boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu gewoon geld wil besparen of gewoon geen extra geld ter beschikking hebt: Valentijn hoef je niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Met onderstaande tips verwen je jouw Valentijn zonder extra geld uit te moeten geven.

 

Inhoud

Wat is Valentijn?

Valentijn staat ook wel bekend als de dag der liefde. Een dag waarbij koppels elkaar verwennen met leuke cadeautjes en even stilstaan bij de liefde voor elkaar. Natuurlijk is het vooral ook een commerciële dag waar grote en kleine winkels goed bij varen. Niet zo gek: niemand wil achterblijven en je wil zeker op 14 februari niet met lege handen aankomen bij je geliefde.

Overigens was het vroeger ook een dag om je geheime liefde te verrassen en verwennen. Had je iemand op het oog, maar wist diegene er nog niet van? Dan kon je een anoniem boeket bloemen langsbrengen of een liefdesbrief schrijven met als ondertekening: je geheime aanbidder. Ergens is het jammer dat dit door de jaren heen verloren is gegaan, want de geheimzinnigheid hierom heen had wel zijn charmes. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit een geheime verrassing voor Valentijn heb gehad (tip voor bedrijven?).

 

Verwen je Valentijn zonder extra geld uit te moeten geven

Wil je niet meedoen aan het commerciële en je partner toch verrassen? Heb je om wat voor reden dan ook gewoon geen geld? Ook dan zijn er tal van leuke manieren om je lover te verrassen op 14 februari.

 

Liefde gaat door de maag

Een bekend spreekwoord luidt: liefde gaat door de maag. Dat spreekwoord is er niet voor niets. Vooral voor mannen geldt dat ze dol zijn op lekker eten. Heb je geen geld om met Valentijn uit eten te gaan? Dan kun je thuis genieten van lekker eten. Als het op eten aankomt eet je niet alleen met je mond, maar ook met je ogen.

Natuurlijk kun je iets op tafel zetten dat je normaal niet zou serveren, maar je kunt het ook anders aanpakken. Maak van iets simpels een oogstrelend gerecht. Doe pannenkoekenbeslag in een lege sausfles met spuitmond en maak in plaats van simpele ronde pannenkoeken hartjes pannenkoeken. Of schrijf met deeg de naam van je lover (in spiegelbeeld!), laat op lage vlam even beetje bruin worden en gooi er dan meer beslag over. Op die manier maak je een gepersonaliseerde pannenkoek. Een eyecatcher gemaakt met liefde, zonder dat het extra geld kost.

Dit is maar een voorbeeld. Je kunt ook simpele aardappelpuree uit een pakje pimpen door het op te spuiten en even te bakken (goedkope pommes duchesse). Of je zorgt dat je het gerecht heel elegant opdient: dus kleine porties met liefde geserveerd. Van een goedkoop toetje maak je een echte blikvanger door er een toef slagroom op te doen en een koekje erbij te serveren. Ook een beetje hagelslag erover doet wonderen.

Of doe iets heel anders en ga picknicken. Vanwege het weer hoeft dat niet buiten, maar gewoon binnen in de woonkamer kan een picknick ook heel gezellig zijn. Extra voordeel: je kunt heerlijk romantische muziek opzetten. En als je daarna nog iets anders wil doen, dan kan dat ook 😉

 

Cadeautjes zelf maken

Waarom zou je per se naar de winkel gaan om iets te halen wat misschien niet meer is dan een prullaria? Wil je iets geven, maak het dan gewoon zelf! Met weinig tot geen geld kun je hele leuke DIY Valentijncadeautjes maken. Van een liefdesbrief in een fles tot een lieve Valentijnskaart die je zelf hebt gemaakt. Alles wat je zelf maakt is niet alleen goedkoper, maar geeft vooral ook aan dat het met liefde is gemaakt. Je investeert er tijd en moeite in.

DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost

Valentijn verrassing voor het hele jaar

Waarom zou je je beperken tot één specifieke dag in het jaar? Maak een potje en doe daarin 52 of 365 briefjes. Op elk briefje schrijf je iets liefs voor je partner. Of je tekent een simpel hartje, jullie initialen of iets anders leuks. Vouw de briefjes op en stop deze in een mooi versierd kistje of een groot glas. Nu kan je partner elke week of elke dag een briefje uit het kistje of glas halen en geef je eigenlijk elke dag een kleine liefdesboodschap door.

 

Tegoedbonnen voor Valentijn

Een ander leuk goedkoop idee voor Valentijn is het geven van een tegoedbon. Of nog beter: een boekje met daarin een aantal tegoedbonnen. De tegoedbonnen kunnen echt van alles en nog wat zijn. Van een heerlijke massage tot aan samen bingewatchen naar zijn of haar lievelingsserie. De bonnen kunnen naar eigen inzicht ingewisseld worden. Of je spreekt af dat er per week of per maand 1 bon ingeleverd mag worden.

 

Een romantische setting

Stuur de kinderen naar de oppas (oma of opa) en zorg thuis voor een romantische setting. Voor heel weinig geld kun je dat al realiseren. Koop wat kaarsen (een must), zet romantische muziek op en strooi desnoods wat (nep)rozenblaadjes op de grond. Demp het licht en je bent good to go. Eventueel kun je nog wat meer versieringen ophangen en zelf maken. Denk aan hartjes uitgeknipt uit karton of dit leuke Valentijnshart gemaakt met crêpepapier.

Makkelijke en snelle DIY voor Valentijn wanddecoratie

Romantische wandeling

Samen een leuke bos of strandwandeling maken kost je helemaal niets. Je kunt ondertussen gezellig (romantisch) kletsen, herinneringen ophalen aan jullie eerste dates of gewoon genieten van het samenzijn (zonder kinderen). Als je thuis bent kun je genieten van een lekker diner of ga samen in bad, even lekker bijkomen van de wandeling.

 

Romantisch bad met z’n tweetjes

Een gratis Valentijnstip: ga samen in bad. Zorg dat je het licht dempt, zet wat kaarsen neer voor een romantische sfeer. In het bad kun je nog een lekkere bruisbal doen of iets dat lekker ruikt. Zet eventueel romantische muziek op en je bent good to go. Leg eventueel een mooi setje klaar voor als je uit bad stapt.

 

Heb jij nog een leuk idee voor een goedkope of gratis Valentijn? Zet je tip dan hieronder voor andere lezers.  

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in