boek je vakantie bij de ANWB

Op zoek naar een bijzonder recept? Maak dan dit heerlijke recept Fanta taart met perziken. Een heerlijke en aparte combinatie die afgemaakt wordt door de romige smaak van perziken.

 

Inhoud

Corona en bakken

Heel veel mensen hebben nu tijd over, omdat dankzij Covid-19 iedereen in partiële lockdown thuis zit. Dat zorgt ervoor dat mensen massaal aan het bakken geslagen zijn. Ik vorm hier geen uitzondering op. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op bakken, maar op de een of andere manier heb ik nu extra veel zin om de keuken in te duiken en iets lekkers te maken. Niet voor mezelf overigens, ik eet nagenoeg nooit zoet. Geef mij maar iets hartigs. Nee, ik maak de dingen voor de kids en laatst heb ik heel wat dingen gebakken om uit te delen (natuurlijk op gepaste afstand).

Al dat bakken heeft wel een groot nadeel: de kans dat je uit deze situatie komt met een paar extra kilo’s is groot. Dik worden wil je voorkomen, vandaar dat ik tips deel om dit te voorkomen.

Fanta cake

De Fanta cake stond al lange tijd hoog op mijn verlanglijst. Ik wilde deze heel graag maken en was benieuwd of je de Fanta werkelijk proeft. Daarnaast was ik erg benieuwd wat de kinderen ervan zouden vinden als ik een cake ging bakken met Fanta. Door eerdere ervaringen wist ik al dat de toegevoegde koolzuur ideaal is en ervoor zorgt dat de cake in elk geval luchtig wordt. Na heel lang wikken, wegen en vooral uitstellen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik weer de keuken ingedoken. Dit keer maakt ik het recept Fanta taart met perziken. Mocht je perziken niet lekker vinden, gebruik dan gewoon mandarijnen. Iets uitgebreider dus dan een gewone cake.

 

Suiker minderen

Overigens: alle recepten die ik op mijn website deel kun je aanpassen. Ik hou mij vrijwel nooit aan de opgegeven hoeveelheid suiker. Alhoewel ik de taarten, gebak en cake nagenoeg nooit zelf eet, vind ik het ook fijn als anderen niet al te veel suiker binnenkrijgen. Ik laat gerust 10 – 50 gram suiker uit een recept weg (ligt aan de opgegeven hoeveelheid en of het bijvoorbeeld in een beslag is of voor een topping).

Voor onderstaand recept heb ik bijvoorbeeld veel minder vanillesuiker gebruikt dan opgegeven voor de topping (ik heb 2 of 3 zakjes gebruikt). Het smaakte perfect, want de perziken zijn van zichzelf al zoet genoeg. Daarnaast vervang ik de witte suiker altijd door basterdsuiker, omdat basterdsuiker net iets minder slecht is dan witte suiker.

 

Benodigdheden

Mixer

Kom

Mes

Garde

Springvorm 26 cm of gebruik net als ik een rechthoekige vorm

Blikopener (voor het blikje perziken of mandarijnen)

 

Recept Fanta taart met perziken
Voorbereiding
10 min
Bak/kooktijd
20 min
 
Gerecht: Gebak
Keuken: Duits
Keyword: bakken, cake, Duitse keuken, Fanta
Porties: 12
Ingrediënten
Voor de cake
 • 2 Eieren
 • 150 gram Suiker
 • 1 pakje Vanillesuiker
 • 175 gram Bloem
 • ½ pakje Bakpoeder
 • 65 ml Olie
 • 85 ml Fanta
Voor de topping
 • 1 groot blik Perziken/Mandarijnen
 • 300 ml Slagroom
 • 5 pakjes Vanillesuiker
 • 3 pakjes Slagroomversteviger optioneel; ik heb dit niet gebruikt
 • 250 gram Zure room
 • 2 theelepels Kaneel
Bereiding
 1. Eieren, suiker en vanillesuiker op hoogste stand mengen tot er een smeuiige massa ontstaat (moet flink schuimen).
 2. Voeg olie en de Fanta toe en meng dit er voorzichtig onder. Dit te hard mixen, want anders heb je geen profijt van het toegevoegde koolzuur van de Fanta. De koolzuur zorgt voor luchtigheid.
 3. Meng bloem en bakpoeder met elkaar in een aparte kom en voeg dit toe aan het beslag. Maak gebruik van een garde en meng dit snel door het beslag zonder al te veel te roeren.
  Recept Fanta taart met perziken fanta
 4. Bak de cake bij een temperatuur van 150°C in een hete lucht oven gaar. De cake is na ongeveer 20 minuten klaar.
 5. Laat de cake compleet afkoelen voordat je verder gaat.
 6. Nu kun je de topping voorbereiden. Snij de perziken in dobbelsteentjes. Wil je de taart decoreren met perzik? Hou dan 2 – 3 perzikhelften achter.
 7. Klop de slagroom stijf met de helft van het vanillesuiker
 8. In een andere kom meng de zure room met de andere helft van de vanillesuiker en het kaneel. Klop dit even goed door tot een luchtig geheel
 9. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden perziken aan de slagroom toe
 10. Zure room met de geklopte slagroom mengen en hiermee de cake bedekken
 11. Eventueel kun je de overgebleven stukken perziken gebruiken om te decoreren
 12. De Fanta taart moet minimaal 4 uur in de koelkast staan voor het serveren. Liever een hele nacht in de koelkast laten, zodat alles flink stevig wordt en de taart makkelijk gesneden kan worden.
Dokteronline.com

2 REACTIES

 1. Springvorm van 25 of 26 cm gebruikt (staat er niet op)
  20 minuten is bij mijn oven te kort ongeveer 20 min erbij gegeven. De taart is echt heerlijk. De cake zelf ga ik gebruiken voor meer smaken.

  • Fijn dat het zo in de smaak is gevallen. Er had inderdaad nog een afmeting moeten staan bij de springvorm. Een springvorm van 26 cm kun je voor dit recept gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recept Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in