boek je vakantie bij de ANWB

Wat is het beste cadeau voor een man? Cadeau voor mannen – tips en ideeën. Hier vind je leuke en praktische tips om het juiste cadeau voor een man te vinden voor elke gelegenheid zoals Vaderdag, Valentijn, verjaardag, jubileum…

Inhoud

Cadeau voor mannen kopen tips

Er wordt wel eens beweerd dat vrouwen lastig zijn wat betreft het vinden van het juiste cadeau. Maar is dat wel waar? Een kerstcadeau voor een vrouw heb je snel gevonden is mijn ervaring. Als je namelijk een man de vraag stelt wat hij cadeau wil hebben, dan merk je al gauw dat mannen veel lastiger kunnen zijn dan vrouwen. Wil je een man toch een leuk cadeau geven (voor verjaardag, Vaderdag of Valentijn) lees dan snel verder en ontdek mijn tips en ideeën voor het vinden van het juiste cadeau voor een man.

Leestip: Vaderdag cadeautips voor de man die alles al heeft

 

Cadeau voor een vreemde man (kennis, buurman, collega, baas)

Dit is de moeilijkste categorie man. Je kent de man in kwestie immers niet al te goed en dan is het ook moeilijker om de juiste inschatting te maken wat de ontvanger al dan niet op prijs stelt. Met lege handen aankomen hoeft echter niet met onderstaande tips en ideeën:

– Geef een cadeaubon. Tegenwoordig kun je voor de meest uiteenlopende zaken een cadeaubon kopen. Voordeel van de cadeaubon is dat je er verder weinig creativiteit voor nodig hebt om een origineel cadeau te verzinnen. De ontvanger kan namelijk zijn eigen kado uitzoeken.

De VVV bon is hiervoor bij uitstek geschikt, aangezien deze in veel winkels te verzilveren is. Als je de man in kwestie iets beter kent, dan kun je ook overwegen een wat persoonlijker kadobon te geven. Bijvoorbeeld specifiek voor de sportschool of voor een specifieke winkel. Hou bij het geven van een bon wel rekening met het feit dat het dan duidelijk en bekend is welk bedrag je over hebt voor de man in kwestie en niet een ieder stelt dit op prijs.

– Geef een luxe pen kado. Het is natuurlijk wel zo dat een pen met dankzij de techniche ontwikkelingen steeds minder in gebruik is, toch zal een pen nooit zijn waarde verliezen. Een goede, luxe pen is perfect geschikt om cadeau te geven. Een voorbeeld van een luxe pen is een pen van Parker. Zorg dat de pen in een luxe geschenkverpakking zit en net iets anders uit ziet dan de standaard pen die elke scholier in zijn etui heeft. Dit cadeau is bijvoorbeeld handig om aan je baas cadeau te geven.

– Geef een boek cadeau. Als je een boek cadeau wil geven moet je de ontvanger och net iets beter kennen, aangezien een boek net iets persoonlijker is. De keuze in boeken zo immens groot, dat er voor een ieder wel iets te vinden is. Van sport –tot kookboek, van reisboeken tot specifieke, beroepsgerichte boeken. In plaats van een boek cadeau te geven, kun je ook een boekenbon cadeau of nationale tijdschriftenbon geven.

 

cadeau mannen pen

 

Cadeau voor een vriend of kennis

Een vriend of kennis is iets makkelijker te verrassen met een cadeau, omdat je de ontvanger toch net wat beter kent dan de vreemde man (zoals eerder omschreven).  Als je toch nog twijfelt over het cadeau dat je voor een vriend of kennis moet kopen hier zijn een aantal tips en ideeën:

– Evenals voor de vreemde man geldt ook hier: een cadeaubon is altijd goed, al is het niet persoonlijk. In plaats van een algemene cadeaubon kun je kiezen voor een specifieke cadeaubon. Bij Bol.com bestel je een cadeaubon waarmee de man zelf een leuk cadeau uit kan kiezen.

– Een boek kan prima voor een vriend of kennis. Ga dan wel op zoek naar een specifiek boek dat overeenkomt met de interesses van de vriend of kennis.

 Een mand vol lekkers. Koop een leuke mand en vul deze met allerlei lekkers (houdt hierbij rekening met de smaak van de ontvanger) en verpak deze in doorzichtige folie. Lint eromheen en je hebt een superleuk cadeau, dat veel mannen zeker op prijs zullen stellen. Misschien is de man in kwestie dol op snoep/zoet of juist op hartige dingen, met dit cadeau kun je veel kanten op. Hoe groter de mand hoe meer erin kan… De grootte zegt echter niets over de waarde. Dit cadeau is zeer geschikt en een leuk idee voor diverse gelegenheden.

– In de zomer kun je iets voor de bbq cadeau geven. Of het nu om een eenmalig te gebruiken bbq gaat of om een vaste bbq of juist alleen een bbq set, de meeste mannen zullen dit cadeau wel op prijs stellen. Geen idee welke barbecue je moet kiezen? Lees dan ook mijn tips voor het kiezen van de juiste barbecue.

– Is de vriend of kennis in kwestie een uitgesproken sportliefhebber? Zoek dan iets op dit gebied. Specifieke boeken, een tijdschrift of met EK of WK een leuk shirt of andere voetbalspullen, zo lang het maar verband houdt met de sport waarop de ontvanger dol is.

 

Speciaal cadeau voor een mannelijk familielid

Al lijkt het zo gemakkelijk om voor een naast mannelijk familielid een cadeau te kopen, juist in deze gevallen kan het extra moeilijk zijn. Want, moet je nu vooral een handig cadeau kopen dat goed van pas komt of een cadeau om de ander te verwennen zonder hem met zijn neus op (aanstaande) werkzaamheden te drukken. Laat je inspireren door onderstaande tips en ideeën, speciaal voor mannelijke familieleden (broer, vader, oom, neef).

– Het eerste wat de meesten te binnen schiet is het kopen van gereedschap. De meeste mannen kunnen vrij goed overweg met gereedschap. Dit cadeau kun je eigenlijk altijd geven. Zorg er wel voor dat het niet dubbel is, dus check even of de ontvanger een bepaald gereedschap niet toevallig al heeft.

– Een boek kan prima voor een familielid. Ga dan wel op zoek naar een specifiek boek dat overeenkomt met de interesses van degene die je wilt verrassen met een boek. Hou er ook rekening mee dat het moet passen bij de gelegenheid, waarvoor je het cadeau geeft.

– Een leuk kledingstuk. Misschien kun je je broer, vader, neef of oom ontzettend verrassen met een leuk overhemd, een das of een trui. Let hierbij wel op dat het:
1. De juiste maat is
2. De juiste kleur
3. Dat je de smaak kent van degene voor wie het cadeau uiteindelijk is
4. Dat de ontvanger het wel leuk vind

Bewaar de bon goed, mocht het nodig zijn, dan kun je altijd nog ruilen.

– Een verzorgingsset. Niet echt origineel, maar komt altijd wel van pas.

– Bbq (set). Keuze genoeg: complete bbq, bbq set, toebehoren voor bbq, het kan allemaal en is zeker leuk om kado te geven en kado te krijgen.

– Andere cadeau voor mannen – tips en ideeën: sportattributen, computergerelateerde zaken, iets voor (in)de auto, telefoon/accesoires, houten bouwpakket als de man in kwestie creatief is of graag knutselt.

 

cadeau mannen overhemd

 

Cadeautips voor je partner (man, vriend, verloofde)

De meest speciale man in je leven verdient natuurlijk een heel speciaal cadeau. Hieronder enkele tips en ideeën om de meest speciale man in je leven een leuk cadeau te geven.

– Koop iets om jullie intieme leven spannender te maken. De meeste mannen kunnen zulke cadeautjes erg waarderen.

– Verras hem met een weekendje weg. Dit is misschien wat moeilijker te realiseren als je kinderen hebt, maar toch is het de moeite waard. De man in kwestie zal het zeker een geslaagd cadeau vinden.

– Een nuttig kado kopen kan, MAAR, let erop dat het geen vingerwijzing is. Als je een grasmaaier koopt met de hint dat hij nou eindelijk eens het gras in de tuin onder handen moet nemen, dan is dat een minder geschikt kado.

– Ga op zoek naar een leuk horloge. De meeste mannen kunnen een mooi horloge wel waarderen. Hou wel rekening met de smaak van je partner.

– Andere leuke cadeautips: koop dat ene boek dat je partner al lang wilde hebben of juist een boek om te ontspannen, inspiratie op te doen enz. Geef een abonnement kado op een tijdschrift, bedank dat liefde door de maag gaat: een uitgebreid etentje is zeker een leuk cadeau.

 

cadeau mannen horloge

 

Hopelijk zijn dit voldoende ideeën en tips om een man met het juiste kado te verrassen! 

 

Dokteronline.com

8 REACTIES

  1. Leuke tips! Mijn man is gauw jarig en ik had geen idee wat ik hem wil geven omdat het erop lijkt dat hij alles heeft! Maar ik heb helemaal vergeten dat hij een mobieltje net heeft gekocht en nog geen hoes ervoor heeft. Ik denk dat als ik iets leuks erop print zal mijn cadeau origineel en gepersonaliseerd zijn. Bedankt voor het advies!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in