boek je vakantie bij de ANWB

Maak deze leuke DIY eierdop voor Pasen. Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat doe je als je geen eierdop hebt of als je een echte eyecatcher op tafel wilt hebben? Juist, dan ga je een DIY eierdop voor Pasen maken. Met makkelijk stappenplan, zodat je de eierdop na kunt maken.

 

Inhoud

Eieren en Pasen

Eieren staan sinds de Germaanse tijd als symbool voor vruchtbaarheid. De Germanen begroeven de eieren in de akkers, zodat deze vruchtbaar zouden worden. Niet toevallig natuurlijk dat dit juist in de lente gebeurd. Zoals met veel christelijke feesten is gebeurd, zijn bepaalde tradities uit het heidendom overgenomen en ‘christelijk’ gemaakt.

De katholieken legden verboden het eten van eieren tussen Aswoensdag en Pasen. Dit had tot gevolg dat vooral boeren met eieren bleven zitten, die dus met Pasen snel op moesten. De oudste eieren waren niet meer geschikt voor consumptie en werden versierd. Ook hier waren de gekleurde eieren weer een symbool voor nieuw leven. De oorspronkelijke, Germaanse betekenis werd dus gewoon overgenomen. De bruikbare eieren werden op tafel gezet en gegeten. Later werd deze katholieke traditie overgenomen door andere christelijke stromingen. Alhoewel dit niets te maken heeft met de oorspronkelijke betekenis van Pasen, die synoniem staat voor de kruisiging van en opstanding van Jezus.

 

DIY eierdop voor Pasen maken

Voor het maken van deze eierdop gebruik je een lege eierendoos en verf. Je kunt de kleuren aanpassen naar eigen smaak. Bij Pasen horen eieren, de meeste kiezen voor gekleurde eieren, maar voor deze DIY kook je gewoon bruine of witte eieren.

 

Benodigdheden

 • Verf: bruin, roze, zwart
 • Lege eierdoos (van een lege eierdoos van 10 kun je 2 DIY eierdoppen maken)
 • Schaar
 • Eieren
 • Zwarte voedingskleurstof (of potlood)

 

Zo maak je de DIY eierdop voor Pasen

 • <
 • Knip de eierdoos zo uit dat je twee van de middenstukken te pakken hebt (zie foto)

DIY eierdop maken voor Pasen maken 1

 • Knip de voorkant uit, zodat je alleen het halfronde gedeelte over hebt

DIY eierdop maken voor Pasen maken 2

DIY eierdop maken voor Pasen maken 3

 

 

 • Verf het geheel nu bruin

DIY eierdop maken voor Pasen maken 4

 

 • Met de roze verf kun je de binnenkant van de oren maken en de neus

 

DIY eierdop maken voor Pasen maken 5

 

 • Tot slot neem je de zwarte verf en schilder je de snorharen en het mondje van de Paashaas eierdop

DIY eierdop maken voor Pasen maken 6

 

 • Kook de eieren en teken voor het opdienen de ogen erop. Dit kun je het beste doen met behulp van zwarte voedingskleurstof. Heb je deze niet dan kun je er wiebelogen op bevestigen of zoals ik gebruik maken van potlood waarmee je de ogen op het ei tekent. Gebruik hiervoor in geen geval watervaste stift, aangezien de verfstof door de schil heen gaat en de giftige stoffen hierdoor in aanraking komen met het ei dat je hierna op wilt eten.

 

DIY eierdop maken voor Pasen maken 7

Dokteronline.com
Vorig artikelRecept vegan chocolade taart
Volgend artikelPaashaas chocolade slagroomtaart
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in