boek je vakantie bij de ANWB

Alhoewel de grenzen langzaam maar zeker weer opengaan, hebben veel mensen ervoor gekozen om deze zomer in eigen land te blijven. Met deze tips om optimaal te genieten van je eigen achtertuin blijf jij deze zomer gewoon thuis.

 

Inhoud

Met mate van de zon genieten

Zon is goed voor ons, maar dan wel met mate. Door de zon krijgen we volop vitamine D binnen. Vitamine D is noodzakelijk voor onder andere ons immuunsysteem en onze spieren. Een tekort aan vitamine D kan tot allerlei klachten leiden. Aan de andere kant wordt al jarenlang gewaarschuwd voor de kracht van de zon. Hierdoor nemen de cijfers van huidkanker elk jaar toe. Wil je in de tuin genieten? Doe dat dan veilig onder een parasol, op die manier kun je buiten zitten zonder te verbranden of te veel in de zon te zitten.

 

Kies voor een leuke loungeset

Een tuin is pas echt gezellig als je er heerlijk kunt zitten. Dat kun je met een loungeset doen. Kies een setje dat niet alleen binnen je budget past, maar ook past bij jouw wensen. Stem het design bovendien af op de inrichting en de stijl van je tuin. Er is keuze zat waaronder een set gemaakt met pallets en kussen, een eenvoudige set van plastic stoelen en tafel of je kiest voor een robuuste rotan set speciaal voor de tuin.

Wil je iets heel anders? Dan zou je ook een hangmat kunnen overwegen. Deze hoef je niet per se tussen twee bomen te hangen. Er zijn speciale hangmat standaards te koop, zodat je heerlijk in eigen tuin kunt genieten.

Tips om optimaal genieten van je eigen achtertuin tuinset

Richt de tuin in met bloemen en planten

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een onderhoudsarme tuin. Gras verdwijnt en daarvoor in de plaats worden tegels gelegd. Natuurlijk is dat makkelijk, maar het zorgt er ook voor dat bijen en vlinders veel minder mogelijkheden krijgen om te overleven. Als je ervoor kiest om je tuin te betegelen dan kun je toch enkele bloemen en planten in de tuin zetten. Maak daarvoor gebruik van grote bloembakken die passen bij de uitstraling van de tuin.

Je kunt ook balkonbakken vullen met eenjarige bloemen en deze bijvoorbeeld aan je schutting hangen. Omdat het eenjarige planten zijn kun je deze elk jaar vernieuwen, waardoor je ook elke keer andere kleuren of andere bloemen kunt kiezen.

 

Buitenkeuken

Als je de ruimte en het budget hebt (tip: gebruik hiervoor een deel van je vakantiegeld) kun je een buitenkeuken maken. Dat kan heel simpel met een stenen barbecue die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken voor het bakken van pizza’s tot een heuse keuken met vaste barbecue, spoelbak, bar en nog veel meer.

 

Barbecue

Of je nu wel of geen buitenkeuken hebt, een barbecue mag eigenlijk niet ontbreken in je tuin. Gezellig aan de barbecue met familie en vrienden, leuker kan thuisblijven bijna niet worden! Zorg er dan wel voor dat je genoeg zitplaatsen hebt, want als een deel moet staan is het direct minder gezellig.

 

Tips om optimaal genieten van je eigen achtertuin barbecue

 

Zwembad in de tuin

Een zwembad in de achtertuin is natuurlijk niet te vergelijken met zwemmen in tropisch water, maar tenminste heb je een mogelijkheid om op een warme dag af te koelen. Er zijn talloze zwembaden te koop die geschikt zijn voor kleine, middelgrote en hele grote tuinen. Ook hier geldt weer: je budget, tuin en je eigen wensen zijn het belangrijkst. Zorg er wel voor dat je het zwembad afdekt, zodat je niet continue het water moet verversen. Zorg dat je een deel van je zwembad in de schaduw hebt staan, want de zon en water zijn behoorlijk sterk. Je kunt een losse parasol met parasolvoet naast het zwembad zetten.

 

Speelplekje voor de kinderen

Als je kinderen hebt dan wil je dat zij ook optimaal kunnen genieten van de tuin. Dat kan heel uitgebreid met een groot speelhuis, een speeltoestel of zelfs een boomhut. Vaak is een simpele zandbak, een modderkeuken of een watertafel al voldoende om de kinderen uren lang bezig te houden. Je kunt hierin ook nog variëren door bijvoorbeeld je kinderen waterballonnen of een waterpistool te geven. Hiermee kunnen de kinderen zich ook vermaken in de tuin.

Extra tip voor de zandbak: heb je katten of hebben je buren een kat, zorg dan dat je de zandbak goed afsluit als deze niet gebruikt wordt. Anders heb je namelijk kans dat de zandbak als kattenbak gebruikt gaat worden.

 

Geniet en relax

Je tuin is the place to be deze zomer. Ga heerlijk genieten van het zonnetje, koel af in je zwembad en geniet met familie en vrienden van lekker eten tijdens een barbecue. Tussendoor kun je dat ene boek waar je nooit aan toekomt eindelijk eens lezen. Of je neemt de laptop mee de tuin in, zakt lekker weg op de loungeset onder de parasol en gaat bingewatchen in de tuin. Niets moet en alles mag, zolang je maar tot rust komt, ook als is dat in Tuinesië.

 

 

Dokteronline.com

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in