boek je vakantie bij de ANWB

Geld besparen in deze moeilijke tijd dat willen we natuurlijk allemaal. Als het de supermarkt niet is waar we ineens enkele tientallen euro´s duurder uit zijn per maand, dan is het wel onze energierekening die ons keer op keer doet laten schrikken. Voor veel Nederlanders is de maat vol. Tijd om hier dus zo snel mogelijk iets aan te doen.

Eén van de manieren waarop, is om ervoor te zorgen dat de je de kosten waar mogelijk beperkt ziet te houden. Nu is het logisch dat je liever niet onder een koude douche staat of droog brood moet eten, maar een kleine aanpassing kan al een enorme positieve invloed hebben op het geheel. Om je te helpen met het verlagen van de energierekening, hebben we een aantal tips voor je.

 

Inhoud

Laat de verwarming niet onnodig aan

Een belangrijke stap om te kunnen besparen op de kosten voor gas en stroom, is door het vergelijken van je huidige contract voor energie. Je zult namelijk al snel tot de conclusie komen dat je contract ook voor exact hetzelfde verbruik enkele tientallen euro´s per maand voordeliger kan, dan wat je nu hebt. Hierbij is het wel zaak dat je niet alleen kijkt naar de kosten voor stroom en gas, maar ook kijkt naar de leveringskosten en overige kosten die de leverancier levert.

Daarnaast is het belangrijk om kritisch te kijken naar de momenten waarop je de verwarming aan hebt staan. Vaak zien we dat de verwarming zeker een uur of twee per dag aanstaat, terwijl het absoluut niet nodig is. Dit is vaak in de ochtend, terwijl je nog moet douchen, maar ook ´s avonds voordat je naar bed gaat. Door je verwarming iedere ochtend een uur later aan te zetten en iedere avond een uur eerder lager, zal je zien dat dit aanzienlijk scheelt.

 

Poets je tanden bij de wasbak

Voor velen is het een gewoonte geworden om de tanden te poetsen terwijl ze onder de douche staan en zich beter kunnen gaan wassen. Met een gemiddelde van twee minuten poetsen per dag, is dit al snel een uur in de maand. Dit klinkt misschien niet veel, maar wanneer je een gezin hebt met twee kinderen, betekent het dus dat je maandelijks de douche 4 uur voor niets aan hebt. Kortom, zonde van het geld dus.

Daarbij komt ook nog eens dat je onnodig veel water verspilt, waardoor ook je waterrekening iets hoger zal zijn, dan wanneer je de tanden bij de wasbak poets. Wen jezelf en ook de rest van het gezin dus aan om dit niet langer te doen en de tanden gewoon bij de daarvoor bestemde wasbak te poetsen.

 

Laad je auto overdag op

Heb jij een elektrische auto en heb je zonnepanelen, dan is het niet slim om je auto ´s nachts aan de lader te doen. Uiteraard kan het een keer voorkomen dat het niet anders kan, maar heel handig is het natuurlijk niet. Probeer jezelf daarom aan te wennen om je auto na je werk direct op te laden, want ook al is het maar een paar uurtjes, de hele nacht kost je natuurlijk onnodig veel geld.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in