Veel mensen zoeken thuiswerk, maar daar zitten vaak nogal wat haken en ogen aan. Daarom deel ik vandaag mijn tips om vanuit huis geld te verdienen met thuiswerk. Het is namelijk wel mogelijk om geld vanuit huis te verdienen, al zal het in de meeste gevallen nooit een vetpot worden.

 

Thuiswerk: dit moet je vooraf weten

Als je op Google zoekt naar thuiswerk kom je heel wat advertenties tegen. De ene klinkt nog mooier dan de andere. Veel van deze bedrijven bieden weliswaar thuiswerk aan, maar vaak genoeg zul je eerst zelf een bedrag in moeten leggen. In de meeste gevallen gaat het om een klein bedrag, maar soms kan dit ook behoorlijk oplopen. In bijna alle gevallen van thuiswerk gaat het dan om zogenaamde MLM werkzaamheden.

MLM staat voor Multi Level Marketing en is niets anders dan een vermomde vorm van pyramide spel. Bij deze vorm van pyramide spel komen er wel echte producten aan te pas. Denk darbij aan producten als cosmetica, parfum en bijvoorbeeld afslankmiddelen. Deze producten moet je dan verkopen, waarbij je een bepaald percentage krijgt. Om dit werk te kunnen doen moet je aan het bedrijf abonnementsgeld of contributie betalen. Deze manier van thuiswerken neemt in populariteit toe en het zijn vaak bekende bedrijven die met dit systeem werken (denk daarbij aan Herbalife, Tubberware en vele andere).

Om dit werk enigszins succesvol te kunnen doen moet je beschikken over een breed netwerk, zodat je de producten ook daadwerkelijk kunt verkopen.

 

Tips om vanuit huis geld te verdienen

Zelf ben ik geen voorstander van thuiswerken, waarbij een inleg of contributie vereist is. Het feit dat het hier om een pyramidespel gaat stuit mij ook tegen de borst. Als nieuwkomer zul je dan ook niet veel verdienen, het zijn de mensen aan de top die er het meeste profijt van hebben. Toch zijn er genoeg manieren om van huis uit wat extra’s te verdienen. Met onderstaande tips om vanuit huis geld te verdienen zal het ook jou lukken om een beetje bij te verdienen. Verwacht geen bergen met geld, maar alle kleine beetjes zijn welkom.

 

Invullen van enquêtes

Zelf vul ik al enkele jaren op verschillende websites enquêtes in. Een vetpot is het niet, maar ik heb wel met dat geld een nieuwe telefoon kunnen kopen (ruim een jaar terug) en nog wat andere dingen. Het invullen van enquêtes moet je vooral leuk vinden. Gemiddeld ben je 10 minuten kwijt aan het invullen van een enquête. Afhankelijk van welk bedrijf de vragenlijst uitgaat verdien je per vraag een bepaald bedrag of je krijgt er punten voor. Ik ben zelf aangemeld bij de volgende bedrijven:

GFK (hiervoor krijg je punten en dat loopt al snel aardig op)
Euroclix.nl (dit is een combinatie van klikken op mailtjes, invullen van enquêtes en geld verdienen als je ergens een bepaald product aanschaft)
Panelwizard.nl (per vraag krijg je € 0,10)

 

Aan de slag als mystery shopper

Ook dit is geen vetpot, maar zeker leuk om zo nu en dan te doen. Je meldt je aan en gaat aan de slag als mystery shopper. Wat je verdient hangt heel erg van de opdrachten af. Soms krijg je een bepaald bedrag (ligt gemiddeld rond de € 15,00 per opdracht) en soms krijg je alleen budget om te kunnen shoppen (dit varieert, maar kan oplopen tot €50,00 per opdracht).

Zelf ben ik bij diverse platforms aangesloten waarvoor ik mystery shoppings doe. Ik ben als mystery shopper naar de bioscoop geweest, heb leuke huishoudelijke spullen geshopt en heb zelfs een nieuw kapsel gekregen. Daarnaast heb ik ook al lekker gegeten en wat kleine bedragen verdient als mystery shopper. Ook hier geldt: je moet het vooral leuk vinden om te doen, want voor elke opdracht moet je een uitgebreid verslag maken/een vragenlijst invullen. Bij de volgende bedrijven kun je mystery shopper worden:

Onderzoekfabriek
Secretview
Bare International

 

Tips om vanuit huis geld te verdienen met thuiswerk 2

 

Maak een blog

Het bijhouden van een eigen blog is hot en met een beetje geluk en handigheid kun je ook hier een leuk zakcentje mee verdienen. Let wel: echt veel geld verdienen lukt alleen als je een heel bijzondere blog hebt. Maar ook hiervoor geldt: je moet schrijven en het bijhouden van een blog vooral leuk vinden. Soms krijg je producten van bedrijven, je kunt er zo af en toe een klein beetje mee verdienen, maar het is en blijft vooral leuk om te doen. Naast mijn lifestyle magazine heb ik inmiddels een tweede blog opgezet, speciaal voor alle moeders (to be) met kinderen van 0 – 12 jaar.

Verkoop je foto’s

Heb je talent om goede foto’s te maken? Biedt deze dan aan op websites als Shutterstock.com. Echt rijk zul je er niet van worden, maar als je een beetje goed bent kun je er wel wat aan verdienen. Zorg er wel voor dat je foto’s opvallen met out of the box ideeën. Eventueel kun je ook afspraken maken met bloggers om foto’s voor ze te maken tegen een bepaald tarief.

 

Maak websites voor anderen

Geen zin om zelf een blog te schrijven, maar ben je wel handig wat betreft het in elkaar zetten van websites? Dan kun je daarmee aan de slag gaan. Maak in je vrije tijd websites voor anderen en verdien hier een aardig zakcentje aan. Datzelfde geldt overigens ook voor het ontwerpen van logo’s, slogans en alles wat te maken heeft met een website.

 

Tips om vanuit huis geld te verdienen met thuiswerk 1

 

Andere tips om extra geld te verdienen

Er zijn nog tal van andere manieren om wat extra’s te verdienen. Zo heb ik al eerder een artikel geschreven met 10 tips om online geld te verdienen. Maar je kunt ook de volgende dingen proberen:
– (Handgemaakte) spullen verkopen op Etsy
– Laat je auto bestickeren met reclame
– Klikmails (per geopend mailtje ontvang je 0,01)
– Overbodige spullen verkopen op Marktplaats of Ebay
– Spullen verkopen op Koningsdag (met deze 10 tips om geld te verdienen op Koningsdag lukt het zeker)

 

Geld verdienen thuis en de belastingsdienst

Als je vanuit huis geld verdient dan zul je dit ook aan moeten geven bij de balstingsdienst. Dat wil niet zeggen dat je dan ook belasting moet betalen, je moet de inkomsten echter wel opgeven. Meer weten? Check de website van de belastingdienst.

 

 

Heb je zelf nog tips om geld te verdienen met thuiswerk? Laat het me dan weten.

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Ik ben een tijdje geleden ook vanuit huis gaan werken waarbij ik de administratie deed voor diverse kleine bedrijven. Ik heb gemerkt dat je niet altijd aan je eettafel kan blijven werken. Ik moest al snel stellingkasten aanschaffen om alle papieren te archiveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.