boek je vakantie bij de ANWB

Helaas ben ik al meer dan 28 jaar bekend met migraine. Dit alles naar aanleiding van een ongeluk dat ik heb gehad. Jarenlang heb ik gestruggled met pijn tot bewusteloos worden aan toe. Maar sinds december is alles veranderd. Op maat gemaakte zooltjes de oplossing voor migraine?

 

Inhoud

Migraine is niet zomaar hoofdpijn

Speciaal voor de mensen die niet weten wat migraine is of ervan uit gaan dat het gewoon een beetje hoofdpijn is, even een korte uitleg. Hier kun je lezen wat het is om te leven met migraine en wat voor impact dit heeft op een gezin met kinderen. Migraine is helaas niet zomaar hoofdpijn, het is een alles verzengende pijn die ervoor zorgt dat je misselijk bent, moet overgeven, niet tegen licht kunt en alles te veel is.

Lichte of beginnende migraine stelt je in staat om op te zijn en min of meer aanwezig te zijn voor bijvoorbeeld de kinderen. Soms is het mogelijk om met medicatie beginnende migraine te onderdrukken. Zet de pijn eenmaal door, dan is er vaak geen houden meer aan en zit er niets anders op dan de pijn afzitten. Lees: overgeven tot gal aan toe, hondsberoerd voelen, denken dat je hoofd uit elkaar knalt, opstaan is vreselijk, liggen idem dito, bewegen in het algemeen al te veel. Het is dus zeker niet zomaar een hoofdpijn. Meer lezen: kijk op migraine.

Op maat gemaakte zooltjes de oplossing voor migraine aanval
Ongecensureerde foto van mij met migraine

Op maat gemaakte zooltjes de oplossing voor migraine?

Vorig jaar liep ik een tijdje bij de fysiotherapeute. Dat kwam in eerste instantie doordat ik al langere tijd last had van pijn in mijn knie. Aan een kant was een dikke knobbel die me ook lichtelijk zorgen baarde.  Daarnaast moest er echt een keer iets aan mijn schouders en nek gebeuren. Dit waren constant hard en pijnlijk. Ook trok het vanuit mijn nek en schouders vaak naar mijn hoofd met als gevolg migraine. Als je migraine hebt verkramp je door de pijn nog meer en zo belandde ik in een vicieuze cirkel. Omdat ik dus zoveel pijn kreeg werd de knoop doorgehakt en ging ik naar fysiotherapie. Een grote stap voor mij, omdat ik er nooit het nut van inzag en niet graag uit de kleren ga voor iemand die ik niet ken.

De eerste keren waren behoorlijk pijnlijk, maar tegelijkertijd ook fijn. De pijn verminderde en mijn schouders en nek werden soepeler. Ze stelde wel vast dat ik iets te flexibel ben, terwijl ik er altijd vanuit ging dat ik juist een stijve hark was in mijn bovenlijf. Ik kreeg oefeningen mee, werd getapet en bijna wekelijks had ik een afspraak bij een hele lieve en geduldige fysiotherapeute. Zelfs toen ik mijn nek had verrekt werd ik heel goed geholpen.

Op een gegeven moment vond ze dat er niet meer uit te halen was. Ik moest de oefeningen met rekband blijven doen. Voor de pijn in mijn knieën zou ik verder moeten kijken. De knobbel was echter al geslonken, dus ik zag niet wat ik nog meer kon doen.

 

Toch maar naar de podotherapeut

Uiteindelijk ging het toch niet zoals het hoorde met mijn knie, soms liep het helemaal vast en verging ik van de pijn als ik de trap af wilde lopen. Dan moest ik echt zitten en wachten tot de pijn wegtrok. Omdat het zo niet langer kon, besloot ik toch maar langs de podotherapeut te gaan. Dit overigens ook in overleg met de fysiotherapeute die aan had gegeven om voor mijn knieën verder te kijken.

Uiteindelijk was het half december toen ik bij de podotherapeut terecht kon. Daar aangekomen werd ik door de mangel gehaald. Bleek dus dat de pijnen niet alleen bij mijn knieën zaten maar op veel meer plekken. Toen ik een stukje had gelopen, wist de beste man genoeg. Ik had een hele rare loop, waarbij ik mijn knieën naar binnen draaide en deze recht wilden staan. Hierdoor kwam er heel veel druk op en dat zorgde voor alle pijnen (straalt uit naar heupen, voeten enz. Als je jarenlang verkeerd loopt). Ik zou dus op maat gemaakte zooltjes krijgen.

Op 24 december was het dan zover. Inmiddels liep ik drie dagen met zware migraine rond, maar ik wilde de zooltjes toch ophalen. Ik had mijn Nike’s aan, want hierin zouden de zooltjes wel passen. De zooltjes gingen erin, ik probeerde te lopen en voelde direct verlichting. Ja, de zooltjes voelden heel raar, vooral omdat ze aan de binnenkant best dik zijn, maar het was een opluchting.

Ik kreeg als advies mee om de zooltjes eerst twee uurtjes per dag te dragen om aan alles te wennen. Maar eerlijk? Ik heb ze nooit meer uitgedaan? Wat was namelijk het geval? Ik liep weg bij de podotherapeut en binnen een uurtje had ik geen last meer van migraine. Ik wist niet wat me overkwam. Dit had ik nog nooit meegemaakt! Zomaar, weg, niks geen pijn meer en gewoon kunnen functioneren. Terwijl ik daarvoor nog aan het overwegen was om over te geven van de misselijkheid.

De dagen erna voelde ik me super! Ja, de zooltjes waren heel erg wennen, vooral als dat het eerste is dat je in de ochtend moet doen: opstaan en dan direct je Nike’s aan (pantoffels had en heb ik niet die geschikt zijn voor mijn zooltjes, enige dat ik tot nu toe kan dragen zijn Nike’s). Niet lang daarna ging ik mijn schouders en nek voelen. Ik herkende mezelf niet meer! Wat was dit? Alles was zo soepel en zacht! Geen harde schouder meer, niets. Dit was ongelooflijk! De laatste keer dat mijn schouders zo aanvoelden kan ik me nog geen eens meer herinneren. En de migraine? Die bleef ook weg. Ik kon zelfs eten wat ik wilde (bijna dan) en zelfs spelen met iets later eten triggerde geen migraine.

 

Op maat gemaakte zooltjes de oplossing voor migraine?

Helaas, het is geen tovermiddel, die zooltjes, want ik heb nog steeds zo nu en dan migraine. Dit is echter vooral hormoon gerelateerde migraine. Echte migraine zoals ik die vorig jaar had, nee, die heb ik niet meer. Mijn nek en schouders voelen goed aan. Zijn soepel en niet meer stijf. Wellicht een tip voor jou: als je voelt dat je constant migraine hebt vanuit je nek en schouders, laat eens een podotherapeut kijken naar je loophouding. Dat kost misschien wel wat (100 euro een consult), maar wie weet is het ook een oplossing voor jouw migraine.

 

Ps: dit is geen sponsoring vanuit Nike, het is mijn eigen ervaring dat dit de enige sneakers en schoenen zijn waar mijn zooltjes goed in passen. Ik hoop nog een keer mooie en vooral betaalbare zomerschoenen te vinden. Ja, ik weet dat ik ze op maat kan laten maken, maar dan ben ik minimaal 200 euro kwijt! En dit is dus ook de reden dat jullie mij op mijn Youtube kanaal wel eens zien met Nike aan mijn voeten. Overigens heb ik voor buiten een ander paar.

Op maat gemaakte zooltjes de oplossing voor migraine nike
Deze Nike’s draag ik als ik buiten ben
Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Super als het voor jou werkt! Écht!
    Ik heb al jaren steunzooltjes en ook migraine. Maar het zal voor eenieder een zoektocht zijn naar de triggers. Bij mij is het hormonaal en ‘iets’ met het weer. Weersomslag en ik lig plat. En onregelmatigheid is ook zo’n dingetje… de aanvallen veelal onder controle, maar het weer heb je geen invloed op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in