boek je vakantie bij de ANWB

Wat wij van de Sophi Eco nagellak en topcoat vinden kun je lezen in onze review. De veganistische, biologische en dierproefvrije nagellak in meerdere kleuren is uitbreid getest door ons en wij geven jou in de review Sophi Eco nagellak en topcoat onze mening.

 

Inhoud

Sophi Eco nagellak van Greenjump.nl

We zijn al een hele tijd bezig om de overstap te maken naar een gezondere levensstijl. Daarbij valt niet alleen te denken aan een aangepast voedingspatroon, maar ook aan het gebruik van biologische verzorgingsproducten. Mijn zoektocht naar een geschikte nagellak heeft bijzonder lang geduurd, tot ik bij Greenjump.nl terechtkwam.

Mijn eerste bezoek aan de website leverde niet het gewenste resultaat op: er was wel nagellak beschikbaar, maar dit was speciale kindernagellak die afwasbaar is. Heel leuk, maar als moeder ben je helaas heel vaak bezig met water, dus afwasbare nagellak zou welgeteld een aantal minuten blijven zitten (oke, misschien een paar uur met wat geluk). Deze zou het dus niet worden.

Mijn dochter wilde niet zo lang wachten, heel begrijpelijk, ze is immers een tiener en ging door met het gebruik van gewone nagellak. Helaas, elke keer als ik de geur alleen al rook kreeg ik beginnende migraine/hoofdpijn. Zij had er ook last van, maar onder het motto voor een mooi uiterlijk moet je wat over hebben, bleef ze de nagellak toch beperkt gebruiken.

Uiteindelijk kwam ik toch weer op de site van Greenjump.nl terecht en ineens zag ik de Sophi Eco nagellak langskomen. Niet bepaald goedkoop met een prijs van € 9,95 maar ik wilde het wel uitproberen. Zo gezegd zo gedaan: mijn dochter koos voor de nagellak Eco Date Knight. Voor mezelf bestelde ik de volgende kleuren: nagellak Eco Out of the Cellar en nagellak Eco Skinny Dip and Chips. Nog een flesje topcoat erbij (helaas kan ik deze momenteel niet op de website vinden) en daarmee zouden we het even doen.

 

Review Sophi Eco nagellak en topcoat

De eerste indruk was positief: de flessen zagen er aantrekkelijk uit en bij het openen van de flessen roken we compleet niets. Wat een verademing in vergelijking met de standaard nagellak. Nu konden we nagellak gebruiken zonder direct hoofdpijn te krijgen. Dat was alvast een dik pluspunt.

Een minpuntje vind ik de kleur Skinny Dip and Chips. Deze zou roze moeten zijn, maar is helaas huidkleurig. Wellicht is hier sprake van een verwisseling, want een kijkje op de site leert dat de kleur lijkt op Eco French Latte. Geen ramp, want inmiddels is de nagellak in de la van mijn dochter verdwenen, zij vindt deze wel mooi.

 

Sophi Eco Date Knight nagellak

Natuurlijk moesten we ook de houdbaarheid controleren, want met zo weinig toevoegingen is het maar de vraag of de nagellak lang op de nagels blijft zitten. De Eco Date Knight nagellak komt wat de houdbaarheid betreft het beste uit de bus. Twee lagen nagellak zonder topcoat voldoen en je kunt er zeker van zijn dat de nagellak ongeveer 2 dagen mooi blijft zitten. Zeker als je niet al te veel met je handen bezig bent.

 

 

Sophi Eco Out of the Cellar nagellak

De Sophi Eco Out of the Cellar nagellak is eveneens een aanrader, al merk ik zelf dat deze iets sneller afbladert. Twee lagen nagellak en een laagje topcoat eroverheen maakt het iets beter. Ik heb wel gemerkt dat er verschil ik in het aanbrengen op de vingers of tenen. Deze nagellak op de teennagels aangebracht lijkt langer te blijven zitten, zelfs zonder topcoat.

 

Sophi out of the cellar

 

Sophi Eco Skinny Dio and Chips nagellak

Na mijn eerste teleurstelling wat de kleur betreft heb ik mijn nagels er toch even mee gelakt. Jammer dat het niet mijn gewenste kleur is en dat de houdbaarheid kort is. Het duurt namelijk niet lang voordat de nagellak afbladert. De nagellak is inmiddels verhuist naar mijn dochter, zij is er blij mee. Het bedrijf heeft bevestigd dat het om een andere kleur gaat en ik heb tegoed gekregen om iets anders te bestellen.

 

Sophi Eco Skinny dio and chips

 

Sophi Shine Topcoat

Het bedrijf zelf raadt aan om de nagellakjes te gebruiken in combinatie met een primer en coat. Ons budget liet het echter niet toe om dit allemaal aan te schaffen, dus kozen we alleen voor de Sophi Shine topcat. Deze werkt perfect en geeft nog eens extra glans aan de nagellak en lijkt ook invloed te hebben op de houdbaarheid.

 

Sophi shine coat

 

Gebruik van de Sophi nagellak

Zoals je hebt kunnen lezen hebben mijn dochter en ik de nagellak gewoon aangebracht in twee lagen, al dan niet in combinatie met een topcoat. Het bedrijf raadt echter aan om de nagellak te drogen met behulp van een föhn om de houdbaarheid te verlengen. Wij hebben helaas geen föhn in huis dus dat konden wij ook niet uitproberen. Misschien volgende keer eens uitproberen bij een vriendin die wel een föhn heeft.

 

Voordelen Sophi nagellak

– Veganistisch
– 100% Biologisch afbreekbaar
– Dierproefvrij
– Vrij van schadelijke stoffen
– Geurloos
– Probleemloos te gebruiken door kinderen en zwangeren
– Verkrijgbaar in verschillende kleuren
– Gemaakt van gerecycled glas

 

Nadelen Sophi nagellak

– Iets duurder dan de gewone nagellak
– Iets minder lang houdbaar
– Kleur van 1 nagellak viel tegen UPDATE: het ging inderdaad om de verkeerde kleur en ik heb tegoed gekregen van GreenJump waarmee ik bijvoorbeeld een nieuwe nagellak kan bestellen.

 

Algemeen oordeel Sophi nagellak en topcoat

Over het algemeen zijn we tevreden over de nagellak. Er is geen sprake van een geur en de nagellak houdt het een redelijke tijd uit. Zouden we de nagellak aanbevelen? Ja zeker. Graag zou ik ook andere kleuren uit de collectie uit willen proberen en dan ook de primer mee willen bestellen om te kijken of dit nog invloed heeft op de houdbaarheid, maar daarvoor moeten we nog even sparen.

Van ons krijgt de nagellak een 8,5.

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in