boek je vakantie bij de ANWB

Ben je nog op zoek naar een makkelijk en snel chocolade Paasdessert? Maak dan deze leuke Paashaas. Je hebt er niet veel voor nodig en zet dit dessert in een handomdraai op tafel. Niet alleen leuk en lekker voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dit chocolade dessert is de eyecatcher tijdens Pasen.

 

Inhoud

Pasen en gezellig samen zijn met familie

Pasen is naast Kerst de tijd bij uitstek om samen met het gezin door te brengen. Naast leuke Paasuitjes is er vooral tijd om het gezellig te maken. De vrije dagen zijn perfect om wat langer uit te slapen (zo ver de kinderen dat toelaten) en samen te genieten van een uitgebreide brunch. En wat is lekkerder dan een chocolade Paasdessert? Dit dessert kan zowel na de brunch gegeten worden, als na het avondeten.

 

Paasontbijt op school

Op veel scholen wordt ook een Paasontbijt georganiseerd op school. Je kunt natuurlijk leuke Paascupcakes maken of Paashaas cupcakes maar als je daar geen tijd voor hebt, dan is dit chocolade Paasdessert ook een optie. Indien gewenst kan de chocolade ook vervangen worden door bijvoorbeeld aardbeienvla. Een roze Paashaas kan immers ook en zorgt voor een fleurige uitstraling.

 

Makkelijk en snel chocolade Paasdessert maken

Dit chocolade Paasdessert staat binnen een paar tellen op tafel en zal zeker de harten van kinderen (en volwassenen) sneller laten slaan. Let op: als je vla gebruikt moet je het dessert direct opdienen. Maak je gebruik van mousse au chocolat, dan kun je het vooraf maken en in de koelkast bewaren totdat je zo ver bent om het op te kunnen dienen.

 

Benodigdheden

 • Dessertglas of dessertkom
 • Lange vingers (2 stuks per dessert)
 • Snoepogen
 • Chocoladevlokken of dot slagroom of rood snoepje
 • Chocoladesticks (4 stuks per dessert)
 • Mousse au chocolat of chocoladevla

 

Zo maak je het chocolade Paasdessert

 1. Vul het dessertglas of de kom met chocoladevla of mousse au chocolat. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het maken met de vla een beetje lastig is. Door de vloeibare substantie zakken de overige benodigdheden snel door de vla. Het is dus beter om te kiezen voor mousse au chocolat die iets vaster is. Ik zelf heb echter wel gewoon vla gebruikt.
 2. Neem twee lange vingers en stop deze aan de bovenkant in de vla. Dit worden de oren van de Paashaas.
 3. Zet nu een chocoladevlok, een dot slagroom of een rood snoepje in het midden ervan. Dit wordt de neus. Ik heb gebruik gemaakt van een stukje chocolade.
 4. Je kunt vervolgens de 4 chocoladesticks in de vla zetten: 2 rechts en twee links. Dit worden de snorharen van de Paashaas.
 5. Ten slotte plaats je de ogen op de gewenste hoogte

 

Je heerlijke chocolade Paasdessert is klaar om opgediend te worden.

 

Makkelijk en snel chocolade Paasdessert 1

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in