boek je vakantie bij de ANWB

Je kent het vast wel…Je hebt al de hele week gepland om in het weekend te gaan sporten, maar eens het zo ver is, lukt het je toch niet om uit je zetel te komen. Daar heb je achteraf natuurlijk spijt van, dus tijd om hier iets aan te doen. Met de volgende 6 tips weet jij de volgende keer perfect hoe je motivatie te vinden.

 

Inhoud

1. Stel realistische doelen

Eén van de belangrijkste manieren om je motivatie te behouden, is door realistische en haalbare doelen te stellen. Begin klein en werk geleidelijk aan naar grotere doelen. Op die manier zie je duidelijk je vooruitgang. Begin bijvoorbeeld met drie keer per week 20 minuten wandelen en verhoog dit geleidelijk naar langere sessies of intensievere trainingen. Dit kun je op allerlei oefeningen toepassen.

 

2. Vind een sportmaatje

Het hebben van een sportmaatje kan een enorme motivatieboost geven. Samen sporten is niet alleen veel leuker, maar het zorgt misschien ook voor een lichte competitiedrang of net die motivatie die je nodig hebt. Je wilt je vriend of vriendin uiteraard niet teleurstellen door niet op te komen dagen. Op de training zelf kun je elkaar aanmoedigen en ondersteunen.

 

3. Maak gebruik van technologie

Er zijn talloze apps en gadgets die je helpen gemotiveerd te blijven. Fitness trackers, zoals smartwatches waarmee je je dagelijkse activiteit bij kunt houden en je er bovendien aan herinneren om te bewegen. Daarnaast zijn er vele fitness apps die gepersonaliseerde workout-programma’s aanbieden en je voortgang bijhouden. Door je prestaties te volgen, kun je zien hoe ver je bent gekomen, wat een sterke motivatie is om door te gaan.

 

4. Neem multivitaminen

Soms zegt je lichaam simpelweg ‘nee’ en dan komt voeding in het spel. Het is belangrijk om zo gebalanceerd mogelijk te eten om zo de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Aan de andere kant is het ook absoluut normaal als het af en toe aanvoelt als een uitdaging. In dat geval zijn multivitaminen een uitkomst. Deze geven je dan de energieboost die je op dat moment nodig hebt. Je zal merken dat je je heel wat fitter voelt én energie hebt om optimaal te presteren.

 

5. Beloon jezelf

Het is belangrijk om jezelf te belonen voor je inspanningen. Dit kan zo eenvoudig zijn als jezelf na een workout trakteren op een gezonde snack in combinatie met een vitamine c supplement of jezelf een nieuwe sportoutfit cadeau doen nadat je een bepaald doel hebt bereikt. Op deze manier geef je jezelf iets om naar uit te kijken, wat je kan helpen gemotiveerd te blijven.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelTips voor het vinden van de perfecte nieuwe keuken
Volgend artikel5 tips voor het beste tuinfeestje
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in