boek je vakantie bij de ANWB

Winkels komen en gaan, maar er zijn winkels en ketens die door jullie het meest gemist worden. Om nostalgische redenen, zoals bijvoorbeeld de videotheek of omdat je er zelf nog gewerkt hebt, zoals de Konmar…

 

Inhoud

Recessie 2007-2008 Nederland

De recessie van 2007/2008 was een bankencrisis die in de zomer van 2007 begon en zijn hoogtepunt kende in het najaar van 2008. Het einde van deze recessie was pas in 2011. Deze recessie had grote invloed op winkels en winkelketenen. Vanaf deze kredietcrisis tot in 2014 zijn maar liefst 22.000 winkels verdwenen. En het zijn niet alleen kleine winkels die uit het straatbeeld verdwenen, maar ook bekende ketens en warenhuizen. Na een aantal jaren van voorspoed lijkt het nu weer dezelfde kant op te gaan, met steeds meer winkels en winkelketens die hun deuren voorgoed sluiten.

 

Van offline naar online in een veranderende wereld

Niet alleen de recessie heeft ervoor gezorgd dat winkelen door de jaren heen compleet verandert is. Dat komt namelijk ook door het feit dat we ons leven steeds meer online leven. Want niets is zo makkelijk als vanuit je luie stoel bestellingen te plaatsen. Je winkelt dan op jouw tijd, zonder te moeten haasten en waar het je uitkomt.

Aan de ene kant is dat natuurlijk hartstikke fijn. Niet iedereen kan naar een fysieke winkel gaan, vanwege beperkingen, lange werktijden of gewoon omdat er weinig tijd beschikbaar is. Helaas kent dit ook een keerzijde, want steeds meer fysieke winkels verdwijnen.

 

Deze winkels en ketens missen jullie het meest

En dat er ondanks het grote online aanbod winkels gemist worden blijkt wel. Lees verder en ontdek welke winkels gemist worden en waarom.

 

V&D

Onderstaande winkels en ketens missen jullie om verschillende redenen met op nummer 1 de V&D. Voor veel mensen de plek waar in de zomervakantie nieuwe schoolspullen werden gekocht in de V&D campus. Met als hoogtepunt natuurlijk een toffe schoolagenda die je helemaal ging personaliseren. Maar ook toffe Norman collectie en het complete concept van La Place in de V&D wordt door veel van jullie enorm gemist.

 

 

Videoland

Tja, tegenwoordig heb je een enorm aanbod aan streamingdiensten en voor een film hoef je niet meer de deur uit om een videoband te huren. Maar juist dat is wat jullie eigenlijk missen: het erop uitgaan, een fysieke film uitzoeken en dan samen met je gezin kijken.

 

Free Record Shop

Om nog maar even in de nostalgische sferen te blijven: ook de Free Record Shop wordt door jullie gemist. Verbonden met leuke herinneringen zoals in de winkel luisteren naar muziek voordat je het koopt en de hele ervaring maken het tot een gemis voor velen.

 

Schlecker

Alhoewel je tegenwoordig de Kruidvat en Trekpleister hebt waar je leuke koopjes kunt scoren, geven jullie aan dat de Schlecker gemist wordt. Deze was namelijk vele malen leuker dan de Kruidvat en bovendien een stuk goedkoper.

 

C1000, Konmar en Edah

Als het op supermarkten aankomt had je jaren geleden gewoon veel meer keuze. Daarnaast waren aanbiedingen echt nog aanbiedingen en kon je echt naar verschillende winkels voor diverse spullen. Tegenwoordig is alles één pot nat en als je alle aanbiedingen van de supermarkten naast elkaar legt, dan zou je bijna denken dat er geen concurrentie is… Niet zo gek dus dat ketens als de C1000, Konmar en Edah gemist worden.

 

Hans Textiel

De Zeeman was in de jaren ’90 een no go. Als je in kleren van de Zeeman rondliep was het niet best voor je, want geheid dat je gepest werd. De Zeeman bestaat nog steeds en de reputatie is inmiddels zo erg verandert dat je zelfs hip bent en gezien wil worden met hun eigen unieke producten. Hans Textiel heeft het helaas niet gered, maar wordt wel gemist. Een stuk voordeliger dan Zeeman en veel mensen hebben er mooie herinneringen aan.

 

Coolcat

Een andere heel populaire winkel die jullie missen is de Coolcat. Velen vragen zich af waarom deze populaire keten met gave kinderkleding zijn deuren heeft  gesloten, waardoor kinderen nu in ‘volwassen’ winkels gaan shoppen. Deze winkel bestaat online nog wel, maar biedt niet dezelfde ervaring en veel mensen geven aan het assortiment zeer beperkt te vinden.

 

Schoenenreus

De Schoenenreus wordt eveneens gemist, niet in de laatste plaats vanwege de goede aanbiedingen. Als je Googelt dan zie je overigens onder resultaat van Schoenenreus Scapino naar voren komen. Toch kan Scapino niet tippen aan de ervaringen van de goede oude Schoenenreus.

 

Kijkshop

Een formule die je niet meer ziet is de Kijkshop. Daar kon je dan producten achter vitrines bekijken, een formulier invullen en dan bij de balie de spullen ophalen. Je kon bovendien met Freebees sparen voor gratis producten. En je vond er echt van alles en nog wat: van sieraden en beautyverzorgingsproducten tot aan huishoudelijke producten aan toe.

 

Bart Smit

Weet je nog… toen je met je ouders en op latere leeftijd zelf door de Bart Smit struinde om te kijken welk speelgoed er nu weer binnen was gekomen? Speelgoedwinkel Bart Smit missen ook veel mensen, ondanks het grote online aanbod aan speelgoed.

 

Ondanks het feit dat veel winkels een online formule hebben, worden de fysieke winkels enorm gemist. Welke winkels of ketens mis jij vooral en waarom?

 

Dokteronline.com
Vorig artikelSoof 3 dvd winactie
Volgend artikelTips om je krullen goed te verzorgen
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in