boek je vakantie bij de ANWB

Het is tegenwoordig een zeer begeerlijke look: steil haar. Alles zit mooi in model en er zijn geen statische puntjes die nog een andere kant op staan. Je kent de beelden vast wel van beroemdheden op de rode loper zoals Cara Delevigne of Jennifer Aniston met hun prachtige steile haren. Maar hoe behaal je zo’n mooi resultaat? In deze blog zullen vind je 4 tips om te zorgen dat jij straks met een prachtig steile coupe rondloopt.

Inhoud

Zorg voor (bijna) droog en schoon haar

Voordat je je haar gaat steilen is het belangrijk dat je haar schoon en nagenoeg droog is. Was je haar daarom van te voren en gebruik een föhn. Betekent het dat je zomaar elk product kan gebruiken om je haar te wassen? Helaas niet. Veel haarproducten bevatten stoffen die je haar uitdrogen en zorgen voor een dof uiterlijk. Kies daarom voor hydraterende shampoos en een goede conditioner. Het liefst ook zonder alcohol aangezien dit het haar ook extra uitdroogt.

Na het wassen van je haar is van het groot belang dat je haar goed droog is. Gebruik hiervoor een föhn in plaats van een handdoek. Door je haar te drogen met een handdoek zorg je namelijk voor kleine beschadigingen van je haar. Met een goede föhn voorkom je dit probleem en kun je je haar snel en in de goede richting drogen. Tijdens het föhnen kun je ook een borstel gebruiken om het proces nog meer te versnellen. Let op: zorg ervoor dat de föhn niet te warm is, want door te veel hitte maak je je haar ook kapot.

Is je haar te nat? Dan gaat de steiltang sissen of komt er stoom van de tang af. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Mocht je één van de bovengenoemde dingen ervaren, dan kun je het beste even stoppen met steilen en je haar eerst verder drogen.

Bescherm je haar

Voor ultiem steil haar is hitte nodig. Deze warmte is echter slecht voor je haar. Daarom is het gebruik van een hittebeschermer een absolute must. Deze producten zorgen voor een beschermende laag en helpen met de vochtretentie van je haar. De hittebeschermers zijn breed verkrijgbaar en over het algemeen niet duur. Dit maakt het investeren in deze producten zeker de moeite waard.

Om je haar nog beter je beschermen tegen de hitte, is het verstandig om je steiltang niet te heet te zetten. Begin vooral op een lage temperatuur. Zo voorkom je onnodige beschadigingen. Hiernaast is het mogelijk dat je ook op lage temperaturen al jouw gewenste resultaat kunt bereiken.

Investeer in een goede stijltang

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar voor de mooiste resultaten is het verstandig om een goede stijltang te kopen. De professionele varianten zijn namelijk voorzien van extra bescherming voor je haar. Keramische stijltangen in het bijzonder zijn een populaire keuze. Dit komt omdat deze de hitte gelijkmatig verdelen. Zo wordt je haar niet te heet op één plek en voorkom je beschadigingen.

Heb je erg droog en breekbaar haar? Dan kun je kiezen voor een keramische stijltang die gebruik maakt van stoom. Het stoom zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor kunnen verzorgende producten beter worden opgenomen door je haar.

Wanneer je een nieuwe tang wilt kopen moet je erop letten dat je een variant koopt die past bij jouw type haar. Indien je veel haar hebt kies je het beste voor een brede variant. Heb je last van statisch haar? Dan is een stoom variant de beste keuze. Tot slot is voor kwetsbaar haar een keramische heater met een lage temperatuur de geschikte optie.

Tevens is het raadzaam om je stijltang te reinigen na gebruik. Hiermee voorkom je dat er restjes van haarproducten in het apparaat blijven. Dit zorgt namelijk voor een ongelijke verdeling van de hitte en een minder mooi eindresultaat.

 

Ga zorgvuldig te werk

Tijdens het steilen is het belangrijk dat je niet te grote plukken tegelijkertijd aanpakt. Door kleine plukjes te pakken zorg je namelijk voor een mooiere en egaler resultaat. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je haar de tijd heeft om even af te koelen.

Hoe weet ik hoeveel haar ik per keer moet steilen? Over het algemeen wordt aangeraden om niet breder te gaan dan je borstel.

Verder is de snelheid waarmee je de stijltang door je haar heen haalt ook van belang. Zo moet je er op letten dat je het niet te snel doet, maar ook zeker niet te langzaam. Het laatste kan zelfs desastreuze gevolgen hebben. Als je er te snel doorheen gaat zul je vaak ook niet het gewenste resultaat bereiken. Ook zorgt dit ervoor dat je vaker dan één keer dezelfde pluk zal moeten aanpakken. Dit is iets wat je zoveel mogelijk wilt voorkomen omdat dit zeer slecht is voor je haar.

 

Als je op alle bovenstaande punten let, dan kun je je haar makkelijk en snel steilen, zonder het haar verder te beschadigen. En met deze 10 tips voor gezonder haar krijg je een nog mooiere haardos.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in