boek je vakantie bij de ANWB

Het klinkt misschien gek, maar kiezen voor kunstgras in je tuin is eigenlijk een goed idee. Ontdek nu de vele voordelen van kunstgras en geniet het hele jaar door van een strak aangelegde tuin met ‘gras’.

 

Inhoud

Je tuin: een bron van ontspanning

Veel mensen kunnen na de winter niet wachten om weer te tuin in te duiken. Kinderen kunnen hier naar hartenlust rennen en ravotten en jezelf kunt genieten van een mooi boek of een heerlijke barbecue. Of is het toch minder genieten dan je dacht? Want eigenlijk moet de tuin vanaf het voorjaar aangepakt worden. Denk aan het planten van nieuwe bloemen, bijsnoeien van struiken en dan de hele zomer door onkruid wieden. En ineens is je tuin geen bron van ontspanning meer maar werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Gelukkig kan dat ook anders als je kiest voor kunstgras.

Voor wie is kunstgras geschikt?

Eigenlijk is deze vraag heel simpel te beantwoorden: kunstgras is voor iedereen geschikt. Het maakt daarbij niet uit of je een grote of een kleine tuin hebt of zelfs maar een voortuintje. Je kunt het zelfs op een balkon plaatsen om je omgeving een groenere uitstraling te geven. En geloof het of niet: er zijn mensen die dit zo mooi vinden dat ze het zelfs binnenhuis gebruiken!

In een voortuin heeft nepgras het voordeel dat het altijd voor een mooi verzorgde uitstraling zorgt. Het geeft zelfs een chique flair, zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Naast de beste keuze voor particulieren is het ook perfect geschikt voor hotels, restaurants, winkels en kantoorpanden.

 

Waarom kiezen voor kunstgras in je tuin een goed idee is

Kies je voor synthetisch gras dan profiteer je van ontzettend veel voordelen. Voordelen die bijna nog zwaarder wegen dan kiezen voor echt gras.

 

Nepgras behoudt zijn kleur en dichtheid

Waar echt gras tijdens een droge zomer bruine vlekken kan vertonen en in het ergste geval gaten krijgt is daar bij kunstgras geen sprake van. Onder normale omstandigheden behoudt het kunstgras zeker 10 – 15 jaar zijn kleur. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat er ineens gaten ontstaan in het grastapijt.

 

Tijd besparend

Ren jij ook de hele dag van hot naar her en ben jij blij dat het weekend is? Wil jij optimaal ontspannen in je tuin? Dan is kunstgras de beste keuze. Je hoeft je kostbare tijd niet meer te gebruiken voor de verzorging van het gazon. Gras maaien, onkruid wieden en elke dag water geven op hete dagen behoort tot het verleden.

 

Energie besparen

De kosten voor energie blijven stijgen en dat geldt ook voor water. Wil jij besparen op waterverbruik? Dan is synthetisch gras ideaal. Je hoeft dit gras immers niet te sproeien, waardoor er geen kostbaar water verloren gaat.

 

Zacht en fijn om op te lopen en spelen

Bij nepgras denken veel mensen direct aan harde stekels die niet prettig zijn onder blote voeten. Het tegendeel is echter waar. Tegenwoordig is het synthetische gras zo goed ontwikkeld dat het heerlijk is om op te lopen, spelen en ravotten. Ook hoef je niet bang te zijn dat het niet lekker aanvoelt voor je huisdier.  Bovendien hoef je niet bang te zijn dat er stekelig onkruid tussen gaat groeien.

 

Natuurlijke uitstraling

Het is dan wel geen echt gras, maar de frisse groene kleur geeft je tuin een natuurlijke uitstraling. En dat het hele jaar door. Waar echt gras het misschien te verduren heeft tijdens een warme zomer, is daar bij nepgras geen sprake van. En voor die natuurlijke uitstraling hoef je helemaal niet veel te doen!

 

Kies voor kunstgras dat bij je past

Zoals met veel producten heb je bij synthetisch gras ook hele ruime keuze. Daarom is het goed om vooraf een paar staaltjes aan te vragen om te kijken welke soort en kleur het beste bij jouw tuin past. Laat je vooraf ook goed informeren over de garantie, hoe lang het gras zijn kleur behoudt en wat je allemaal moet doen voor het aanleggen van de kunstgrasmat.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in