boek je vakantie bij de ANWB

Van 11 t/m 29 december 2019 is het Disney On Ice Magisch Ijsfestival in Rotterdam en Utrecht te bezoeken. Benieuwd of de show het geld waard is? Wij bezochten Disney On Ice Magisch Ijsfestival in Ahoy op vijrdag 13 december 2019.

 

Inhoud

Disney On Ice

Elk jaar organiseert Disney On Ice een spectaculaire show in Rotterdam en Utrecht. 2 Uur lang kunnen bezoekers genieten van de schaatsende optredens van allerlei Disney figuren. Denk daarbij aan Belle en het Beest, Simba en Pumba, Rapunzel, Aladdin en nog veel meer. De show is elk jaar anders en dat geldt ook voor de optredens. Disney on Ice begon in 1981 in Amerika, maar is inmiddels in verschillende landen te zien, waaronder traditiegetrouw in de decembermaand in Nederland.

 

Wij bezochten Disney On Ice Magisch IJsfestival

Wij hebben vrijdag 13 december 2019 Disney On Ice Magisch IJsfestival bezocht. Alhoewel mijn kinderen intussen 20 en 18 zijn hebben we met volle teugen van de show genoten. Nou ja, bijna dan: achter mijn dochter zat een lange man die eerst de hele tijd wild met zijn jas heen en weer aan het zwaaien was en mijn dochters haar en hoofd de hele tijd stootte tot mijn zoon en dochter er iets van zeiden. Vervolgens zat de man of zoontje van deze man de eerste helft van de show in haar stoelleuning te duwen/trappen, waardoor ze op een gegeven moment zelfs rugpijn kreeg. Na de pauze wisselden we van stoel en was het afgelopen.

De show was vanaf het begin geweldig. De kostuums, de verlichting, de choreografie, muziek en natuurlijk de schaatsers zelf: alles is perfect op elkaar in gespeeld. Ik verbaasde me er meermaals over dat er met zo een snelheid niets is gebeurd. Alles ging door elkaar heen en langs elkaar als een goed geoliede machine. Het zag er allemaal even schitterend uit en je kreeg echt de indruk dat ook de schaatsers zelf genoten van hun optredens.

Wat ik persoonlijk ook heel mooi vond was het feit dat het decor deels door de schaatsers zelf opgebouwd en verplaatst werd. Er werd zelfs tot twee keer toe met een schip op het ijs geschaatst. Ook de dieren (Maximus het paard uit Rapunzel en Sven uit Frozen) werden gespeeld door twee schaatsers.

 

Wij bezochten Disney On Ice Magisch IJsfestival 2

 

Magisch IJsfestvial

Het festival wordt geopend door Mickey, Minnie, Goofy en Donald Duck. Zij kondigen ook de verschillende optredens aan. Dat is overigens allemaal heel leuk verpakt in een verhaal en dus zeker geen saaie aankondiging van acts. In de eerste helft waren er optredens van Ariël, Vaiana en Rapunzel. Na een pauze van een kwartier (voldoende om even snel te plassen of drinken te halen) ging de show door met Belle en het Beest. Als afsluiter werden wij als bezoekers getrakteerd op Frozen. Elza en Anna waren duidelijk favoriet onder de vele kinderen die de show bezochten. Er werd meegezongen met de verschillende liedjes en kinderen waren razend enthousiast.

Natuurlijk waren de verhalen ingekort, maar dat was zodanig gedaan dat je het hele verhaal gewoon begreep en de belangrijkste dingen niet kon missen. De show is een aanrader voor het hele gezin. Niet alleen kleine kinderen genieten, mijn kinderen hebben ook genoten. Ik heb helaas niet al te veel foto’s kunnen maken, omdat mijn batterij ineens heel snel leeg liep. Nog voordat de show ten einde was was mijn telefoon uit. Opladen in de auto ging helaas ook niet.

 

Wil je de show zelf zien? Dan vind je hieronder meer informatie:

Disney On Ice Magisch IJsfestival

11 december t/m 29 december 2019

Rotterdam Ahoy en Utrecht Jaarbeurs

Verschillende tijden (zie website)

Tickets: vanaf 16,50 en 80,00 euro voor een family pack

 

Wij bezochten Disney On Ice Magisch IJsfestival 1

 

Ps: het zijn niet veel foto’s, maar dat komt ook omdat de foto’s niet gepubliceerd mogen worden 😉 Als je benieuwd bent naar de rest zul je de show echt zelf moeten bezoeken

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in