boek je vakantie bij de ANWB

*We hebben het allemaal wel: zo’n saai hoekje in huis waar je eigenlijk niks mee kan. En dat is jammer, want met een aantal tips kan je toch iets gezelligs van dit lege hoekje maken en de ruimte goed benutten. Als interieuradviseur help ik mijn klanten regelmatig bij het stylen van een kale ruimte in de woonkamer. Ook voor jullie heb ik een aantal tips om een lege hoek sfeervol in te richten.

 

Inhoud

Maak kennis met Ilse van Interiortwin.com

Vandaag heb ik weer een leuke gastblog voor jullie. Dit keer is het de beurt aan Ilse van de blog intertiortwin.com. Zij geeft je tips hoe je een vergeten hoekje in huis gezelliger kunt maken. Ilse is een jonge vrouw die gek is op alles wat te maken heeft met het interieur. Al als jong meisje was zij bezig met het inrichten van haar slaapkamer. Inmiddels is zij volwassen en heeft zij van haar passie haar beroep gemaakt. Op haar blog deelt zij allerlei tips en adviezen op het gebied van inrichting. Onderstaande tips sluiten perfect aan bij mijn budget make over voor een gezellige huiskamer.

tips om een hoekje in huis gezelliger te maken

 

1. Denk na over de functie

Voor je met het inrichten en stylen begint moet je eerst nadenken wat je met de lege ruimte wilt. Wil je een extra zitplek om lekker te kunnen lezen? Een werkplek om ook in de woonkamer te kunnen werken? Extra opbergruimte? Of een hoekje voor de kinderen om te spelen?

 

2. Begin met de grote meubels

Heb je bedacht wat je met het hoekje wil? Kies dan eerste de grotere meubels uit. Een stoel, een kast of iets anders: hieromheen ga je het hoekje stylen

 

Tips om een hoekje in huis gezelliger te maken 2

 

3. Benut de hoogte

Om het gezellig te maken in het loze hoekje is het belangrijk dat je de ruimte goed benut. Ga dus de hoogte in met stylen. Een mooie poster, een hangplantje of een mooie lamp zorgen ervoor dat het er gezellig uitziet.

 

4. Gebruik verschillende materialen

Creëer sfeer door verschillende materialen en structuren af te wisselen. Combineer bijvoorbeeld warm hout met strak metaal. Of een kussen met pompons op een leren stoel.

 

Tips om een hoekje in huis gezelliger te maken 1

 

5. Denk na over kleur

Tenzij je van een monochrome interieur houdt is het goed om kleur toe te voegen aan een saai hoekje. Met kleur creëer je in 1 keer heel veel sfeer. Je kan de hele muur verven, maar ook een lambrisering of cirkel of vlak op de muur zorgen voor een gezellig hoekje.

 

6. Het zit hem in de details

Met woonaccessoires maak je dit hoekje helemaal gezellig. Kies woonaccessoires in de kleur en stijl van de andere dingen in het hoekje uit. Een mooie poster, sfeervolle kandelaar, stoere plantenpot of zachte plaid zijn fijne accessoires om een hoekje mee te stylen.

 

Tips om een hoekje in huis gezelliger te maken 3

 

Met deze tips wordt dat saaie hoekje in huis sfeervol en gezellig. Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Op InteriorTwin.com deel ik wooninspiratie, interieurtips, DIY’s, binnenkijkers en meer.

 

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

 

*Gastblog

**Foto’s zijn van interiortwin.com en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

  1. Wij hebben een wat onhandige nis in de huiskamer. Mijn vriend heeft het altijd over de petatkraam. Opeens kregen we het idee, de tv erin te zetten. Wij kijken niet elke dag, dus onze zithoek hoefde er niet omheen gegroepeerd te staan. Dat schept heel veel vrijheid bij de inrichting van het interieur.

  2. Inderdaad verstandig om na te denken over het kleurgebruik in je huis. Wanneer je opvallende of grote meubels hebt, is het verstandig om je muren rustig te houden. Zelf vind ik aardetinten erg mooi. Dit past ook overal bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in