boek je vakantie bij de ANWB

Niets zo gezellig als een leuke spelletjesavond samen met vrienden of familie. Wil je lachen, gieren en brullen? Of zoek je juist spelletjes die tact en inzicht vragen? Zoek niet langer! Deze spelletjes moet je in huis hebben voor een gezellige spelletjesavond.

 

Inhoud

Leuke invulling van een saaie avond: speel spelletjes

Heb je nog geen idee wat je in het weekend kunt doen? Ben je bang dat de verveling toeslaat? Geen nood. Trommel een paar vrienden of vriendinnen op, haal lekkers in huis en zorg voor een paar leuke spelletjes. Nu heb je alles in huis om er een gezellige en hilarische avond van te maken. Geen inspiratie wat je in huis moet halen? Ik deelde al eerder de must haves voor een geslaagde spelletjesavond.

Wist je overigens dat spelen niet alleen voor kinderen heel goed is, maar ook voor volwassenen? Dat komt omdat het een ultiem middel is om even af te schakelen en gewoon te genieten. Reden genoeg dus om een spelletjesmiddag te organiseren.

 

Deze spelletjes moet je in huis hebben voor een gezellige spelletjesavond

Spelletjes heb je in alle vormen en maten. Bordspellen voor 2 – 4 spelers zijn het meest populair. Maar wist je dat er ook heel wat spelletjes zijn die je gewoon in teams met elkaar kunt spelen? Vaak gaat het dan om grappige spelletjes, waarbij je dingen uit moet beelden en de rest van het team moet raden. Je kunt je voorstellen dat dit tot hele grappige situaties kan leiden.

Naast bordspellen en spelletjes die je in teams speelt zijn ook kaarspellen heel populair. Dat is niet zo gek, want kaartspellen zijn meestal snel te spelen en blijven interessant. Gelukkig neemt de keuze in kaartspellen toe, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is.

Ben je nog op zoek naar wat leuke spellen om je spellenkast uit te breiden? Dan mogen onderstaande spelletjes van Asmodee absoluut niet ontbreken.

 

Kaartspel Love Letter

Een tikkeltje romantisch kaartspel (tip voor Valentijn!) is Love Letter. In dit kaartspel draait alles om het zo snel als mogelijk bezorgen van de liefdesbrief aan de prinses. Helaas is dit niet geheel zonder risico. Durf jij het aan en kun jij jouw vrienden verslaan in dit geweldige kaartspel?

Spelduur: 20 minuten

Spelers: 2 – 6

Leeftijd: 10+

Kaartspel Unstable Unicorns

Een grappig kaartspel waarbij alles draait om tactiek en vriendschap. Of nou ja, dat laatste moet nog maar blijken. Want is jouw vriendschap wel bestand tegen de overheersende unicorns in dit spel? De tijd zal het uitwijzen.

Spelduur: 30 – 60 minuten

Spelers: 2 – 8

Leeftijd: 8+

 

Kaartspel Exploding Kittens

Eigenlijk lijkt Exploding Kittens een beetje op het hierboven genoemde Unstable Unicorns. Het is Russisch roulette, maar dan in katvorm. Strategie en explosief spelen of beter gezegd: het vermijden van de Exploding kitten kaart, zorgen ervoor dat het een grappig spel is dat je snel onder de knie hebt en nooit gaat vervelen. Ook fijn: de speeltijd is 15 minuten, waardoor je kunt rouleren.

Spelduur: 15 minuten

Spelers: 2 – 5

Leeftijd: 7+

 

Team spelletje Concept

Een ontzettend leuk spel als je op zoek bent naar een spel dat je in een team moet spelen is Concept. Dit spel speel je in teams van 2 spelers. De bedoeling is dat je met elkaar communiceert zonder te praten! Voor de communicatie gebruik je de universele iconen van het spel. Het spel heeft meer dan 10 internationale prijzen gewonnen, waardoor het echt een must have is!

Spelduur: 40 minuten

Spelers: 4

Leeftijd: 12+

 

Taktisch spelletje 7 Wonders Duel

Zoek je een spel voor 2 spelers? Dan is 7 Wonders Duel perfect geschikt. In dit spel draait alles om taktiek. Je moet prestigieuze gebouwen neerzetten en wonderen bouwen. Om het spel te winnen moet je in de drie tijdperken een aantal overwinningen behalen. Dat kan op wetenschappelijk gebied, maar ook een burgerlijke overwinning of militaire overwinning helpen om als winnaar uitgeroepen te worden. Klinkt ingewikkeld maar dat is het niet.

Spelduur: 30 minuten

Spelers: 2

Leeftijd: 10+

 

Welk spelletje mag volgens jou niet ontbreken tijdens een gezellige spelletjesavond?

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in