boek je vakantie bij de ANWB

Een aanzoek is een spannend moment voor beide partners. Maar voor het zover is moet er eerst een goede voorbereiding aan vooraf gaan. Ontdek 20 tips voor een huwelijksaanzoek: romantisch en origineel.

 

Inhoud

Het ideale huwelijksaanzoek

Je bent toe aan de volgende stap en wil je liefde bezegelen met een huwelijk. Een stap die je goed doordacht moet nemen. Tegelijkertijd is het een prachtige bezegeling van twee mensen die de liefde van hun leven in elkaar gevonden hebben. Maar voordat je de grote vraag kunt stellen moet je heel wat voorbereidingen treffen. Je wil immers niets liever dan dat je partner het aanzoek geweldig vindt en bovendien ja zegt.

Wat je ook plant, vergeet niet: de ideale huwelijksaanzoek is heel persoonlijk. Waar de één het aanzoek en plein public doet, kiest een ander voor een intieme setting met alleen de partner of familie. Hou bij het plannen altijd rekening met de wensen en het karakter van je partner. Is je geliefde verlegen? Dan zal een aanzoek midden op een vol Damplein niet zo een goed idee zijn. Houd je partner van avontuur? Dan kun je samen duiken en bijvoorbeeld onder water de grote vraag stellen.

Mocht je nog tips, ideeën en inspiratie zoeken voor een romantische huwelijksaanzoek? Lees dan snel verder hieronder en ontdek 20 tips voor een originele huwelijksaanzoek.

Leestip: Trouwen met een klein budget

 

 

20 Tips voor een huwelijksaanzoek: romantisch en origineel

Voordat ik je inspiratie geef voor een huwelijksaanzoek: alhoewel in de meeste gevallen de man degene is die een aanzoek doet, zijn er tegenwoordig ook steeds meer vrouwen die hun partner ten huwelijk vragen. Onderstaande ideeën voor een aanzoek zijn zowel voor vrouwen als mannen.

 

1. Aanzoek op de plek waar je elkaar leerde kennen

Weet je nog waar je jouw partner voor het eerst ontmoet hebt? Waar je eerste date was? Keer terug naar deze plek (als dit mogelijk is) en zorg voor een romantisch aanzoek. Pure nostalgie en het perfecte moment om weer vlinders in de buik te krijgen, zeker als je al langer bij elkaar bent.

 

2. Zeg het met ballonnen

Of je nu kiest voor een grote ballon, heel veel ballonnen, hartjesballonnen gevuld met helium, ballonnen geven een feestelijk gevoel. Deze kun je dus heel goed gebruiken als je een huwelijksaanzoek wil doen. Heeft je partner jouw het ja-woord gegeven? Dan kun je de ballonnen direct gebruiken voor een leuke fotoshoot. Regel een fotograaf, vraag een vriend of vriendin om foto’s te maken of neem een paar selfies met de ballonnen erbij.

 

3. Speel een film na

Ken jij de lievelingsfilm van je vriend of vriendin? Heb je wat meer tijd om je aanzoek te plannen? Dan is het een leuk en bovenal origineel idee om wat scènes uit een film na te bootsen. Aan het einde kun je dan de grote vraag stellen. Met dit aanzoek geef je in elk geval te kennen dat je je partner heel goed kent en moeite hebt gestoken in het aanzoek.

20 Tips voor een huwelijksaanzoek romantisch en origineel zonsondergang

4. Romantische sterrenhemel

De meeste mensen vinden een sterrenhemel bijzonder romantisch. Als jij je partner in de zomer ten huwelijk wil vragen kun je hiervan gebruik maken. Zorg dat je buiten de grote steden bent, daar is de kans het grootst dat je kunt genieten van een heldere sterrenhemel. Combineer dit met een dagje uit, een picknick of zelfs het overnachten in een tent onder de sterrenhemel.

 

5. Verrassingsei met ring

Houd je partner wel van een grapje? Dan kun je een origineel aanzoek doen via een verrassingsei. Je kent het wel: die heerlijke chocolade eieren die kinderen zo graag ontvangen. Koop een verrassingsei en verwijder heel voorzichtig de verpakking. Breek het chocolade eitje niet, maar ga met een scherp en verwarmd mesje langs de naad van de twee helften.

Haal het gele eitje eruit, verwijder de inhoud (leuk om een kind mee te verrassen) en stop er de ring in. Verwarm nu de naden van de chocolade ei helften en plak deze weer op elkaar. Doe er de verpakking omheen en geef het verrassingsei aan je vriend of vriendin. Op het moment dat de ring tevoorschijnkomt kun jij op één knie gaan.

 

6. Fortune cookie aanzoek

Wat is er leuker dan na een maaltijd een fortune cookie te krijgen? Alleen maak je deze dit keer zelf. Het recept met uitleg op video vind je bij Heel Holland Bakt. Op een briefje voor je geliefde schrijf je jouw aanzoek. Je kunt ook de ring verpakken in een gelukskoekje. Origneel en zeker heel onverwacht.

 

7. Romantisch bij kaarslicht

Haal alles uit de kast en verwen je geliefde met een 3-gangen diner bij kaarslicht. Kun je niet koken? Dan kun je het eten laten bezorgen of afhalen. Vind je partner het niet erg om het middelpunt van de aandacht te zijn? Dan kun je natuurlijk ook uit eten gaan. Zorg dan wel dat je ervan verzekerd bent dat het een romantische setting met kaarslicht is. Na het dessert kun je op één knie gaan om de grote vraag te stellen.

 

8. Planetarium Artis dierentuin

Neem je vriend of vriendin mee naar Artis dierentuin. Ga naar het Planetarium om daar onder de ‘sterrenhemel’ en het helaal je grote vraag te stellen. Een leuk alternatief voor de echte sterrenhemel.

 

9. Maak er een puzzel van

Puzzelen is helemaal hot, dus waarom niet inspelen op deze trend? Ontwerp zelf een puzzel met daarop de grote vraag. Laat je partner de puzzel in elkaar zetten of doe dit samen (hoe meer stukjes hoe langer het duurt). In plaats van een gewone puzzel kun je zelf een kruiswoordpuzzel maken. Aan het einde vormen de overgebleven letters de grote vraag.

 

10. Huwelijksaanzoek in de lucht

Nee, je hoeft hiervoor geen vlucht te boeken. Een ritje op het reuzenrad van een pretpark of een kermis is voldoende. Je kunt ook met degene die het reuzenrad bestuurt afspreken om ervoor te zorgen dat het reuzenrad even stil blijft staan op het hoogste punt. Spreek een teken af zodat degene op de grond weet wanneer het rad weer mag draaien.

 

11. Parachutespringen

Zijn jullie beiden een beetje avontuurlijk ingesteld? Waarom zou je je dan voor je aanzoek beperken tot de grond? Boek een sessie parachute springen en vraag je partner ten huwelijk op het moment dat jullie samen door de lucht zweven. Je kunt dit ook doen op het moment dat jullie de grond naderen. Hiervoor heb je wel hulp nodig. Met een groot spandoek op de grond vraag jij je geliefde om met je te trouwen.

 

12. Laat je kind het aanzoek doen

Heb je al een kind samen? Dan kun je hem of haar betrekken bij het aanzoek. Hoe kleiner hoe schattiger dit is natuurlijk. Vergeet vooral niet om alles vast te leggen op camera! Dat is een leuke herinnering zowel voor jou als de kleine later. Laat een romper bedrukken, laat je kind een cadeau aan mama of papa geven of verzin iets anders leuks.

 

13. Huwelijksaanzoek op vakantie

Een vakantie is de tijd bij uitstek om helemaal te ontspannen en dichter naar elkaar toe te groeien. Dit is ook de perfecte tijd om je partner de grote vraag te stellen. Kies daarbij voor een romantische setting, bijvoorbeeld een ontbijt bij zonsopgang of juist op de top van een berg. Zorg er in elk geval voor dat het onvergetelijk wordt. Bij veel stellen in trek zijn onder andere: Parijs, de stad van de liefde, Venetië en New York. Maar je kunt hier natuurlijk heel goed van afwijken. Denk erom dat je de ring niet vergeet als je je koffers pakt!

 

20 Tips voor een huwelijksaanzoek romantisch en origineel vakantie

 

14. Romantische liefdesbrief flessenpost

Het is misschien een beetje ouderwets, maar de meeste mannen en vrouwen kunnen een echte liefdesbrief nog steeds waarderen. Mocht je je nu druk maken over je handschrift? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om deze uit te typen. Beschrijf in de brief duidelijk je liefde voor de partner. Je kunt er anekdotes inzetten en meer. Maak het niet te lang, maar wel duidelijk. De brief stop je in een fles. Leg de fles aan de rand van water neer, wel zo dat je partner deze snel vindt. Zodra je partner de flessenpost ontdekt heeft wordt het romantisch. Als de brief uitgelezen is, is het tijd voor jou om je aanzoek te doen.

 

 

15. Op het water

Hou je niet van de lucht, maar zoek je wel iets speciaals? Dan kun je een boot huren om je partner ten huwelijk te vragen. Heb je veel geld te besteden dan kies je voor een jacht. Heb je minder te besteden dan kun je een boottocht in Amsterdam boeken of bijvoorbeeld een kano huren. Het enige waar jij voor moet zorgen is dat jullie in de boot blijven en niet overboord slaan. Anders valt je aanzoek letterlijk in het water.

 

16. Onder water

Op het water te saai voor jou? Er zijn tal van mogelijkheden om ook onder water een aanzoek te doen. Dat kan tijdens een duiksessie samen of je zorgt ervoor dat je alleen gaat duiken en je partner achter glas naar jou kan kijken. Je stelt de vraag dan met een handgeschreven ‘papiertje’.

 

17. Op Valentijnsdag

De beste of juist stomste dag om een aanzoek te doen? Dat is natuurlijk Valentijn. De beste dag omdat alles in het teken van de liefde staat. Een aanzoek past hier perfect bij. Waarom zeg ik stom? Omdat heel veel stellen op die dag de partner vragen. Dus heel origineel is het niet.

 

18. Thuis in alle stilte

Ben je niet zo van de aandacht? Dan kun je de vraag ook binnen je eigen muren stellen. Zorg er wel voor dat het een beetje romantisch is voor je partner. Verzorg een heerlijk ontbijt op bed en serveer er een mooie ring bij. Of verwelkom je partner met een pad van rozenblaadjes bij thuiskomst. Waar het pad heenleidt mag je zelf bepalen. Of kom thuis met een heel groot boeket en een mooie ring.

 

19. Huwelijksaanzoek op reclamebord

Hou je van opvallen en groots? Dan kun je overwegen om een reclamebord te huren. Verwerk je eigen naam en die van je partner in de boodschap, zodat voor iedereen duidelijk is voor wie het bord bestemd is.

 

 

20. Sporten en de grote vraag stellen

Zijn jullie sportief? Maak dan gebruik van een runners app. Hiermee kun je de gelopen route bijhouden. Het is ook mogelijk om de route in letters om te zetten. Loop bijvoorbeeld (samen) de zin: Marry me (in het Engels is het kort en bondig). Aan het einde van de route laat je de zin zien en ga je op je knie.

 

Huwelijksaanzoek doen

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk daarbij aan het huren van een bioscoopzaal en de vraag op het grote scherm stellen. Na een concert of een sportwedstrijd de vraag stellen met heel veel publiek erbij. In het vliegtuig, na overleg met een stewardess je partner vragen of hij of zij met je wil trouwen. Een vliegtuig met banner huren en over laten vliegen. Vrienden, familie of collega’s betrekken. Een speurtocht houden, waarbij letters verzameld moeten worden en die uiteindelijk een zin vormen.

Welke vorm je ook kiest, zorg dat je partner echt het gevoel heeft dat hij of zij speciaal is. Laat zien dat je aandacht besteed hebt en erove nagedacht hebt om hem of haar echt te verrassen. Hoe moeilijk ook: laat niets blijken van je plannen. Maar bovenal: geniet en maak er een onvergetelijk moment van voor jullie allebei.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in