boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij nog op zoek naar wat leuke spelletjes voor de komende feestdagen? Dit zijn 2 leuke spelletjes voor een gezellige spelletjesmiddag. Ontdek meer over Brooklyn 2002 en het spel Kudde Gedrag.

 

Inhoud

Spelletjesmiddag een gezellig tijdsverdrijf voor familie en vrienden

Niets zo leuk als samen spelletjes spelen. Dat kan met het hele gezin, maar ook met vrienden. Welke spelletjes er gespeeld worden hangt een beetje af van de leeftijd van het gezelschap. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een avondje kaartspelletjes spelen of gieren, lachen en brullen als je het spel What do you meme tevoorschijn haalt.

Sommige spelletjes zijn echt alleen voor volwassenen, terwijl andere ook in een kinderversie verkrijgbaar zijn. Denk daarbij aan spelletjes zoals Monopoly, Rummikub en bijvoorbeeld Yahtzee.

 

2 Leuke spelletjes voor een gezellige spelletjesmiddag

Als je nog spelletjes zoekt voor volwassenen, dan zijn onderstaande twee spelletjes een aanrader. Het gaat om twee compleet verschillende spellen, elk met een heel andere insteek. Het ene spel is een detectivespel en het andere is een grappig spel, waarbij je niet op moet vallen door anders te zijn dan de rest.

 

Brooklyn 2002 – het detectivespel bij uitstek

Brooklyn 2002 is een Crime Scene Game uit de serie van Selecta. Kruip in de huid van een detective en probeer de moord op te lossen. Er zijn maar liefst 4 verschillende scenario’s om uit te kiezen, zodat het spel niet verveelt. Je kunt kiezen uit Londen in 1892, Moskou tijdens de Koude Oorlog, Finland of een hotelkamer in Brooklyn.

Het mooie aan het spel is dat het om een coöperatief spel gaat, waarbij je moet samen werken. Daarnaast kun je het spel ook solo spelen, dus ook een prima tijdverdrijf als je een keer alleen thuis bent en zin hebt in een spelletje.

Het is een lekker compact spelletje wat je ook prima mee kunt nemen voor onderweg. Het bevat simpele spelonderdelen: speelbord, speelkaarten, een politierapport en natuurlijk de spelregels.

Het draait eigenlijk allemaal om één ding: de moord oplossen! Dat doe je door bewijsmateriaal te verzamelen, puzzels op te lossen en onderling verbanden te leggen. Brooklyn 2002 doet een beetje denken aan een escape game, maar dan voor thuis.

Algemene informatie

Leeftijd: 18+

Spelers: 1 – 2

Tijd: 120 + minuten

 

Kuddegedrag

Kuddegedrag is een hilarisch spel van DGTL Detox en wordt uitgegeven door Megableu. Het spel is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Familiespellen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022. De bedoeling is dat je tijdens het spel precies hetzelfde denkt als je medespelers. Oftewel: denk zoals de rest denkt! Doe je dat niet dan val je op en krijg je ‘straf’ in de vorm van een roze koe. En die roze koe zorgt ervoor dat je kudde niets waard is…

Wil je dus winnen? Dan moet je kuddegedrag vertonen en dezelfde antwoorden kiezen als de rest. Je kunt je voorstellen dat dit heel grappig is en bovendien tot hele verrassende resultaten kan leiden. Het spel verveelt nooit, vooral als je het elke keer met andere mensen speelt.

In het spel vindt je vragenkaarten, antwoordblaadjes, koefiches, koeweide en natuurlijk een roze koe.

 

Algemene informatie

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Spelers: 4 – 20 spelers (dus ook leuk voor een avondje op werk, een verjaardag of een bruiloft!)

Tijd: 30 minuten

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in