boek je vakantie bij de ANWB

Er zijn inmiddels heel wat Instagram musea te vinden, maar er is er één die met kop en schouders boven alles uitsteekt. Namelijk het Upside Down Amsterdam: hét Instagram museum dat je bezocht moet hebben. Uniek door zijn insteek: je raakt er namelijk ondersteboven van.

 

Inhoud

Wat is een Instagram museum?

Instagram speelt een belangrijke rol in het leven van pubers en jong volwassenen. Op het sociale media platform draait alles om leuke foto’s posten. Naast foto’s kun je ook video’s en reels plaatsen. Hoe mooier en opvallender hoe groter de kans dat je likes en volgers erbij krijgt. Omdat het allemaal om de ‘perfecte’ of meest opvallende foto gaat moet je voor een beetje bereik tijd en geduld hebben. Tel hierbij een grote portie fotogenieke achtergronden en je snapt dat er onwijs veel tijd in gaat zitten.

Het feit dat mensen altijd op zoek zijn naar opvallende achtergronden om unieke foto’s te maken heeft ervoor gezorgd dat er zogenaamde Instagram musea zijn ontstaan. Het meest belangrijke aan deze musea is dat ze ingedeeld zijn in verschillende kamers/ruimtes en vooral heel opvallend ingericht zijn. Ideaal dus om (heel veel) foto’s te maken voor social media. Het feit dat er inmiddels meerdere Instagram musea te vinden zijn laat zien dat het een gat in de markt is.

Bovendien: de meeste musea zijn natuurlijk hartstikke saai. Vooral voor pubers en jongvolwassenen staan de meeste musea gewoon niet hoog op de lijst om te bezoeken. Dat komt niet alleen door de stijfheid ervan, maar ook het feit dat de meeste musea vooral bedoelt zijn om door te lopen. Instagram musea doen het anders: het zijn aantrekkelijke musea waar je je helemaal uit mag leven. Aanraken mag, meedoen mag en gek doen is toegestaan! En wat wil je als puber/jongvolwassene nog meer?

Leestip: Tips voor een dagje Amsterdam met pubers

 

Upside Down Amsterdam: hét Instagram museum dat je bezocht moet hebben

Zoals gezegd zijn er best veel Instagram musea in Nederland. Toch steekt er één echt bovenuit, namelijk het Upside Down museum in Amsterdam. Dat komt door de unieke insteek: er zijn kamers waar, zoals de naam al aangeeft, alles ondersteboven is. En dat levert hele grappige foto’s op, zoals je hieronder kunt zien.

Upside Down Amsterdam hét Instagram museum dat je bezocht moet hebben 1
Niets is wat het lijkt: ik maakte namelijk alles behalve een handstand 😉

 

Naast de verschillende kamers waar je dus letterlijk ondersteboven lijkt te zijn, is er ook een grote kamer waar onder andere een hele grote ballenbak staat. Heerlijk om in rond te dolen en de leukste foto’s te maken. Door de gebruikte kleuren (die je door een gil in de microfoon kunt veranderen) doet het ballenbad een beetje dromerig aan.

Upside Down Amsterdam hét Instagram museum dat je bezocht moet hebben 3
Ook voor volwassenen een aanrader: het ballenbad

In dezelfde ruimte staat ook een mega grote snoepautomaat waar je in kunt staan voor een grappige foto. Een schommel met je eigen tekstachtergrond is er ook, net als een soort van catwalk met draaiende motieven rondom waar je een leuke GIF van jezelf kunt laten maken. Ik zal er niet te veel over vertellen, maar het is museum dat je zelf moet zien en ervaren.

Je kunt overal zelf foto’s en video’s maken, maar door het hele museum vind je op verschillende plekken ook camera’s die je kunt bedienen met je QR-code (entreeticket). Dit is gekoppeld aan jouw gegevens. Je scant dan de QR code, maakt een foto (of een GIF) en alles wordt dan aan het einde van de dag naar je toe gemaild. Ideaal als je met z’n tweeën of een hele groep bent.

Upside Down Amsterdam

Overigens is het niet zo gek dat het Upside Down museum uniek is wat stijl en inrichting betreft. Het museum is namelijk van de bekende influencer Anna Nooshin. Als influencer weet zij als geen ander hoe je opvallende foto’s neer moet zetten en wat je daarvoor nodig hebt. Overigens is zij niet alleen influencer, maar ook een succesvolle ondernemer en presentatrice van onder andere Holland’s Next Top Model en nam ze deel aan verschillende tv programma’s.

Het museum telt maar liefst 25 verschillende kamers en heeft een oppervlakte van 1500m2. Daarmee onderscheidt het zich ook van de rest, aangezien het het grootste Instamuseum van Europa is. Je bent zeker 1,5 uur bezig als je overal goed gebruik van wil maken.

Voor het bezoek is het noodzakelijk om een online een kaart te kopen. Deze kaart is gekoppeld aan een tijdslot. Dat tijdslot geeft aan vanaf wanneer je naar binnen mag. Dat heeft niets met de geldende maatregelen te maken, maar met het feit dat er niet al te veel mensen tegelijk binnen mogen zijn om de ervaring compleet te maken.

Upside Down Amsterdam hét Instagram museum dat je bezocht moet hebben 2
Altijd al willen ervaren wat het betekend om eerste klas te vliegen? Hier is het mogelijk

 

Algemene informatie

Wil je dit geweldige museum zelf bezoeken? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt.

Adres

Europaboulevard 5

1079 PC Amsterdam

 

Je vindt het museum recht tegenover de RAI in Amsterdam. Je kunt hier voordelig parkeren voor 1,00 euro (aankomst na 10:00 uur). Ook met het OV is het museum makkelijk te bereiken aangezien diverse trams nagenoeg voor de deur van het museum stoppen.

 

Openingstijden

Maandag – donderdag en zondag 10:00 – 19:00 uur

Vrijdag en zaterdag 10:00 – 20:00 uur

 

Entree

Voor kinderen 3 t/m 12 jaar 15,95 euro

Vanaf 13 jaar 24,95 euro

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in