boek je vakantie bij de ANWB

Hou je van vegan? Wil je eens iets anders op je bord? Dan is dit vegan voorjaarsbord van kok Martin echt iets voor jou. Met wilpluk groente uit het bos!

 

Inhoud

Gastblogger en kok Martin van der Griendt

Vorige keer liet gastblogger Martin, die professionele kok is, jullie al een uitgebreid voorjaar op een bord zien, waarbij hijgebruik maakte van zeedieren. Dit keer een vegan voorjaarsbord om je vingers bij af te likken.

 

Detox kuur van mijn vrouw

Mijn vrouw zit midden in een detox kuur, om zich beter in haar vel te voelen. Het zal een vrouwendingetje zijn. En ik mag dan wel een vent zijn, en een andere denkwijze hebben (vooral als kok), ik steun haar uiteraard bij alles wat ze doet! Zo ook bij deze kuur waarmee ze haar lichaam reinigt.

Nou ben ik stiekem zelf wel van de 6 cheat dagen per week hoor… Ik vond dat mijn vrouw toch ook tijdens haar detox kuur wel 1 cheat dag verdiende. Ik ben er op uit gegaan om het mooie product wilde daslook te gaan plukken en er een leuk vegan gerechtje van te maken.

Neeeeeee, normaal eet ze geen vegan hoor, dan moet ik bij wijze van spreke zelfs het vlees op mijn eigen bord nog beschermen.

 

Wilde daslook plukken

Toen ik lekker in de natuur de wilde daslook aan het plukken was, kreeg ik nog te maken met een boswachter. Of ik aan het plukken was voor commerciële doeleinden of een klein beetje voor privé doeleinden. Ik vertelde hem dat ik mijn vrouw er mee ging verwennen, door iets lekkers klaar te maken voor haar, omdat ze in haar kuur zit. Dat vond meneer wel oké.

Vegan voorjaar op een bordje wilde daslook bos
Wilde daslook in het bos
Vegan voorjaar op een bordje wilde daslook
Nog meer wilde daslook

Ik kwam ook nog wat mooie wilde bloemetjes tegen, die eetbaar zijn. Evenals de bloemetjes van de daslook die ook eetbaar zijn. Het was een geslaagde dag voor een wildplukker.

Vegan voorjaar op een bordje daslook bloemen
Wilde daslook bloemen

 

Let op met wildplukken

Als je er zelf op uit wil gaan, pas dan alsjeblieft heel goed op! Want er kunnen genoeg giftige bloemen en planten staan die je absoluut met rust moet laten. En als je wel de juiste vind, pluk dan niet te dicht langs het looppad, want dan kunnen ze besproeid zijn. Besproeid door honden.

 

Vegan voorjaar op een bordje giftige planten

 

Vegan voorjaar op een bordje giftig

Vegan voorjaar op een bordje

Maar goed. Lekker op huis aan met de eetbare bloemetjes en daslook. Onderweg naar huis nog even een potje vegan mayonaise en piccalilly gehaald en vegan bietstuk van de Albert Heijn.

Vegan voorjaar op een bordje pinksterbloem
Pinksterbloemen

 

Vegan voorjaar op een bordje giftig
Slanke sleutelbloem

 

Vegan voorjaar op een bordje wildpluk

Het resultaat mag er zijn! De vegan steak tartaar van bietstuk, met vegan piccalilly mayonaise en zelf geplukte eetbare bloemetjes. Een fijne knoflook smaak van de wilde daslook. En een heel leuk opgemaakt bordje met lente producten. Ik zou bijna zelf gaan detoxen.

Vegan voorjaar op een bordje opgediend

 

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in