Lees hier alles over mijn ervaringen met de Oral B Genius  8000s elektrische tandenborstel. Een eerlijke review Oral B Genius 8000s inclusief alle voor- en nadelen, met foto’s en een totaal eindcijfer voor het gebruik van deze tandenborstel.

 

Elektrisch poetsen versus gewoon tanden poetsen

Al een tijd lang hebben wij de overstap gemaakt van gewoon poetsen naar elektrisch tanden poetsen. Mijn man gebruikte al ruim 10 jaar een elektrische tandenborstel, maar zowel mijn zoon, dochter en ik vonden het maar onzin. Waarom lui doen en niet gewoon tanden poetsen?

In 2014 hebben we echter de knoop doorgehakt en tijdens een aanbieding bij Kruidvat voor iedereen elektrische tandenborstel gekocht. Gewoon de standaard van Oral B zonder toeters en bellen. Tandenborstel moet poetsen that’s it (althans dat vond ik toen).  Na de eerste poetsbeurt voelden mijn tanden ineens veel schoner aan en was ik overstag. Oke, mijn man had gelijk: met een elektrische tandenborstel worden je tanden echt schoner. Mijn kids waren ook overtuigd (dat wil wat zeggen met twee tieners in huis).

 

Oral B pro2000

In de loop der tijd vielen de tandenborstels echter geregeld op de grond en dat was minder. Op gegeven moment moest ik mijn borstel vervangen en dit werd dit keer een ietwat geavanceerder model, de Oral B Pro 2000. Met speciale sensor om te voorkomen dat je te hard poetst en tandvleesbescherming. De tandenborstel geeft ook aan als de batterij bijna op en dat is wel zo prettig.

Al met al een bescheiden tandenborstel met net dat beetje extra om toch fijn je tanden te kunnen poetsen. Een 3D technologie zorgt er bovendien voor dat je tanden toch iets schoner worden. Ben er super tevreden mee en gebruik deze elektrische tandenborstel nu alweer een aantal maanden.

 

Review Oral B Genius  8000s

Nu had ik wel een nieuwe tandenborstel, maar dochterlief, inmiddels voorzien van een onderbeugel moest ook dringend een nieuwe hebben. Gelukkig verraste de postbode ons met de Oral B Genius 8000s (meegedaan aan een actie en in ruil daarvoor deze elektrische tandenborstel gehad). Dit is een bijzonder geavanceerd model, dat via bluetooth en een app extra werk verricht.

Dochterlief zag de tandenborstel en voor ik ook maar iets kon zeggen was ze ermee verdwenen, want ja, zij had een nieuwe tandenborstel nodig. Ik kon haar er nog wel van overtuigen dat ik echt foto’s wilde maken voor gebruik om er een review over te kunnen schrijven.

In de winkel kost de Oral B Genius 8000s: 165 Euro en je vindt deze onder andere bij Bol.com  (nu met extra korting van 40,- Euro!). De elektrische tandenborstel wordt geleverd met speciale opbergdoos om de tandenborstel mee te kunnen nemen, drie opzetborstels, oplader, doosje om de borsteltjes in op te kunnen bergen, telefoonhouder en natuurlijk handleidingen.

 

Oral B Genius 8000s

 

Functies van de Oral B Genius 8000s

Zoals eerder aangegeven is het een redelijk geavanceerd model. De telefoonhouder kun je aan de muur bevestigen, daar je telefoon in doen om er vervolgens voor te staan om je tanden te poetsen. Via een speciale app krijg je dan extra poetsinstructies en wordt alles opgeslagen. Erg handig, vooral als je precies wilt weten waar je al gepoetst hebt en of je het goed doet.

 

Andere functies van de Oral B Genius 8000s elektrische tandenborstel:

 • Timer
 • 3D poetstechniek: roteert en vibreert
 • Poetsdruksensor
 • Batterij gaat 12 dagen mee
 • Gewenste poetsmodus in te stellen

 

 

Hieronder zie je een filmpje hoe je de Oral B Genius 8000s het beste kunt gebruiken in combinatie met de app:

 

Voordelen Oral B Genius B 8000s

 • Te gebruiken in combinatie met speciale app
 • Beschikt over verschillende functies
 • Heeft sensor die oplicht bij te harde druk
 • Batterijsignaal, zodat je tijdig op kunt laden
 • Wordt geleverd incl. reisdoosje en 3 opzetborstels
 • Batterijduur: 12 dagen

 

Nadelen Oral B Genius B 8000s

 • Misschien ervaar je de prijs als een nadeel
 • Te grote telefoon kun je niet in de houder bevestigen

 

Van ons krijgt de Oral B Genius 8000s een dikke 9,5.

 

Oral B Genius 8000s verpakking

Follow

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.