boek je vakantie bij de ANWB

Breng je een bezoekje aan de hoofdstad samen met je kinderen? Heb je geen idee wat voor leuks er te doen is in Amsterdam met tieners? Lees dan snel verder en ontdek de leukste tips voor een dagje Amsterdam met tieners.

 

Inhoud

Op stap gaan met een tiener: een haast onmogelijke opgave

Als ouder van een tiener zul je het vast herkennen: je wilt eropuit met je tiener, maar je krijgt de wind van voren. Want waarom zou je kind met jou over straat gaan? En dan nog: wat jij leuk vindt, vindt je kind dus echt absoluut niets! Daar gaat je goede bedoeling om samen iets leuks te doen. Of toch niet?

 

Tips voor een dagje Amsterdam met tieners

Voor een dagje uit met tieners is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

  • Wat vind je tiener leuk?
  • Wat kunnen jullie samen doen?
  • Betrek je kind bij de keuzes voor de activiteiten die dag
  • Zorg dat je kind vooraf weet wat het kan verwachten, aangezien de meeste tieners niet van verrassingen houden

Wil je een dagje uit naar Amsterdam, maar weet je niet waar je moet beginnen om er een geslaagd uitje met je tiener van te maken? Hieronder vind je de beste tips voor een dagje Amsterdam met tieners.

 

I Amsterdam City Card

Om te beginnen kun je de I Amsterdam City Card aanschaffen. Deze kaart kun je Amsterdam op een leuke en vooral budgetvriendelijke manier ontdekken. Met de kaart kun je korting krijgen op heel veel activiteiten en sommige activiteiten zijn helemaal gratis. Op de website kun je filteren wat je graag wil doen en dan zie je ook direct of het gratis is of met korting. Daarnaast kun je de kaart gebruiken voor het OV. Op die manier reis je 24, 48, 72 uur of zelfs langer gratis door Amsterdam. Ook aan de inwendige mens is gedacht, want met de kaart kun je korting krijgen bij verschillende restaurants.

Leestip: Tips voor een goedkoop dagje Amsterdam

 

Tips voor een dagje Amsterdam met tieners

Amsterdam is eigenlijk een ontzettend leuke stad om te verkennen met je tiener. Je kunt hier werkelijk allerlei leuke dingen zien en doen met je kind, zonder dat het saai is of gaat vervelen. Zeker niet als je onderstaande activiteiten doet en de juiste locaties bezoekt.

 

Nemo Science Museum

Een ontzettend leuk museum dat ook zeker voor jongere tieners een echte aanrader is, is het Nemo Science Museum. Het is geen doorsnee museum waarbij je nergens aan mag zitten. In tegendeel kunnen kinderen hier naar hartenlust experimenteren en dingen uitproberen. Ongemerkt leren ze ook een heleboel, dus dat is mooi meegenomen. Ook voor jou als ouder is het een heel leuk en leerzaam museum. Je bent hier zeker wel een paar uurtjes zoet.

vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam 5

 

Ripley’s believe it or not

Een ander leuk museum wat je tiener absoluut moet bezoeken is Ripley’s believe it or not. Ook dit is geen doorsnee museum, want je komt hier echt de gekste dingen tegen. Overigens zeggen wij wel dat het een museum is, maar officieel is het dus een rariteitenkabinet. Je vindt hier allerlei rariteiten die Ripley tijdens zijn leven verzameld en bij elkaar gebracht heeft. Mijn tieners hielden nooit van musea, maar hier wilden ze zelfs niet weggaan, want er was zo veel te zien en te ontdekken!

Tip Ripleys believe it or not Amsterdam 4

 

Amsterdam Dungeon

Houd je kind van spanning en enge verhalen? Dan is een bezoek aan Amsterdam Dungeon een must. Dit is een interactieve tour, waarbij je tijdens een show meegenomen wordt naar het duistere verleden van Amsterdam. Schrik niet als je ineens oog in oog staat met een heksenjager, een zielenverkoper of ander gespuis. Niet alleen de acteurs doen mee aan de show, maar het publiek wordt volledig betrokken bij de show.

Tips voor een dagje Amsterdam met tieners Amsterdam Dungeon

 

Upside down

Als je kind dol is op social media en veel tijd besteed aan het maken van de leukste foto’s, dan is een bezoekje aan Upside Down een absolute must. Het is het grootste interactieve Instagram museum in Europa. Hier bepaal jij de regels (dat zal elke tiener graag willen horen)! Niets is wat het lijkt en niets lijkt wat het is. Dompel je onder in een wereld waar alles op zijn kop staat, althans zo lijkt het. Wedden dat je tiener dit ontzettend kan waarderen? Vergeet niet een goede camera mee te nemen!

Tips voor een dagje Amsterdam met tieners Amsterdam Dungeon

 

WONDR Experience

Minstens net zo Insta waardig is WONDR Experience al dan niet gecombineerd met Pink Beach. Het is de eerste experience playground van Amsterdam waar je onderdompelt in een wereld van kleur en sensatie. Hier kun je naar hartenlust spelen en verkennen, ongeacht je leeftijd. Hier worden al je zintuigen op onverwachte manieren geprikkeld. Leef je uit in creativiteit, fantasie en bovenal: geniet.

 

Moco Museum

Een onder jongeren geliefd museum is het Moco Museum. Hier kun je genieten van kunst, maar dan op een hele andere manier. Vooral de schilderijen van Banksy zijn populair. Dat geldt overigens ook voor de interactieve kunstwerken die prikkelen en inspireren. Geen alledaags doorsnee museum, maar zeker wel een museum in Amsterdam dat je met tieners kunt bezoeken.

 

A’DAM Lookout

Heeft je kind geen last van hoogtevrees? Dan is de A’DAM Lookout echt iets voor hem of haar. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Amsterdam. Is je kind een echte durfal? Dan kan je kind plaatsnemen op Europa’s hoogste schommel: Over the Edge. Je schommelt op 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren. Hierbij heb je een nog beter uitzicht over Amsterdam. Gegarandeerd dat je kind hier een adrenalineshot van krijgt.

 

Dierentuin Artis

Speciaal voor alle dierenliefhebbers vind je hartje Amsterdam dierentuin Artis. Deze is ook echt ontzettend leuk voor tieners, vooral als ze interesse hebben in dieren. Het is de oudste dierentuin van Nederland en dat zie je ook terug in de verschillende gebouwen op het terrein. Overigens kun je er niet alleen dieren bewonderen. In het Planetarium draaien dagelijks verschillende voorstellingen onder andere over het helaal. Je kunt je bezoek bovendien combineren met een bezoek aan Micropia.

Tips voor een dagje Amsterdam met tieners Artis

 

Andere leuke tips voor een dagje Amsterdam met tieners

Je kunt naast bovengenoemde ook Body Worlds bezoeken of Madame Tussauds. Afhankelijk van de leeftijd en interesses van je kind zal hij of zij er absoluut genieten. Omdat de meeste musea en activiteiten slechts een paar uurtjes in beslag nemen kun je absoluut meerdere dingen op een dag inplannen. Op die manier genieten jullie optimaal van je dagje Amsterdam.

Mocht je in de avond geen puf meer hebben, dan kun je bijkomen en een leuke film bekijken bij Pathé Tuschinski. Alleen al de buitenkant van de bioscoop is een ervaring op zich. Ook de filmzaal zal indruk maken op je tiener.

Tussen alle activiteiten door zal je kind waarschijnlijk honger krijgen. Gelukkig zijn er genoeg leuke restaurants te vinden in Amsterdam. Of je tiener nu trek heeft in fast food of jullie echt uit eten willen gaan, je vindt hier gegarandeerd iets dat bij iedereen in de smaak valt. Tip: Lunchen bij Bistro Berlage

Is een dagje Amsterdam niet voldoende om alles te zien en te doen wat jullie graag willen? Stap dan op de metro of pak de auto en kies voor een bijzondere overnachting bij indoor camping Outside Inn in Amsterdam.

Outside Inn warm en comfortabel kamperen in de herfst en winter strandhuisjes

Heb jij nog leuke tips voor een dagje Amsterdam met tieners? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in