boek je vakantie bij de ANWB

Ben je op Mallorca? Dan mag een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Ontdek nu wat je allemaal kunt doen in Palma de Mallorca en vooral hoe je dat het beste kunt doen.

 

Inhoud

Vakantie op Mallorca

In de serie over mijn trip naar Mallorca zijn al een aantal leuke tips voorbij gekomen. Heb je deze gemist? Lees dan om te beginnen mijn artikel over waarom we deze vakantie naar Mallorca geboekt hebben via een Duitse website. Een aanrader als je wil genieten van voordelig reizen. Houd er wel rekening mee dat in Duitsland andere regels gelden voor reizen. Zo moet je in het openbaar vervoer en vliegtuig nog steeds een mondkapje dragen. Dit geldt niet voor het vliegveld. Dus al met al is het te overzien als je vlucht maar een paar uurtjes duurt. Houd er ook rekening mee dat in Spanje eveneens andere regels gelden, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.

Wij waren slechts enkele dagen op Mallorca, maar hebben elke dag zo veel mogelijk gedaan om niets te hoeven missen. Zo hebben we een bustour door het Tramontana gebergte gemaakt. Dit was niet alleen ontzettend mooi en heel anders, we kwamen ook op een heerlijk strand uit (heel onverwacht, want dit was midden in het gebergte).

Daarnaast hebben we een boottocht gemaakt op zoek naar dolfijnen. Deze zijn we helaas niet tegengekomen, maar het uitzicht onderweg en de stop bij het prachtige strand Cap Fermentor hebben dit wel goed gemaakt. Een bezoekje aan de oude stad Alcudia mocht niet ontbreken. Hier hebben we nog op de restanten van de stadsmuur gelopen en genoten van een heerlijke maaltijd op een binnenplaatsje van een authentiek Spaans huis met eeuwenoude opgravingen eronder.

 

Hop on hop off bus Palma de Mallorca

Tijdens ons bezoek wilden we de hoofdstad niet overslaan. Vaak heb je toch een bepaalde indruk van een plaats en dan wil je zien of dit ook echt overeenkomt met wat je denkt. Omdat wij helemaal in het noorden van het eiland logeerden in het Grupotel Gran Vista en Spa moesten we met de bus (wij hebben gewoon Spaanse OV bus gepakt) naar het zuiden waar Palma de Mallorca ligt. Hier zouden we de stad ontdekken met de Hop on hop Off bus.

Wat te doen in Palma de Mallorca midden in de stad
Mooi zo midden in de stad van Palma de Mallorca

Eenmaal aangekomen in de hoofdstad viel ons direct op dat het er erg benauwd was en alle uitlaatgassen bleven hangen. Dat zorgde letterlijk voor benauwdheid. We hebben eerst een hapje gegeten en zijn toen op weg gegaan om de hop on hop off bus te vinden. Gelukkig hoefden we niet lang te lopen, want nogmaals: we genoten niet van onze eerste indruk door de drukkende warmte, maar vooral de uitlaatgassen.

De hop on hop off bus vind je in veel toeristische plaatsen. Het voordeel is dat je een kaart koopt en de bus langs alle belangrijke toeristische plekken rijdt. Bij elke attractie blijft de bus ook staan, zodat je zelf kunt beslissen of je blijft zitten of uitstapt om de toeristische attractie te bezoeken. Het zijn bijna altijd dubbeldekker bussen met een open dak. Ideaal als het warm is en je nog een beetje verkoeling kunt gebruiken (vergeet niet om een pet of zonnehoed te dragen).

Je kunt op het bovenste dek niet alleen genieten van de wind die door je haren waait, maar ook van het uitzicht. Wil je foto’s maken? Dan raad ik je aan om boven te zitten, zeker als het dak open is en het niet regent.

Je ticket is niet alleen geldig voor de bus, maar je mag hiermee ook een boottocht maken. Deze hebben we overgeslagen, omdat we nog andere dingen wilden zien en doen.

Een buskaartje voor de Hop on Hop off bus kost 18,00 euro of 33,00 euro (met boot) voor volwassenen.

Wat te doen in Palma de Mallorca windmolens
Windmolens in Palma de Mallorca

Wat te doen in Palma de Mallorca

De stad is veelzijdig en heeft heel veel te bieden. Je hebt er een strand en een haven waar het zeker goed toeven is. In de haven liggen de meest uiteenlopende boten en schepen. Van grote cruiseschepen tot luxe jachten en van eenvoudige zeilboten tot kleine bootjes voor de vissers. Verder vind je er verschillende uitgaansgelegenheden en natuurlijk tal van restaurants en bars.

Wat te doen in Palma de Mallorca uitzicht over stad en haven vanaf kasteel bellverdere
Uitzicht op de stad vanaf de heuvel waar kasteel van Belver staat

 

Maar Palma de Mallorca is niet alleen geschikt voor mensen die van uitgaan en het strand houden. Ook cultuur liefhebbers komen in deze stad aan hun trekken. Je vindt hier onder andere

  • Kasteel van Belver (op een heuvel met prachtig uitzicht over de hele stad en de haven)
  • Kathedraal La Seu (121 meter lang en 55 meter breed, dus je kunt er niet omheen)
  • Paleis van Almudaina
Wat te doen in Palma de Mallorca 1
Kasteel van Belver

Verder rijdt de bus door de leukste straten met verrassende gebouwen, luxe en minder luxe winkels en nog veel meer. En zoals gezegd: je kunt bij elke halte van de bus stappen om lopend verder te gaan. De totale route duurt ongeveer 1,5 uur als je niet uitstapt. Heb je voor een ticket met boottocht gekozen, dan duurt alles bij elkaar iets langer. De boottocht zelf duurt namelijk nog een keer een uur.

Wat te doen in Palma de Mallorca kleurrijk gebouw
Kleurrijk gebouw midden in de stad
Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in