boek je vakantie bij de ANWB

Een uitgebreide brunch voor Pasen of een lekker koffieuurtje in de middag, deze Paashaas chocolade taart mag niet ontbreken tijdens Pasen. Heerlijk, niet al te zoet en dankzij de fondant Paashaas ook nog eens met een vette knipoog. De Paashaas chocolade slagroomtaart is een echte eyecatcher op de Paastafel.

 

Inhoud

Chocolade taart maken

Voor het maken van de taart kun je verschillende recepten gebruiken. Omdat ik graag van uitproberen hou, heb ik in dit geval de vegan chocolade taart als basis gebruikt. Ik weet, slagroom is niet vegan, maar het recept kun je ook gebruiken als je bijvoorbeeld geen eieren in huis hebt, maar wel wilt bakken. De taart is niet al te zoet en binnen 25 minuten gebakken. Ideaal dus als je snel een lekkere chocolade taart op tafel wilt zetten. Je kunt natuurlijk ook deze luchtige chocolade cake nemen als basis voor de Paashaas chocolade slagroomtaart.

 

Paashaas chocolade slagroomtaart

Voor het afwerken met slagroom heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 3 bekers verse slagroom (750 ml)
 • 3 pakjes Slagroomversteviger
 • 2 flinke eetlepels basterdsuiker
 • 3 pakjes Vanillesuiker
 • 4 flinke eetlepels Cacaopoeder

 

Zo maak je de Paashaas chocolade slagroomtaart

 1. Snij de taart 2x doormidden.
 2. Klop 1 beker slagroom stijf met toevoeging van 1 zakje slagroomversteviger, 1 pakje vanillesuiker, 1 flinke eetlepel basterdsuiker en 1 flinke eetlepel cacao
 3. Neem hiervan de helft en smeer dit op de onderste bodem van de chocoladetaart (deeg)
 4. Plaats hierop het tweede deel van de taart en verdeel de rest van de chocoladeslagroom erover
 5. Klop de tweede beker slagroom stijf met 1 pakje slagroomversteviger, 1 pakje vanillesuiker, 1 flinke eetlepel basterdsuiker en 3 flinke lepels cacao (hoe meer cacao hoe minder zoet het wordt; je kunt ook tussendoor proeven om te kijken of het naar je smaak is)
 6. Gebruik de complete slagroom om de taart aan de bovenkant en rondom mee af te smeren
 7. De laatste beker kun je opkloppen met 1 pakje vanillesuiker en 1 pakje slagroomversteviger. Zet de opgeklopte slagroom (wit) even opzij
 8. Aan de kant waar je de fondant paashaas wilt zetten schep je met een eetlepel een flinke ‘hap’ uit de taart (doe dit pas als de taart min of meer compleet afgewerkt is. Maak de opening zo dat de Paashaas er zijdelings inpast

 

recept paashaas chocolade taart 2

 

 

Fondant Paashaas maken

De fondant Paashaas is eigenlijk een probeersel geweest die ik tussen neus en lippen door in iets meer dan een half uur in elkaar heb gezet. Helaas heb ik daar geen foto van, maar ik geef wel een korte beschrijving, voor de mensen die het willen proberen.

Je hebt nodig:

 • Wit fondant
 • Roze fondant
 • Zwart fondant
 • Restjes gekleurd fondant voor de paaseitjes

 

 1. Het lijf maak je door een kegel te maken van wit fondant
 2. De benen zijn twee rolletjes die je onder het lijf plaatst en aan de voorkant platdrukt voor de pootjes
 3. Het hoofd maak je van wit fondant  en moet je met de hand een beetje vorm geven.
 4. Voor het bevestigen van het hoofd maak je gebruik van een tandenstoker die je in het lijfje steekt.
 5. De oren bestaan uit twee rolletjes die je een beetje plat drukt en in een punt lopen.
 6. Om de Paashaas een speelse uitdrukking te geven kun je de oren in elke gewenste vorm op het hoofd plaatsen.
 7. Voor het bevestigen van de oren maak je weer gebruik van tandenstokers
 8. De armen vorm je door twee rolletjes te maken en deze achter de nek te bevestigen. Dit doe je door het fondant een beetje nat te maken.
 9. Voor de afwerking breng je de details met roze fondant aan. Onderkant van de poten en binnenkant van de oren, evenals de neus en de tong.
 10. Twee witte fondant rondjes waarin rondjes zijn geprikt vormen de wangen voorop het gezicht.
 11. Voor de ogen heb ik gebruik gemaakt van zwart fondant evenals voor de wenkbrauwen.
 12. Omdat bij het bij deze taart erom gaat dat de Paashaas van de taart gesnoept heeft, is het leuk om een roze fondant rondje op de onderbuik te plaatsen. Daardoor wek je de illusie dat de Paashaas te veel gegeten heeft. Dat geldt ook voor de uitgestoken tong en de Paashaas die zijn buik vasthoudt met zijn armen.
 13. Van andere fondantkleuren heb ik vier ‘Paaseitjes’ gemaakt. Dit om duidelijk te maken dat de Paashaas zijn taak verzuimd heeft en voor de taart gekozen heeft in plaats van voor de eieren

 

 

recept paashaas chocolade taart 1

De Paashaas wordt een aantal dagen van tevoren gemaakt zodat deze voldoende uit kan harden. Dat uitharden gebeurd niet in de koelkast, maar op een droge en donkere, ietwat koele plek (bij mij stond deze in de voorraadkast, goed verstopt voor de kinderen).

 

Na het maken van de ‘opening’ in de taart wordt de Paashaas in de opening geschoven. Een beetje chocolade slagroom op de tong en buik onderstreept de illusie dat de Paashaas van de taart gesnoept heeft. De fondant eitjes zijn nonchalant tussen zijn poten geplaatst.

Als de Paashaas op zijn plekje zit kan de Paashaas chocolade slagroomtaart nog afgemaakt worden. Hiervoor wordt de witte, stijf geklopte slagroom in een spuitzak gedaan en dan kan naar eigen inzicht versierd worden.

 

Serveertip

Natuurlijk kun je de taart gewoon zo op tafel zetten. Maar om het effect te vergroten kun je zeker bij kleine kinderen voor het serveren iets zeggen in de trand van:

‘Ohoh… er iets gebeurd met de taart… iemand heeft van de taart gesnoept… moeten jullie kijken de snoeperd zit gewoon nog na te genieten.’

Succes gegarandeerd en het is weer eens iets anders dan de bekende taarten, waar een unicorn gesnoept heeft van de taart.

 

recept paashaas chocolade taart 3

Dokteronline.com

17 REACTIES

 1. Wow, dat ziet er echt SUPER lekker uit! Ik wou dat ik iets meer ‘feeling’ had voor patisserie, zodat ik het zelf kan maken. Helaas mislukt het bij mij 9/10 keer.. Nochtans kan ik best wel goed koken, maar mijn baksels zijn toch niet altijd even goed ..

 2. Wat ziet die taart er mooi uit! En lekker ook vooral. Dat konijntje maakt het echt helemaal af! 🙂 Ik ben niet zo’n bakprinses maar je legt alles wel heel duidelijk uit! 🙂

  • Gewoon proberen, ik heb dit ook maar uit de losse pols gedaan hoor, is pas de tweede keer dat ik met fondant heb gewerkt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in