boek je vakantie bij de ANWB

Heeft je kind vakantie? Ligt verveling op de loer of wil je kind gewoon een zakcentje verdienen? Dan zijn deze tips voor leuke vakantiebaantjes voor pubers misschien wel perfect voor jouw kind.

 

Inhoud

Werken in de vakantie

Veel tieners zoeken in de zomervakantie een baantje om wat bij te verdienen. Soms omdat het kleedgeld of zakgeld niet genoeg is, soms uit noodzaak om bij te dragen aan de kosten thuis en soms gewoon om ervaring op te doen en je niet te hoeven vervelen. Veel jongeren beginnen hun werkervaring met het lopen van een folder- of krantenwijk. Daarna wordt vaak de overstap gemaakt naar werken in een supermarkt en daarna de horeca.

Leestip: Vakantiebaantjes regels en tips

Tips leuke vakantiebaantjes voor pubers

Maar soms val je als puber ook gewoon buiten de boot. Gewoon omdat de puber nog te jong is om te werken (kleine werkzaamheden uitvoeren mag pas vanaf 13 jaar) of omdat het niet aansluit bij wat de tiener leuk vindt. Gelukkig zijn er genoeg leuke vakantiebaantjes te vinden die je wel kunt doen.

 

Werk als oppas

Werken als oppas kan zeker als je 13 of 14 bent. Al ligt dat natuurlijk helemaal aan de ontwikkeling van de puber in kwestie. Heb je een verantwoordelijk kind? Dan zou je kind kunnen werken als oppas. Voordeel is dat je dit vaak ook buiten de vakanties kunt blijven doen.

 

Huisdier oppas en hondenuitlaat

Is je kind gek op dieren? Meld je dan aan als huisdier oppas en/of hondenuitlaat. Wist je dat een honden of kattenoppas al gauw 15 – 25 euro per dag (en nacht) kan vragen? Toch een mooi zakcentje als je daar de ruimte voor hebt. Een hond uitlaten levert per keer ook tussen de 3 – 5 euro op. Je puber kan meerdere adressen per dag doen om daarmee een leuk bedrag per dag te verdienen.

 

Reclamespotje of rol als figurant

Er zijn op Facebook diverse groepen waarin ze jongeren voor casting zoeken. Vaak zijn het rollen als figurant waarmee een tiener 40 – 50 euro kan verdienen. Meedoen aan een reclame spotje is zelfs nog lucratiever. En nee, je kind hoeft daarvoor echt niet het perfecte uiterlijk te hebben. Sterker nog: vaak zoeken ze gewoon doorsnee jongeren.

 

Schoonmaken en opruimen

Niet iedereen vind het leuk om op te ruimen of schoon te maken. Je tiener kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld door de tuin op te ruimen, gras te maaien en harken, opruimen na een feestje, opruimen van statiegeldflessen enz. Soms is het alleen al leuk om bij mensen aan te bellen om te vragen of ze nog iets hebben waar ze vanaf willen (bijvoorbeeld oud ijzer of oud speelgoed). Dit kun je dan weer doorverkopen of aan de ijzerboer aanbieden.

 

Schminken en entertainment op feestjes

Is je puber creatief? In de zomer worden talloze feestjes (onder andere bruiloften) gegeven. Voor die feestjes zoeken mensen vaak ook entertainment voor kinderen. Kan je tiener schminken of kinderen vermaken? Dan kan hij of zij hiermee geld verdienen.

 

Laat je kind venten

Check voordat je hiermee aankomt bij je tiener eerst de voorwaarden van je gemeente. In sommige gemeenten heb je geen vergunning nodig voor het verkopen van bijvoorbeeld verpakte ijsjes, groente, fruit, bloemen en planten. Is er geen vergunning nodig? Laat je puber dan lekkere ijsjes of gekoelde drankjes verkopen op het strand of bij een plas of meer. Hier kun je op warme dagen gegarandeerd een leuk zakcentje mee verdienen.

 

Werken in een pretpark

De meeste pubers zijn dol op pretparken en wat is er dan leuker dan tijdens de zomervakantie zelf aan de slag te gaan in een pretpark? Voordeel: vaak mogen jongeren ook zelf gebruik maken van de attracties en het is een zeer afwisselend baantje waarbij je ook veel leeftijdsgenoten tegenkomt.

 

Helpen bij festivals en evenementen

Afhankelijk natuurlijk van het festival of evenement: vaak kunnen jongeren ingezet worden als promoter, bij de kassa of bij het controleren van toegangskaartjes. Let op: voor sommige festivals en evenementen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

 

Werken bij de bioscoop

Wat is er leuker dan werken bij de bioscoop? Vaak mogen jongeren achter de kassa staan of snacks verkopen. Bijkomend voordeel: je puber mag met korting naar de leukste films.

 

Werken op de golfbaan

Is er een golfbaan in de buurt? Laat je kind dan kijken of er hulp gezocht wordt. Er zijn genoeg tieners die op een golfbaan werken en daarmee extra geld verdienen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit golfballen opruimen, opruimen in het algemeen en bijvoorbeeld helpen bij onderhoud van de golfbaan.

 

Bijbaantje bij de bouwmarkt

Supermarkt werk te saai of zwaar? Laat je puber dan bij een bouwmarkt solliciteren. Vooral in de avonduren is het er vaak heel rustig en relaxt.

 

Online geld verdienen

Heeft je kind geen zin om uit huis te gaan? Ook online zijn er diverse mogelijkheden om wat bij te verdienen, zelfs als je kind officieel nog niet mag werken. Dat kan bijvoorbeeld door online enquêtes in te vullen, mailtjes te lezen en bijvoorbeeld producten te reviewen of als mystery shopper aan de slag te gaan (met toestemming van jou als ouder!). Enkele websites om dit te doen zijn onder andere:

GFK (hiervoor krijg je punten en dat loopt al snel aardig op)
Euroclix.nl (dit is een combinatie van klikken op mailtjes, invullen van enquêtes en geld verdienen als je ergens een bepaald product aanschaft)
Panelwizard.nl (per vraag krijg je € 0,10)

Onderzoekfabriek
Secretview
Bare International

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in