boek je vakantie bij de ANWB

Krullend haar is prachtig, maar het is ook een hele uitdaging om te verzorgen. Vooral omdat het meestal droger en poreuzer is dan stijl haar. In dit artikel vertellen we hoe je dit het beste doet en hoe je jouw krullende haren weer laat stralen. Want met de juiste verzorging, zijn die bad hair days voorgoed verleden tijd.

 

Inhoud

1. Ga voor producten die passen bij jouw haartype

De belangrijkste stap voor het verzorgen van krullend haar is het kiezen van de juiste haarverzorgingsproducten. Kies dus voor shampoos en conditioners die speciaal zijn gemaakt voor krullend haar. Ingrediënten waar jouw krullen baat bij hebben zijn onder andere: natuurlijke oliën (geen minerale oliën), aloë vera, vitamine C, vitamine B12, en biotine.

 

2. Kies de juiste shampoo

Kies een shampoo uit die gemaakt is voor krullen, zoals een clarifying shampoo en zorg ervoor dat deze sulfaatvrij is. Sulfaatvrije shampoos zijn namelijk veel milder voor je haar. Gebruik ook niet te veel shampoo en verdeel deze eerst over je handen, zodat het product gelijkmatig verdeeld wordt. Masseer de shampoo vooral op je hoofdhuid en de bovenkant van je haren, want tijdens het uitwassen zullen de rest van je krullen automatisch gewassen worden.

 

3. Gebruik een leave-in conditioner

Als je last hebt van droog en poreus haar, kies dan voor een leave in conditioner in plaats van een reguliere conditioner voor krullend haar. Een leave in conditioner hoef je niet uit te wassen en is extra voedend voor je haar doordat het vocht langer wordt vastgehouden. Helemaal als je kiest voor een product met avocado olie, dat vrij is van siliconen en parabenen. Zo voorkom je gespleten punten en het afbreken van je prachtige haren. Gebruik een leave in conditioner altijd als je haren nog nat zijn.

 

4. Was je haar niet te vaak en gebruik koud water

Was je haar niet iedere dag en zo min mogelijk, zodat de natuurlijke oliën niet verloren gaan. Om een richtlijn te geven kun je denken aan twee keer per week voor grove krullen, en één keer per week voor kleine krullen en kroeshaar. Was je haar met koud water. Als je niet houdt van een koude douche kun je je haren ook apart wassen, al is een koude (of lauwe) douche ook veel beter voor je huid.

 

5. Gebruik een grove kam in plaats van een borstel

Het gebruiken van een grove kam, bij voorkeur tijdens het wassen van het haar, zal helpen voorkomen dat haren afbreken en splijten. Gebruik de kam voor het verwijderen van klitjes, waarna je eventueel een borstel kunt gebruiken als het haar nog nat is. Je krullen borstelen als je haar al droog is zal je haar namelijk laten pluizen.

 

6. Stijl je krullen zonder veel hitte

Het stijlen van je haren op een hoge temperatuur is slecht voor iedere haarsoort en al helemaal voor krullend haar. Krullend haar verzorgen doe je het beste met een diffuser in combinatie met een goed hittebeschermingsproduct. Je kunt je haren ook natuurlijk laten drogen, of door je haren te wikkelen in een hydrofiele doek.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelHet boemelbusje: hulde aan het OV
Volgend artikelDe leukste DM adventskalenders 2023 voor vrouwen
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in