boek je vakantie bij de ANWB

Verloren koffers, lange rijen en bijbetalen voor koffers… Wil je dit allemaal voorkomen? Met deze 5 tips neem je alles mee wat je nodig hebt tijdens je vakantie en hoef je alleen te vliegen met handbagage.  

 

Inhoud

Chaos op de luchthavens 

Het is geen geheim meer niet alleen Schiphol maar ook Eindhoven kampen met grote chaos. We kennen allemaal de beelden van bergen met koffers die ergens in een hoek gesmeten zijn. grote kans dat dat een schrikbeeld voor jou is als je op prijs wil gaan. Gelukkig hoeft het zover niet te komen. De oplossing ligt eigenlijk voor de hand. Namelijk rijden ze met alleen je handbagage. Hierdoor hoef je je koffer niet in te checken en kun je sneller doorlopen. Scheelt weer in een lange rij staan en zorgt ervoor dat je wellicht wel je vlucht op tijd haalt. 

Leestip: Reizen vanaf Duitsland, hier moet je rekening mee houden

 

Vliegen met handbagage: met deze 5 tips neem je alles mee wat je nodig hebt 

Trek jij je wenkbrauwen op bij het lezen van reizen alleen met je handbagage? Geen nood, want met onderstaande tips krijg je alles in je handbagage zodat je zonder koffer op reis kunt gaan. 

 

1. Kies voor de juiste handbagage 

De meeste denken bij handbagage meteen een rolkoffertje. Een rolkoffertje hoort zeker tot de opties, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een reis- of een sporttas of een rugzak als handbagage. Houd bij de keuze wel rekening met de afmetingen en het gewicht van de betreffende vliegmaatschappij.

In de meeste gevallen mag je naast handbagage ook een ander klein stuk meenemen zoals bijvoorbeeld een handtas, een laptoptas of een cameratas. Je kunt het extra tasje niet alleen gebruiken voor het opbergen van je smartphone, portemonnee, paspoort en andere noodzakelijke dingen, maar ook bijvoorbeeld voor het meenemen van een extra setje ondergoed, wat make up of een extra paar slippers. 

Bang dat je nog steeds ruimte tekortkomt? Neem dan een trendy fanny pack mee. Een fanny pack biedt ruimte voor je smartphone, geld, boardingpas, paspoort en andere dingen die je graag bij de hand hebt. En omdat je de fanny pack om je heupen draagt telt het niet mee als extra stuk naast je handbagage! 

 

2. Outfit voor de vlucht: kies voor de juiste kleding 

Reizen met handbagage betekent slim inpakken. Dat betekent ook dat je voor de vlucht de juiste kleding moet kiezen. In dit geval is dat kleding met het meeste gewicht. Zorg dus dat je die ene warme warme sweater, dikke jas en jouw warme boots tijdens de vlucht draagt. Dat scheelt al enorm aan gewicht van je handbagage. De dikke jas kun je tijdens de vlucht gebruiken als deken of als kussen. Warme schoenen kun je eventueel tijdens de vlucht uitdoen. Ook een zomerhoed kun je beter niet in een koffer stoppen. Zet deze gewoon tijdens de vlucht op je hoofd. Op die manier bespaar je heel wat ruimte in je handbagage. 

Een andere mogelijkheid is om je te kleden in lagen. Mocht je het te warm krijgen tijdens de vlucht, dan kun je altijd nog wat kleding uitdoen. Belangrijk is in elk geval dat je ruimte overhoudt in je handbagage. 

 

3. Combineren en gaten opvullen 

Om zoveel als mogelijk in een zo klein als mogelijke koffer te stoppen moet je slim te werk gaan. Kies daarom voor kleding die je makkelijk met elkaar kunt combineren om elke keer een andere look te creëren. In de zomer kies je voor lichte stoffen zodat je er meer stukken mee kunt nemen. 

Aan andere handige tip voor het vliegen met handbagage is dat je alle hoeken en gaten van je koffertje gebruikt. Dat wil zeggen dat je schoenen die je meeneemt volstopt met bijvoorbeeld sokken, je oplader, je badpak, ondergoed of andere zaken die je mee wil nemen. Als je zo je koffer inruimt gaat er zo min mogelijk ruimte verloren. Hou wel het gewicht van je handbagage in de gaten om te voorkomen dat je koffer alsnog het ruim in moet.  

 

4. Kleding wassen op je vakantiebestemming

Natuurlijk heb je vakantie, maar om te besparen op de hoeveelheid kleding die je meeneemt moet je zo nu en dan kleding wassen. Dat kan natuurlijk met de wasservice van het hotel, maar makkelijker is het als je gewoon gebruik maakt van de wasbak. Je hebt geen wasmiddel nodig, maar je kunt hiervoor gewoon gebruik maken van bijvoorbeeld shampoo. Een andere mogelijkheid is dat je op locatie op zoek gaat naar een wasserette. Kleding die je probleemloos kunt wassen, vooral In de zomer, zijn: T-shirts, onderbroeken, je beha en bijvoorbeeld zwemkleding. 

 

5. Spullen die je absoluut niet mee moet nemen in je handbagage

Ken je dat? Je bent bezig met het inpakken van je bagage en komt er uiteindelijk achter dat je eigenlijk veel te veel bij je hebt. Vooral als je reist met handbagage is het belangrijk dat je zo slim als mogelijk inpakt. Maar wat hoef je nou echt niet mee te nemen? Ten eerste is het niet nodig om van elk kledingstuk 6 tot 10 stuks mee te nemen. Ook zaken zoals handdoeken, badjas, föhn en diverse verzorgingsproducten zoals lotion en shampoo kun je met een gerust hart thuis laten.  

Dat geldt zeker als je in een hotel logeert. Daar heb je genoeg handdoeken en een badjas is meestal ook aanwezig. Verzorgingsproducten kun je beter lokaal kopen. Wil je verzorgingsproducten toch meenemen? Vergeet dan niet dat deze maar 100 ml per stuk mogen zijn en dat je deze allemaal in een doorzichtige zak meeneemt met een maximale inhoud van 1 l. Houdt er ook rekening mee dat dit gewoon meetelt voor je gewicht. 

 

Nu staat je niets meer in de weg om zorgeloos op vakantie te gaan met alleen maar handbagage! Toch nog iets nodig? Dan kun je dat in bijna alle gevallen makkelijk en snel ter plaatse kopen. Alvast een fijne vakantie gewenst! 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in