boek je vakantie bij de ANWB

Het is zomer, de tijd bij uitstek om een zonnebril te dragen. Of je nu op zoek bent naar een nieuw model of wil weten of je huidige bril bij je past: ontdek hieronder welk model zonnebril het beste past bij een rond, vierkant, hartvormig, smal of ovaal gezicht.

 

Inhoud

Zonnebril: een must in de zomer en onmisbaar tijdens de wintersport

Een zonnebril is een trendy accessoire dat je outfit net dat beetje extra kan geven. Daarnaast is het voor veel mensen ook gewoon onmisbaar. Zeker voor mensen die al oogproblemen hebben is een zonnebril een must. Daarnaast is het het beste hulpmiddel om je ogen te beschermen tegen UV straling, zorgt het voor een beter zicht en beschermd het je ogen. Bij een zonnebril denken veel mensen aan de zomer, maar ook tijdens de wintersport is een zonnebril een absolute must.

 

Welke gezichtsvorm heb ik?

Voordat je naar de winkel rent om een passende zonnebril te zoeken is het handig om te kijken welke gezichtsvorm je hebt. Dat kan nogal verschillen en bepaalt uiteindelijk voor welk model je moet kiezen. Heb je geen idee welke vorm je gezicht heeft? Hieronder staat een makkelijke test om hier achter te komen

 

Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

Nu je de vorm van je gezicht weet kun je op zoek naar een passende zonnebril. Hieronder vind je bij alle gezichtsvormen de tip voor een passende zonnebril.

 

Smal gezicht

Heb jij een smal gezicht? Dan kies je het beste voor een niet al te opvallende bril. Kies voor een bril met ronde of hoekige glazen. Liever een alternatief? Het cat eye model past perfect bij jouw gezichtsvorm. Belangrijk bij de keuze voor een model zonnebril is dat de rand niet te dik mag zijn. Vuistregel is daarom: hoe dunner/smaller de randen hoe beter dit is voor je gezicht. Wil je toch een bril met een dikkere rand omdat deze momenteel trendy zijn? Geen probleem! Zorg er dan wel voor dat je kiest voor een hele lichte of zelfs transparante rand, om je gezicht optimaal uit te laten komen.

Rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Dan kun je ervoor kiezen om een hoekige en smalle zonnebril te dragen. Deze verfijnen de gezichtsvorm en passen perfect. Kies bovendien voor een model met een dunne rand of zelfs helemaal geen rand. Donkere tinten en rechthoekige vormen zijn ideaal, want deze laten je gezicht iets langer lijken. Toch op zoek naar iets bijzonders? Kies dan voor een zonnebril met asymmetrische glazen.

 

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, dan heb je geluk. Jij kunt namelijk alle modellen zonnebrillen dragen. Ga gerust eens wat experimenteren met kleuren en modellen. Misschien vind je een jaren ’50 look cat eye zonnebril wel leuk. Of kies juist voor een aviatior model. Let op: een zwart model kan je gezicht hard en streng laten lijken. Kies daarom liever voor een model met wat kleur of print.

 

Hartvormig gezicht

Met een hartvormig gezicht kies je het beste voor een cat eye, vlinder model of randloos montuur. Al deze modellen staan trendy en zorgen voor de juiste noot als je kind in een punt toeloopt. Andere modellen kunnen al snel de nadruk leggen op je hogere jukbeenderen. Ronde, ietwat gebogen monturen zijn niet alleen trendy, maar benadrukken je natuurlijke schoonheid. Vermijd bij voorkeur zonnebrillen die een donkere rand hebben.

Hoekig gezicht

Is er uit de test gekomen dat je een hoekig gezicht hebt? Laat dan je vingers weg van hoekige monturen, deze passen totaal niet bij je gezichtsvorm. In plaats daarvan kies je voor een model met ronde of ovale glazen, die passen perfect bij jou. Een dunne rand is eveneens een goede optie. Bovendien heb je het perfecte gezicht voor de klassieke aviator bril. Daarnaast kun je kiezen voor een cat eye of een rond model.

Leestip: Welke kleur past het beste bij mij? Doe de test!

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in