boek je vakantie bij de ANWB

Binnenkort is het weer Vaderdag. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor de vader van je kinderen of je eigen (stief- of bonus-)vader, een cadeau kopen voor een man kan lastig zijn. Op zoek naar een Vaderdagcadeau? Verras vader dan met een paar schoenen

 

Inhoud

Een cadeau uitzoeken voor mannen

Heb je een cadeau nodig voor een vrouw, dan zul je waarschijnlijk niet lang na hoeven te denken. Oke, misschien wel als je een man bent, maar over het algemeen geldt dat het vinden van een cadeau voor een vrouw veel makkelijker is. Een cadeau voor een man daarentegen is een stuk moeilijker te vinden. Want wat geef je nou de vader van je kinderen of je eigen (bonus of stief)vader cadeau? Wordt het weer een stuk gereedschap? Iets voor de tuin of kies je voor gemak en geef je hem een cadeaubon? Bijna net zo cliché als bak- of kookspullen als cadeau voor de vrouw, zijn bbq spullen voor de man. Dus, wat moet je dan geven voor Vaderdag?

Op zoek naar een Vaderdagcadeau Verras vader dan met een paar schoenen 1

Op zoek naar een Vaderdagcadeau? Verras vader dan met een paar schoenen

Niet verder zoeken, ik heb het perfecte cadeau gevonden! Wat dacht je van een paar schoenen? Niet alleen heel origineel, je weet zeker dat de vader van je kids of je eigen vader er voortaan trendy bij loopt. Veel mannen letten niet of nauwelijks op de schoenen waarop ze lopen. Als het maar comfortabel zit (ja, dat is inderdaad ook heel belangrijk) en een beetje schappelijk geprijsd is dan is het al goed. Dat sneakers onder een pantalon misschien net iets minder gepast zijn of dat die nette schoenen niet helemaal passen bij de sportieve outfit zal veel mannen worst wezen.

Als vrouw let je natuurlijk op je complete outfit. Geen haar op je hoofd die niet passende schoenen zou dragen. Je outfit wordt juist door de perfecte schoenen onderstreept. Dus, wil je een goed Vaderdagcadeau kopen? Kies dan voor schoenen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de schoenmaat van je vader. Dat is niet zo moeilijk om te achterhalen. Daarbij geldt dat mochten de schoenen onverhoopt niet passen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om deze te ruilen.

 

Trendy schoenen van Aurélien

Zelf heb ik een paar hele modieuze schoenen gevonden bij Aurelien. Daar verkopen ze tijdloze schoenen voor mannen (en vrouwen). Het Nederlandse merk heeft een Italiaanse stijl die de schoenen tot echte eyecatchers maakt. Stijlvol en tegelijkertijd zo geschikt voor de zomer, dat elke man hier een paar schoenen moet kopen.

Deze blauwe yacht loafers zijn stijlvol zonder al te veel op te vallen. Wat wel opvalt is de witte zool die mooi contrasteert met het navy blauwe suède. De schoenen passen goed (even wennen, want leken eerst te smal, maar moeten uitgelopen worden) en voelen zacht aan. De zool is stevig en buigt goed mee, ideaal dus om er een paar uur op te lopen. Het is het perfecte paar voor de zomer dat overal bij past.

Op zoek naar een Vaderdagcadeau Verras vader dan met een paar schoenen 2

Vaderdag, elke derde zondag in juni

Vaderdag wordt in Nederland elk jaar op de derde dag in juni gevierd. Dat betekend dat net als bij Moederdag de dag elk jaar op een andere datum gevierd wordt. Voor 2020 is 21 juni Vaderdag. Hieronder vind je de Vaderdag data voor de komende 5 jaar:

Vaderdag 2021: 20 juni

Vaderdag 2022: 19 juni

Vaderdag 2023: 18 juni

Vaderdag 2024: 16 juni

Vaderdag 2025: 15 juni

 

Waarom wordt Vaderdag gevierd?

Net als Moederdag vindt ook Vaderdag zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Daar werd de dag om vaders in het zonnetje te zetten in het leven geroepen door Sonora Smart Dodd. Dat gebeurde in het jaar 1909. De dag was niet zomaar bedacht, zij haalde haar inspiratie van Anna Jarvis, die eerder al als een eerbetoon aan haar moeder Moederdag bedacht had.

Voor Sonora was Vaderdag niets meer dan een eerbetoon aan haar vader, een voormalige veteraan van de Amerikaanse Burgeroorlog. Na de geboorte van zijn zesde kind overleed zijn vrouw waardoor hij weduwnaar werd. Ondanks alle tegenslagen zat hij niet bij de pakken neer, maar zorgde hij voor zijn gezin. Als dank bedacht zijn dochter dus een speciale dag voor hem. Dit werd Vaderdag.

Alhoewel al in 1924 landelijk gepleit werd voor de invoering van Vaderdag zou het in de VS nog tot 1972 duren voordat deze dag werkelijk landelijk doorbrak. Zoals het soms gaat met ideeën was het idee van een speciale dag voor alle vaders op de één of andere manier wel al naar Nederland gekomen. In Nederland werd Vaderdag al in 1937. De viering van Vaderdag in juni werd echter pas geformaliseerd in 1948.

Op zoek naar een Vaderdagcadeau Verras vader dan met een paar schoenen 3

Vaderdag in het buitenland

Dat er een speciale dag voor alle vaders in het leven geroepen is betekent natuurlijk niet dat deze wereldwijd op dezelfde dag gevierd wordt. Sterker nog, er zijn grote verschillen in de dagen waarop Vaderdag gevierd wordt. Wat ons buurland België betreft is er weinig verschil. Er ligt slechts een week tussen, aangezien onze buren Vaderdag op de tweede zondag in juni vieren. In andere landen worden echter hele andere dagen aangehouden. Zo wordt Vaderdag in Zwitserland bijvoorbeeld op de eerste zondag van juni gevierd, terwijl ze in Taiwan 8 augustus aanhouden.

 

Wat geef jij de vader van je kinderen of je eigen vader cadeau voor Vaderdag?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in