boek je vakantie bij de ANWB

Tijd voor jezelf, in deze tijd misschien nog belangrijker dan ooit. Door steeds maar aan te staan en nooit rust te nemen ondermijn je jouw immuunsysteem. Met deze tips om duurzaam te genieten van me-time ontspan je optimaal en kun je er weer tegenaan.

 

Inhoud

Waarom is me-time zo belangrijk?

De meeste mensen zijn de hele dag bezig. Het grootste deel van de dag wordt gewerkt, bij thuiskomst moet eten gemaakt worden. Vervolgens wordt het huishouden gedaan. Als er kinderen in het spel zijn, hebben zij ook verzorging en aandacht nodig. Op de dagen dat er geen werk is, zoals bijvoorbeeld in het weekend, hebben de meeste mensen nog steeds een volle agenda. Aan de benodigde acht uur slaap komen de meeste mensen niet. Niet zo gek dat we massaal burn outs krijgen en een stap of tien achteruit moeten maken.

Het probleem met altijd maar gaan is dat ons lichaam wel meedoet (in de meeste gevallen), maar op een gegeven zal het op ons bord terugkomen. Dan pikken we een virus op en schakelt ons lichaam vanzelf uit. Op die manier worden we gedwongen rust te nemen. Om even een persoonlijke noot eraan toe te voegen: ik blijf ook altijd maar doorgaan tot ik door mijn lichaam tot rust wordt gedwongen in de vorm van een migraine aanval.

Ons lichaam heeft naast beweging en altijd maar aanstaan dus ook voldoende rust en ontspanning nodig. Een beetje lief zijn voor jezelf en zo nu en dan me-time inplannen is dus een must. Even een half uur tot een uur iets doen waardoor je helemaal tot rust komt en niets anders aan je hoofd hebt. Bij voorkeur geen scherm, maar iets wat je lichaam echt goed doet.

Tips om duurzaam te genieten van me-time 2

 

Tips om duurzaam te genieten van me-time

Er zijn tal van manieren om duurzaam te genieten. Neem bijvoorbeeld een abonnement op de bibliotheek en leen daar zo nu een boek. Dit boek kun je tijdens je me-time lezen. Kost een beetje, maar je voorkomt dat je een boek aan moet schaffen. Een andere optie, als je van lezen houdt, is te kiezen voor een e-book. Hierbij heb je helemaal niet te maken met een papieren versie. Goed voor de portemonnee en het milieu.

Andere tips om duurzaam te genieten van me-time zijn:

  • Maak een lange wandeling in een park of bos
  • Geniet van de natuur, zonder je telefoon
  • Maak een fietstocht (bij voorkeur in de natuur)
  • Leg een klein moestuintje aan (lijkt op werken, maar is gewoon heel ontspannend en ook nog eens goed: je weet immers wat je op je bord krijgt)
  • Neem een lekker bad of een uitgebreide douche met natuurlijke verzorgingsproducten van Bewustpuur

 

 

Zo geniet ik van me-time

Als ik van me-time wil genieten dan doe ik dat bij voorkeur in de badkamer. Deur op slot en dan mag niets of niemand storen. Ik neem dan een uitgebreid bad met heerlijke natuurlijke producten, waaronder mijn badschuim van Natura Siberica. Hier zijn onder andere ginseng, arnica en cladonia aan toegevoegd die niet alleen ontspannend werken, maar de huid van vitaminen en essentiële vetzuren voorzien. Tijdens het bad lees ik vaak een tijdschrift of scroll ik een beetje door mijn social media.

Als ik dan toch eenmaal in bad zit, dan mag een scheerbeurt natuurlijk niet ontbreken. Dit doe ik overigens pas tegen het einde. Daarna een heerlijke scrub, waarbij ik ook weer kies voor een biologische variant van Natura Siberica.

Voordat ik uit bad stap neem ik ook mijn haren onder handen. Omdat ik de CG methode (Curly Girl) methode volg is dit net iets anders dan bij de meesten. Voor de CG methode gebruik ik ook alleen Eco producten. Momenteel heb ik de Flora & Curl organic rose & honey cream shampoo en de TJK 4 -in-1 conditioner in de geur amber rose. Als mijn haar nog nat is kam ik het met de Denman borstel.

Na het wassen volgt er een hele routine, waar ik uitgebreid de tijd voor neem. Je moet toch wat als je mooie krullen wilt hebben 😉 De TJK gebruik ik na het wassen ook als stylingproduct in combinatie met mijn Fora & Curl sweet hibiscus curl defining gel.

 

Tips om duurzaam te genieten van me-time 1

Voor de finishing touch gebruik ik zo nu en dan een leuk kleurtje op mijn teennagels. En soms ook op mijn nagels. Dat laatste doe ik niet al te vaak, aangezien ik vaak bak en dan wil ik liever geen nagellak op hebben. Wat nagellak betreft heb ik ook alleen duurzame en biologische merken in huis. Denk daarbij aan ZOYA, ZAO en Sophie. Deze vallen onder de zogenaamde BIG 10 FREE nagellakken. Ideaal ook als je zwanger bent en op zoek bent naar veilige en duurzame nagellak.

 

Zoals je ziet gaat mijn voorkeur uit naar biologische, duurzame en ECO producten. Dat is een bewuste keuze, omdat ik liever geen chemische dingen op mijn huid en haar wil gebruiken. Daarmee verklein ik niet alleen mijn ecologische voetdruk, maar weet ik zeker dat mijn lichaam alleen krijgt wat het nodig heeft.

Vergeet niet: onze huid is het grootste orgaan en via je huid dringen alle stoffen die je gebruikt door in je bloed. Op die manier komen chemische stoffen dus makkelijk en snel in je bloed terecht. Wil je dat niet? Maak dan ook de overstap, kiest bewust puur producten uit de natuur (hahaha… dat klinkt bijna als een reclame slogan).

 

Wat doe jij om duurzaam te genieten van je welverdiende me-time?

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in