boek je vakantie bij de ANWB

Nu we gedwongen thuis zitten zitten afspraken bij de beautysalon er niet in. Maar niet getreurd. Jezelf pamperen kan prima met deze 5 beautybehandelingen voor thuis. Een beetje me-time kan geen kwaad, ongeacht of dat nu door Corona komt of omdat je gewoon minder budget hebt.

 

Inhoud

Verzorging van huid, haar en nagels thuis

Momenteel zijn kapsalons, beautysalons en nagelstudio’s allemaal gesloten. Of en wanneer deze weer opengaan zullen we binnenkort zien en horen. Ik verwacht er nog niet veel van en ga er vanuit dat we tot in juni ergens bepaalde dingen moeten missen. Dat betekend natuurlijk niet dat je jezelf moet verwaarlozen. Je kunt namelijk met de tips je eigen haar knippen, maar ook je nagels verzorgen en je huid verzorgen.

Met onderstaande tips kun je je eigen wimpers en wenkbrauwen verven, maar ook je haren (definitief) verwijderen. Natuurlijk zullen deze tips nooit een afspraak bij de beautysalon kunnen evenaren, maar soms is iets beter dan niets. Tips voor gebruik van leuke beautyproducten vind je ook bij Stylicity.nl.

 

5 Beautybehandelingen voor thuis

Voordat je aan de slag gaat: zorg voor wat rust en ontspanning. Zet een relaxt muziekje op en zorg dat je even je handen vrij hebt. Laat de zorg voor de kinderen dus even over aan je partner.

1. Wimpers en wenkbrauwen verven

Laat je je wimpers en/of wenkbrauwen normaal verven en zit je nu met je handen in het haar (hopelijk figuurlijk)? Je kunt je wimpers en wenkbrauwen zelf verven met daarvoor geschikte verf.

Voordat je aan de slag gaat:

  • Zorg voor schone en vetvrije wimpers
  • Plak oogpads onder je onderste wimperrand
  • Maak de verf volgens aanwijzingen op de verpakking klaar. Meestal werkt dit hetzelfde als bij normale haarverf
  • Gebruik voor het aanbrengen een oude mascara die je schoongemaakt hebt of een wattenstaafje. Begin bij de aanzet en breng de verf tot in de puntjes aan
  • Teveel aan verf met een wattenschijfje verwijderen
  • Aan het einde kun je de oogpads verwijderen

 

2. Haren (definitief) verwijderen

Dat je binnen zit wil niet zeggen dat je je haren moet laten groeien. Om misverstanden te voorkomen: ik heb het over ongewenste haargroei op benen, oksel enz. Je kunt ook als je thuis bent er goed verzorgd uitzien. Trouwens, een rok kun je ook tijdens een ommetje dragen. Dus tijd om die overtollige haren aan te pakken. Voor het ontharen heb je verschillende mogelijkheden om het haar (definitief) te verwijderen.

 

Haren epileren

Het epileren van haren is beter dan haren scheren. Als je je benen scheert is de kans groot dat je ingroei krijgt. Als je kiest voor epileren groeien de haren vaak ook minder stug na, waardoor de kans groot is dat het epileren ook minder pijn doet. Kies dan wel voor een goede epilator met een aantal opzetstukken. Na gebruik blijven je benen ongeveer 2 – 4 weken glad.

 

Haren verwijderen met wax

Ben je een beginner? Begin dan met koude wax, deze is net iets minder pijnlijk en voor een starter goed te doen. Voordeel van het gebruik van wax is dat de benen langer glad blijven. In de meeste gevallen zit alles wat je nodig hebt in het pakje en kun je direct thuis aan de slag met de wax. Zorg voor rust en gebruik de wax op je gemak in de badkamer.

 

Haren verwijderen met IPL

Wil je definitief van je haren af? Dan is het gebruik van een IPL apparaat een must. Het is wel een uitgave, maar zie het zo: je investeert eenmalig en bent dan (definitief) van je haren af. Deze methode doet bovendien geen pijn en biedt je de garantie dat je altijd gladde benen hebt.

5 Beautybehandelingen voor thuis haren verwijderen

3. Diepte reiniging van je gezicht

Je gezicht heeft veel te verduren. Misschien nu iets minder want je komt minder buiten de deur. Toch moet je de huid optimaal verzorgen als je binnenshuis zit. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je maakt je huid het makkelijkst schoon met een elektrische gezichtsborstel. Deze kosten niet veel geld en zijn de investering dubbel en dwars waard. Je huid gaat stralen en voelt zijdezacht aan.

Heb je vaak last van meeëters? Dan is een meeëter verwijderaar een must voor je beauty producten. Deze kun je altijd gebruiken in combinatie met je gezichtsreinigingsproducten.

4. Gezichtsbehandeling thuis doen

Als de huid van je gezicht eenmaal gereinigd is, is het tijd voor een all over gezichtsbehandeling. Welke behandeling geschikt is voor jouw huid, hangt helemaal af van je huidtype.

 

Gezichtsbehandeling droge en gestreste huid

Een beetje extra liefde en vooral vochtigheid is voor deze huid een must. Een masker om je huid te laten ontspannen is daarom van tijd tot tijd een noodzaak. De tijd dat je het masker in laat trekken kun je gebruiken om even in bad te zitten of heerlijk achterover te leunen op de bank en niets te doen.

 

Gezichtsbehandeling onzuivere huid

Als je onzuivere huid hebt, gebruik dan bij voorkeur een enzympeeling. Belangrijk is dat het masker de huid op een zachte maar doeltreffende wijze reinigt en verzorgt.

 

Gezichtsbehandeling eczeem

Maar liefst 375.000 mensen in Nederland hebben last van eczeem. Vaak wordt dit behandeld met hormoonzalven of producten met hydrocortison. Gelukkig zijn er ook betere en vooral gezondere alternatieven voor. n. IK Skin Perfection heeft de Award- winning EXCM SERUM+ en de EXCM CREAM+ op de markt gebracht. Gemaakt van huideigen en huididentieke ingrediënten, waardoor ze langdurig te gebruiken zijn.

 

Anti-aging gezichtsbehandeling

Als je een wat rijpere huid hebt moet je je behandeling daarop afstemmen. Helaas bestaat er nog geen wondermiddel tegen rimpels. Natuurlijk kun je voor botox kiezen, maar als je minder rigoureus te werk wilt gaan moet je je heil gaan zoeken in andere dingen. Gebruik voor de rijpere huid bijvoorbeeld een jaderoller. Door het rollen wordt de doorbloeding gestimuleerd en dat helpt rimpels verminderen.

 

5. Nagels zelf verzorgen

Natuurlijk is het belangrijk om ook tijdens home office mooie nagels te hebben. Zeker als je zo nu en dan een online vergadering hebt met video is het belangrijk om er op en top uit te zien. Gelukkig ben je niet aangewezen op een nagelstudio. Je kunt zelf aan de slag. Houd er wel rekening mee dat als je zwanger bent dat je gebruik maakt van geschikte nagellak die veilig is voor zwangeren.  Meer tips over de perfecte manicure thuis vind je hier.

 

Wat doe jij om je jezelf thuis te verwennen?

5 Beautybehandelingen voor thuis nagels

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in