boek je vakantie bij de ANWB

Het is herfst, de tijd van peren. Op zoek naar een heerlijk peren recept? Zoek niet verder! Dit is een verzameling van de lekkerste peren recepten met voor elk wat wils. Geniet van een heerlijke peren kruimeltaart, maak een peren clafoutis of een peren Flammkuchen.

 

Inhoud

Wanneer is peren seizoen?

Peren hebben de hele zomer nodig om te groeien en kunnen vanaf september geoogst worden. Je ziet ze dan ook volop in de winkels liggen, waarbij ze ook nog eens heel betaalbaar zijn. De hele herfst en winter kun je je daarom uitleven met de lekkerste peren recepten.

 

Welke peren soorten zijn er?

Er zijn maar liefst 24 verschillende soorten peren. De bekendste en meest lekkere daarvan is de Doyenne du Comice. Ook bekend zijn natuurlijk de stoofperen Gieser Wilderman, die vooral in de koude maanden hun weg vinden naar menig bord. Andere bekende soorten zijn de Conference, Concorde en Saint Remy.

 

Verzameling van de lekkerste peren recepten

Voor welke soort peer je kiest is geheel afhankelijk van je eigen smaak en het recept. Daarnaast ben je ook afhankelijk van het aanbod is de winkels. In principe kun je met uitzondering van de Gieser Wilderman (stoofpeer) alle peren gebruiken voor onderstaande recepten.

 

1. Peren kruimeltaart

De meeste mensen kennen de appel kruimeltaart wel, maar wist je dat er ook een heel lekker recept is voor peren kruimeltaart? Net als de appeltaart, smaakt deze ontzettend lekker als je er een dot slagroom bij serveert. De kruimeltaart is net iets smeuïger en is zeker een aanrader als je iemand wil verrassen met een stukje zelf gebakken taart.

Recept peren kruimeltaart

2. Peren kruimel muffins

Wil je een keer iets anders maken dan een taart? Maak dan deze peren kruimel muffins. Deze kun je ook perfect gebruiken om te trakteren. Voor wat extra crunch zijn aan het kruimeldeeg gehakte walnoten toegevoegd. Past heel goed bij de herfst, want het walnoten seizoen begint eind september begin oktober.

Recept peren kruimel muffins

 

3. Peren clafoutis

Er zijn talloze varianten van clafoutis op de markt gebracht en daar mag deze peren clafoutis zeker niet ontbreken. De clafoutis rijst niet, het is dus meer een plat stuk taart of cake, maar dan wel lekker smeuïg. Voor wat extra bite zijn hier amandelen aan toegevoegd, die het net dat beetje extra geven.

Recept peren clafoutis

 

4. Peren flammkuchen

In de verzameling lekkerste peren recepten mag een ietwat hartig recept natuurlijk niet ontbreken. Daar voldoet deze peren flammkuchen gegarandeerd aan. De Flammkuchen bevat niet alleen maar peren, maar ook rode uien, wijnsaus en gorgonzola. Als dat niet smullen wordt!

Recept Flammkuchen met rode uien in wijnsaus, peren en gorgonzola 1

 

5. Peren appel florentine cake

Zeg je herfst dan zeg je niet alleen peren, maar ook appels. Dus waarom niet allebei combineren? Dat is precies wat ik heb gedaan bij dit heerlijke recept peren appel florentine cake. Ook hier is weer een kleine verrassing toegevoegd in de vorm van amandelen.

Peren appel Florentine cake recept stukje cake

 

6. Peren crème taart

Een heerlijke peren recept dat uit Duitsland afkomstig is. De peren crème taart is gemaakt van een vulling bestaande uit crème fraîche met puddingpoeder. Dit zorgt ervoor dat de taart lekker smeuïg is en niet droog.

Recept peren crème taart

 

7. Peren Nutella cake

Wist je dat peren en chocolade een heerlijke combinatie zijn? En wil je deze combinatie nog een stukje lekkerder maken? Dan maak je dit recept peren Nutella cake. De taart smaakt perfect bij een kopje koffie!

recept peren nutella cake

 

8. Peren compote

Heb je een overschot aan peren? Dan kun je deze langdurig bewaren als je er peren compote van maakt. Dit is wel een nauwkeurig proces die overeenkomt met wecken. Neem hier dus de tijd voor en ga hygiënisch te werk.

Heerlijk recept peren compote

 

Laat me vooral weten als je een recept hebt gemaakt en wat je ervan vond.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in