boek je vakantie bij de ANWB

Ben je op zoek naar originele Valentijnscadeautjes voor hem? Ik ben op zoek gegaan voor jou en heb een lijst samengesteld met tips voor de meest originele Valentijnscadeautje voor hem. Er zitten ook gratis Valentijn tips bij!

 

Inhoud

Valentijn ontstaan

Valentijn is ontstaan in de 3e eeuw en vernoemd naar de katholieke priester Sint Valentijn uit Rome. Het verhaal wil dat soldaten in die tijd niet mochten trouwen. Hier was Valentijn het niet mee eens en dus liet hij in het geheim soldaten met hun geliefde trouwen. Hij vond namelijk dat liefde alles kon overwinnen en een huwelijk geen belemmering zou vormen voor de soldaat als hij naar het slagveld moest.

Helaas bleef deze daad niet onopgemerkt. Op 14 februari 269 werd Valentijn op last van keizer Claudius geëxecuteerd. Vanaf deze dag gold Valentijn als martelaar voor de liefde. Let wel: er zijn geen historische optekeningen hiervan. Het enige dat werkelijk klopt is de sterfdatum. Het zou dus zomaar kunnen dat het hele verhaal eromheen verzonnen is.

 

Wat is Valentijn?

Tegenwoordig geldt 14 februari als de dag der liefde. Op deze dag mag je je (geheime) liefde verrassen. Zoals het met alles gaat heeft de commercie hier flink op ingespeeld en wordt je vanaf half januari haast doodgegooid met de ene na de andere Valentijn reclame. Van bloemen tot bonbons, lingerie en de leukste gadgets, je ziet het allemaal passeren.

Natuurlijk wil je niet achter blijven en dus zal ook dit jaar een bedrijf aan jou verdienen. Immers,  je wilt je geliefde laten weten dat je van hem of haar houdt. Op zich niet erg, als je maar weet dat je Valentijn blij is met het cadeau. En daar wringt de schoen, want originele Valentijnscadeautjes voor hem vinden is moeilijker dan je dacht.

 

Originele Valentijnscadeautjes voor hem

Om je te helpen bij de keuze heb ik een lijst samengesteld met originele Valentijnscadeautjes voor hem.

Leestip: 5 senses cadeautips voor hem en haar

 

1.Tickets naar wedstrijd

Er zullen maar weinig mannen zijn die niet blij worden van een ticket naar die ene geweldige voetbal wedstrijd. Verras hem met een ticket en zijn dag kan niet meer stuk! Is hij geen voetbal fan? Je kunt hem ook een ander ticket geven voor een concert, een andere wedstrijd of iets anders dat hij leuk vindt.

 

2. Dag vol pret

Waarom moet Valentijnsdag afgezaagd en standaard zijn? Verras hem met een dag vol pret. Ga terug naar je innerlijke kind en doe samen dingen die je vroeger als kind leuk vond. Leef je uit in botsauto’s, ga lasergamen of leef je uit ergens in een Arcade hal. Sluit de dag af in een fastfood restaurant en het is zeker een memorabele Valentijnsdag waar hij nog met veel plezier aan terug zal denken.

 

3. Verras hem met bloemen of een plant

Alhoewel de meeste vrouwen in de veronderstelling zijn dat mannen niet van bloemen houden is het tegendeel waar. Trek de stoute schoenen aan en verras hem met een bos bloemen. Laat de bloemen op zijn werk bezorgen en zorg dat er een mooie boodschap bij zit.

 

4. Verrassen tijdens de lunch

Ben jij degene die de lunchtrommel voor je geliefde klaar maakt? Verras hem dan met een lege broodtrommel. Op 14 februari sta je dan rond de lunch voor zijn neus en neem je hem mee naar een lekker restaurant of café waar jullie samen van een heerlijke lunch kunnen genieten.

 

5. Liefdesbriefje

Verras je man of vriend met kleine liefdesbriefjes. Plaats deze op strategische plekken, zodat hij de hele dag door herinnerd wordt aan jouw liefde voor hem. Plekjes voor de briefjes: zijn lunchtrommel, de spiegel, op het stuur (als hij een auto heeft), bij de voordeur zodat hij bij thuiskomst verrast wordt met een boodschap van jou.

 

6. Persoonlijke touch

Wil je hem toch verrassen met een gekocht Valentijnscadeautje? Voeg er dan een persoonlijke touch aan toe. Laat het mes graveren, laat het kopje bedrukken of geef hem er een DIY Valentijnskaart.

 

7. Doorbreek de sleur

Ben je al lang samen, zijn er inmiddels kinderen en is alles een beetje sleur geworden? Dan is het nu tijd om dit alles te doorbreken. Zorg dat je huis een kidsvrije zone wordt voor Valentijnsdag (en nacht). Ruim je huis op, zet romantische muziek op en zorg dat het huis heerlijk ruikt. Maak zijn lievelingsgerecht en kleed je extra sexy. Zorg dat de vonk weer overslaat en jullie niet alleen uit de sleur komen, maar ook optimaal genieten van de gestolen uurtjes.

 

8. DIY Valentijnscadeautjes voor hem

Je hoeft niet per se geld uit te geven voor Valentijn. Je kunt hem namelijk ook gewoon verrassen met een leuk DIY Valentijnscadeautje. Ik geef je een paar leuke DIY tutorials waarmee je direct aan de slag kunt gaan:

Heb je zelf nog tips voor originele Valentijnscadeautjes voor hem? Of waarmee verras jij je Valentijn dit jaar?

 

Dokteronline.com

5 REACTIES

  1. […] Ben je nog op zoek naar een leuke DIY knutsel voor kinderen speciaal voor Valentijn? Maak dan eens deze leuke DIY Valentijn theelichthouder. Heel simpel, maar wel een echte eyecatcher op elke tafel. Mocht je nog een paar originele ideeën zoeken voor een Valentijnscadeau voor hem, dan heb ik een paar leuke tips voor je in mijn blog: Originele Valentijnscadeaus voor hem. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in