boek je vakantie bij de ANWB

Niets zo ergerlijk als buikvet. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich irriteren aan (overtollig) buikvet. Wil jij snel buikvet verbranden? Met deze tips lukt het gegarandeerd.

 

Inhoud

Waarom is buikvet gevaarlijk?

Voordat je aan de slag gaat moet je begrijpen dat buikvet niet zonder gevaar is. Dat komt omdat te veel buikvet een groter risico vormt op het krijgen van hart- en vaatziektes. Daarnaast verhoogt het je risico op het krijgen van diabetes 2. Verder wordt een teveel aan buikvet ook in verband gebracht met een verhoogd risico op bepaalde soorten kanker. Denk daarbij aan borstkanker, baarmoederkanker en dikkedarmkanker.

 

Snel buikvet verbranden? Met deze tips lukt het gegarandeerd

Te veel buikvet hebben brengt dus heel wat risico’s met zich mee. Tijd dus om hier iets aan te doen. Helaas is de buik de streek waar je de meeste moeite voor moet doen om af te vallen. Veel mensen haken daarom af, nadat ze in hun ogen van alles hebben geprobeerd. Behoor jij ook tot deze groep/ Kijk dan eens naar deze tips om buikvet te verbranden.

 

1. Let op je voeding en stel een goed voedingsschema op

Een bekend gezegde luidt: ‘Elk pondje gaat door het mondje’. Natuurlijk gaat dit niet voor iedereen op, maar voeding en buikvet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral een overdaad aan koolhydraten (denk aan suikers, brood, pasta enz.) zorgen voor een compleet voedingsschema. Wil je jouw voeding aanpassen? Maak dan gebruik van een voedingscoach of een diëtiste. Zij kijken wat je lichaam al dan niet nodig hebt.

Geen zin om met iemand persoonlijk aan de slag te gaan? Dan kun je in elk geval de volgende tips toepassen:

  • Zorg voor een eiwitrijk ontbijt
  • Drink na het opstaan 2 glazen water
  • Voeg gember en groene thee toe aan je dagelijkse eetschema (let op: gember werkt als bloedverdunner, deze mag je niet zomaar gebruiken!)
  • Gebruik om te koken bij voorkeur kokosolie of dierlijke vetten (reuzel)
  • Sap is ontzettend lekker, maar bevat ook veel suikers. Vervang dit door water (eventueel met komkommer, citroen en bijvoorbeeld munt)
  • Intermitted fasting (bijvoorbeeld 16 uur niets eten en dan alle maaltijden in de overige 8 uur eten) zorgt ervoor dat je lichaam voldoende tijd krijgt om alle voeding goed te gebruiken en extra vet te verbranden
  • Pas de porties aan jouw activiteiten aan. Als je de hele dag op kantoor zit heb je minder grote porties nodig dan iemand die als tuinman aan het werk is
  • Zo af en toe genieten van lekker eten moet je geen schuldgevoel bezorgen. Dan is de kans namelijk groot dat je echt snaai trek krijgt en dan ga je juist de mist in. Geniet daarom met mate af en toe van een lekker stukje taart, een ijsje of bijvoorbeeld een grotere portie van het één of ander
  • Let op met fruit: ook daarin zitten suikers. Overdrijf dus niet, maar eet gewoon 2 – 3 stuks per dag om aan de benodigde hoeveelheid vitamine te komen
  • Zorg dat je vitamine D level op orde is. Een te laag vitamine D gehalte wordt in verband gebracht met aankomen (meer buikvet hebben)

 

2. Kies voor de juiste beweging

Afvallen staat onlosmakelijk in verband met voldoende en op de juiste manier bewegen. Veel mensen gaan bijvoorbeeld (hard)lopen om af te vallen. Nu is dat in principe wel beweging, maar helaas is het om af te vallen minder geschikt. Dat komt omdat lopen een sport is waarbij de kans groot is dat je een blessure oploopt. Daarnaast kan hardlopen het stresshormoon cortisol vrijmaken. Dit hormoon voorkomt juist vetverbranding en kan zelfs spierweefsel afbreken.

Doe je krachttraining? Wil je direct aan de slag en dumbells kopen? Wacht dan nog even. Krachttraining is prima, maar doe dit pas als je al afgevallen bent. Krachttraining is namelijk niet de meest geschikte methode als je af wil vallen. Je kunt krachttraining prima doen als je eenmaal buikvet kwijt bent. Je kunt dan namelijk gewichten gebruiken om de fysieke kracht, je spieruithoudingsvermogen en spiermassa vergroten. Of doe dit in combinatie met cardio. Dan sla je twee vliegen in één klap.

Wat je dan wel kunt doen? Om buikvet te verbranden kun je het beste kiezen voor cardio. Cardio is een vorm van intensief sporten, waarbij je je hart- en vaatstelsel versterkt. Tegelijkertijd helpt cardio om af te vallen, ook in de buikstreek.

Leestip: 8 Verrassende redenen waarom je niet afvalt ondanks alle moeite die je doet

 

3. Koud douchen

Klinkt niet zo aantrekkelijk, zeker in de koude maanden niet. Toch kan koud douchen helpen met afvallen. Dat komt omdat je lichaam getriggerd wordt om meer vet te verbranden. Bijkomend voordeel is dat een koude douche (hoe tegenstrijdig dat ook klinkt) je humeur direct verbeterd. Je voelt je fris en na de douche zul je merken dat je het juist warmer hebt.

 

4. Blijf gemotiveerd om je doel te behalen

Niets zo moeilijk als er alleen voor te staan. Zeker als je buikvet wil verbranden. Soms zit je er gewoon doorheen en heb je iemand nodig die je een hart onder de riem steekt en je opbeurt, zodat je niet opgeeft. Zoek daarom een partner in crime die ook af wil vallen en werk samen aan je doel. Op die manier kun je elkaar blijven motiveren mocht de ander het even niet meer zien zitten.

 

5. Volg geen dieet

Dat klinkt heel tegenstrijdig met punt 1, maar het probleem met diëten is dat het tijdelijk is. Je valt misschien wel snel af, maar zodra je stopt met het dieet zitten de kilo’s er in no time weer aan. Sterker nog: vele mensen die een dieet volgen en dan stoppen komen daarna nog meer aan. En dat is het laatste dat je wil. Tijd om het dus over een andere boeg te gooien.

In plaats van een (strikt) dieet te volgen moet je je levensstijl aanpassen. En daar valt je kijk op voeding ook onder. Niet alleen je kijk op voeding, maar ook beweging. Samen is het een gouden duo om voorgoed af te rekenen met buikvet.

 

6. Pas je leven aan voordat je in de overgang komt

Als vrouw kun je er niet omheen: vroeg of laat kom je in de overgang en dan hoef je alleen maar naar een stuk taart te kijken en je bent al 2 kilo zwaarder. Gelukkig hoef je niet te vrezen voor de overgang. Zorg dat je ruim op tijd begint met een gezonde levensstijl (voeding en beweging, waarbij beweging nog belangrijker wordt).

En let op je hormoonhuishouding: maak de stap naar biologische producten, kies verzorgings- en beautyproducten die zo natuurlijk mogelijk zijn en zeg vaarwel tegen hormonale anticonceptie. Op die manier houd je je lichaam gezonder en je hormonen meer in balans.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in