boek je vakantie bij de ANWB

De styling van een kinderkamer hoeft nooit helemaal perfect. Het is juist van belang het vrolijk en speelser oogt. Ontdek hieronder 4 tips om een gezellige kinderkamer te creëren. Benieuwd? Blijf dan even verder lezen!

 

Inhoud

1. Voeg kleur toe

Een eenvoudige tip om een kamer gezelliger te maken is door kleur toe te voegen. In een kinderkamer is het raadzaam om warme kleuren toe te voegen. Denk hierbij aan rood, oranje en geel. Deze kleuren hebben een vrolijk effect op je kind. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je meer van koelere kleuren houd, zoals blauw en groen. Combineer dit dan met warme materialen zoals hout.

Kies vervolgens voor een gezellig groot dekbedovertrek 140×200 van bijvoorbeeld palmbladeren. Zo creëer je een warme jungle-achtige kinderkamer. Mocht het om een grotere kinderkamer gaan, durf dan voor diepere kleuren te gaan, zoals bruin of olijfgroen. Deze kleuren geven namelijk een knus gevoel.

 

2.Gebruik humor

Kinderen zijn vrolijk en kunnen om de kleinste dingen al helemaal in een deuk liggen. Daarom is het leuk om in een kinderkamer een beetje gebruik te maken van humor. Ook is het leuk om een speelse touch te geven aan de kamer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door speelse meubels of woonaccessoires neer te zetten in de kamer. Om humor toe te voegen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een leuk spaarvarken of een gek kinderdekbedovertrek met daarop een grappige giraf afgebeeld. Verder kun je natuurlijk samen met je kind op pad gaan om leuke dingen te scoren voor de kinderkamer.

 

3. Zorg voor sfeervolle verlichting

Je hoort het best vaak. Verlichting is alles! Zonder verlichting is er namelijk geen sfeer. De juiste verlichting zorgt ook in de kinderkamer voor veel sfeer. Om te beginnen is een plafondlamp voor in een kinderkamer een must. Hiermee kun je namelijk heel de kamer verlichten. Dit zorgt er niet alleen dat het de kamer overzichtelijk maakt, maar is bovendien de perfecte basis voor de verdere inrichting.

Een leuke plafondlamp voor in de kinderkamer is bijvoorbeeld een hanglamp van textiel of hout. Hiermee voeg gelijk wat meer sfeer toe aan de ruimte. Om het plaatje compleet te maken voeg je tenslotte nog een leuk nachtlampje toe.

 

4. Vergeet de muren niet

De laatste tip is om de muren zeer zeker niet te vergeten. Door de muren van leuke decoratie te voorzien, creëer je direct meer gezelligheid in de kinderkamer. Vooral bij kinderkamers die wat kleiner zijn is dit een fijne tip. Zo blijft de vloer vrij en is de kamer toch voorzien van de nodige gezellige decoratie. Kies bijvoorbeeld voor een leuk behang of een pompon slinger. Wat ook voor meer gezelligheid zorgt is als je leuke kleertjes  etaleert.

Nu jij alle tips weet om een gezellige kinderkamer te maken kun je direct aan de slag!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in