boek je vakantie bij de ANWB

De meivakantie is begonnen en veel mensen trekken eropuit en vieren vakantie. Vooral vakantie in eigen land is bijzonder populair met als meest bezochte bestemming Gelderland. Ontdek nu de leukste vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden in Gelderland.

 

Inhoud

Waarom je Gelderland wil bezoeken

Dat Gelderland bij veel vakantiegangers populair is heeft alles met een aantal zaken te maken: Gelderland is voor iedereen goed bereikbaar, het is een provincie met veel natuur en cultuur. Daarnaast is het een charmante mix van oude steden en dorpen, met voldoende te zien en te doen voor jong en oud. Dat maakt Gelderland bij uitstek tot de vakantiebestemming voor gezinnen.

 

De leukste vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden in Gelderland

Geen idee wat je kunt zien en doen in Gelderland? Lees snel verder en ontdek de leukste bezienswaardigheden in Gelderland, geschikt voor jong en oud.

 1. Nationaal Park De Hoge Veluwe: verken de uitgestrekte heidevelden, bossen en zandduinen van het park te voet of op de fiets.
 2. Kröller-Müller Museum: bezoek dit museum in het hart van De Hoge Veluwe en bekijk de uitgebreide collectie van moderne en hedendaagse kunst. Perfect te combineren met een fietstocht door Nationaal Park de Hoge Veluwe.
 3. Kasteel Doorwerth: dit middeleeuwse kasteel ligt aan de oevers van de Rijn en heeft prachtige tuinen en een museum over de geschiedenis van het kasteel.
 4. Burgers’ Zoo: Ontdek verschillende dieren en hun natuurlijke habitats in dit populaire dierenpark. Tip als het slecht weer is, omdat er ook best veel overdekt is!

  De leukste vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden in Gelderland
  Burgers Zoo
 5. Paleis Het Loo: breng een bezoek aan het voormalige koninklijke paleis en de bijbehorende tuinen en leer meer over de Nederlandse koninklijke geschiedenis.
 6. Nederlands Openluchtmuseum: beleef de Nederlandse geschiedenis en cultuur door interactieve tentoonstellingen en demonstraties van oude ambachten.
 7. Stoomtrein Goes-Borsele: stap aan boord van deze nostalgische stoomtrein en reis door de prachtige landschappen van Zeeland en Zuid-Beveland.
 8. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945: leer meer over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland in dit indrukwekkende museum.
 9. Ouwehands Dierenpark: bekijk de verschillende dieren, waaronder de reuzenpanda’s, en geniet van de shows en attracties in dit dierenpark.
 10. Het Nederlands Watermuseum: ontdek de wereld van water en leer meer over het belang van watermanagement in Nederland.
De leukste vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden in Gelderland
Ouwehands dierenpark Rhenen

Tips voor leuke bestemmingen in Gelderland

Gelderland is een uitgestrekte provincie met meer dan genoeg leuke steden en dorpen. Hieronder vind je een klein beetje inspiratie voor leuke vakantiebestemmingen.

 1. Arnhem: deze stad heeft veel te bieden, van historische bezienswaardigheden zoals de John Frostbrug en de Sint-Eusebiuskerk tot hippe boetieks en restaurants in de Modekwartier en het Musiskwartier.

  De leukste vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden in Gelderland Arnhem
  Oude stadspoort te vinden bij de markt in Arnhem
 2. Nijmegen: ligt aan de oevers van de Waal heeft een rijke geschiedenis en is een levendige studentenstad met veel culturele evenementen en gezellige cafés en restaurants. De leukste vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden in Gelderland Nijmegen
 3. Bronckhorst: dit kleine dorpje is uitgeroepen tot het kleinste stadje van Nederland en heeft een charmante oude binnenstad met historische gebouwen en gezellige terrasjes.
 4. Zutphen: deze middeleeuwse stad aan de IJssel heeft een prachtig historisch centrum met oude gebouwen, gezellige winkelstraten en leuke cafés en restaurants.
 5. Doesburg: aan de IJssel staat bekend om zijn historische mosterdmakerij en heeft een sfeervol centrum met oude huizen, smalle straatjes en gezellige terrasjes.
 6. Elburg: is een vestingstadje aan het Veluwemeer heeft een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum met oude stadsmuren, grachten en poorten.
 7. Winterswijk: dit dorpje in het oosten van Gelderland staat bekend om zijn prachtige landschap met bossen, heidevelden en kleine riviertjes en heeft gezellige winkelstraten en leuke cafés.
 8. Harderwijk: gelegen aan het Veluwemeer heeft een mooie oude binnenstad met historische gebouwen en een gezellige boulevard langs het water.
 9. Lochem: dit dorpje aan de Berkel heeft een prachtige omgeving met bossen, landgoederen en kastelen en een gezellig centrum met leuke winkels en restaurants.
 10. Montferland: in het oosten van Gelderland heeft verschillende pittoreske dorpen, zoals ‘s-Heerenberg, Zeddam en Braamt, en een prachtige natuurlijke omgeving met bossen, heuvels en mooie wandelroutes.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in