ze dan uiteindelijk met droog gebakken hazelnoten. Hoewel mijn gezin al gruwelde bij de aanblik van de spruiten, heb ik toch dapper doorgezet.

De december foodbox challenge spruitjes

Helaas, al mijn inspanningen ten spijt, viel het eindresultaat me toch tegen. Hoewel de spruitjes op deze manier beter te pruimen zijn dan “normaal” gekookt, zijn ze nog steeds niet mijn favoriet.

Ik ben dan ook bang, dat ik mij erbij neer moet leggen dat spruiten niet aan mij besteed zijn of dat ik nog een paar jaar moet wachten tot mijn smaakpapillen dit aankunnen. In ieder geval waren de gehaktpasteitjes goed gelukt! De rest van het pakket volgt later!

Leestip: Tips om spruitjes lekker te maken

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in