boek je vakantie bij de ANWB

Een tuin vraagt periodiek onderhoud. Het maakt daarbij weinig uit of je tuin betegeld is of je kunt genieten van een moestuin aan huis, zo nu en dan zul je eraan moeten geloven om alles mooi te maken. Ontdek de nieuwste producten voor je tuin.

 

Welke tuin heb jij?

Door de beperkte tijd die we hebben (werk, hobby’s, kinderen, sociaal leven) kiezen veel mensen voor een ouderhoudsarme tuin. Dat betekend dat de tuin betegeld is en eventueel opgeleukt met wat plantenbakken hier en daar om de tuin wat op te fleuren. Gelukkig zien ook steeds meer mensen dat een tuin veel meer kan zijn dan een betegeld stukje grond. En dus worden tegels vervangen door (kunst)gras en krijgt de tuin meer kleur door bloemen en planten.

Door de veranderde economie zien veel mensen ook weer het nut van zelf planten. Veel groente kun je heel makkelijk in emmers of verticaal planten, waardoor je ook met een kleine tuin optimaal kunt profiteren van zelfgekweekte groente, fruit en kruiden.

Welke tuin je ook hebt, er zal altijd een stukje onderhoud gepleegd moeten worden. Tegels schoonmaken na een lange en natte herfst en winter, gras maaien en onderhouden en de moestuin onkruidvrij houden. Bloemen- en plantenbakken moeten vrijgehouden worden van slakken (met deze tips blijven slakken uit de tuin!) en verdorde bloemen afgeknipt. En zo is er altijd wel iets te doen in de tuin, zelfs als deze onderhoudsarm is.

 

Ontdek de nieuwste producten voor je tuin

Het onderhoud van een tuin kan best wel zwaar zijn, vooral als je niet over de juiste producten beschikt. Gelukkig worden er steeds meer inventieve producten op de markt gebracht die het werken in de tuin vergemakkelijken. Zo maakte ik vorige week kennis met een heleboel leuke tuinproducten tijdens de vaart met de blogboot. Een leuk evenement voor bloggers georganiseerd door Marstyle.nl. De boottocht zelf wordt elke keer verzorgd door Starboard boats Amsterdam die diverse boten hebben waarmee je een boottocht door Amsterdam kunt maken.

 

WOLF-Garten e-multi-star™-systeem

Als er één merk is dat qua innovatie voorop loopt op het gebied van tuinproducten dan is het wel het Duitse WOLF-Garten. Dit merk bestaat inmiddels 100 jaar en probeert met nieuwe producten alles rondom het onderhoud van de tuin makkelijker en efficiënter te maken. Hun nieuwste product is het WOLF-Garten e-multi-star™-systeem. Dit systeem bestaat uit een steel voorzien van accu waarop je verschillende accu aangedreven gereedschappen kunt monteren. Door het lichte gewicht (slechts 1 kilo) kun je probleemloos je gras trimmen, een tak zagen of snoeien en het heg snoeien. Ideaal ook als je zelf niet zo sterk bent, omdat je veel minder kracht nodig hebt voor het hanteren van het gereedschap.

Ontdek de nieuwste producten voor je tuin Wofgarten e multistar systeem
Met zaag

 

Ontdek de nieuwste producten voor je tuin Wofgarten e multistar systeem heggenschaar
Met een klik verwisseld naar heggenschaar

 

Overigens heb je naast het e-multi star stysteem ook nog het gewone multi star kliksysteem. Je hebt keuze uit maar liefst 15 verschillende stelen die gecombineerd kunnen worden met één van de ruim 70 opzetstukken. De keuze voor de steel kun je aanpassen aan de werkzaamheden, maar ook uitkiezen op basis van je lengte. Op die manier kun je ergonomisch werken in de tuin, zonder dat je op handen en knieën te werk moet gaan. Ideaal ook voor mensen die bijvoorbeeld wat minder fit zijn en op deze manier toch in de tuin kunnen werken, aangezien de lichamelijke belasting veel minder is.

Ontdek de nieuwste producten voor je tuin Wofgarten multisysteem

 

Outside living Industries

Onder Outside Living Industries vallen onder andere Ubbink en Nature. De meeste mensen kennen Ubbink van vijvers, aangezien zij alles in huis hebben voor een vijver. Als je een vijver hebt dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, want ook voor vijvers worden nieuwe producten uitgebracht. Wat dacht je van filters die op zonne-energie werken? En handige plantzakken om je vijverplanten makkelijk te kunnen planten. Daarnaast hebben ze ook alles wat je voor het onderhoud van de vijver nodig kunt hebben in het assortiment.

By Nature richt zich dan vooral om het onderhoud en al het andere wat er komt kijken bij het hebben van een tuin. Dat geldt zowel voor een siertuin als een moestuin. Een nieuw product dat bij velen nog niet bekend is is bijvoorbeeld de rode plantfolie. Deze gebruik je voor rode fruit en groente die je makkelijker en sneller wil laten kleuren en rijpen. Van tomaten is het algemeen bekend dat ze roder worden als je er iets roods in de buurt hangt of legt. Met de rode plantfolie worden de tomaten op natuurlijke manier gestimuleerd om sneller rood te worden en te rijpen. Datzelfde geldt ook voor aardbeien.

Ontdek de nieuwste producten voor je tuin nature producten

 

Ook nieuw zijn de kweekbakken voorzien van een kokosmat. Kokos is de toekomst op het gebied van zaaien en kweken. Door nu al te zaaien heb je straks een voorsprong als de planten de tuin in mogen. Een kweekbak zorgt voor een hogere temperatuur en laat zaden makkelijker ontkiemen, vooral als je deze op een zonnige vensterbank zet.

Ontdek de nieuwste producten voor je tuin nature producten kas
Kweekbak met kokos

Naast bovengenoemde producten vind je onder de noemer Outside Living Industries ook zwembaden en hottubs en alles wat erbij komt kijken. Ideaal als je deze zomer niet op vakantie gaat, maar wel in de eigen achtertuin wil genieten en ontspannen.

 

De wereld van Snor

Ben jij nog helemaal nieuw in de wereld van tuinen? Dan is het goed om bij het begin te beginnen. Dat kan perfect met het boek Je eigen Paradijs. In dit boek uitgegeven door de Wereld van Snor vind je tips en inspiratie voor het stap voor stap aanleggen van een biodiverse tuin. Overigens hoef je niet bang te zijn dat een biodiverse tuin toch niet voor jou weggelegd is omdat je geen groene vingers hebt. In het boek staan namelijk tal van laagdrempelige ideeën die je zonder al te veel rompslomp in de praktijk kunt brengen. Perfect om je tuin net iets groener te maken.

Dokteronline.com
Vorig artikelUpside Down Amsterdam: hét Instagram museum dat je bezocht moet hebben
Volgend artikelEen goed begin… is het halve werk
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.