boek je vakantie bij de ANWB

Waarom zou je naar een dure salon gaan als je het thuis ook (zelf) kunt doen. Met deze tips voor een perfecte manicure thuis verzeker jij jezelf van een paar perfect gelakte nagels die niet onderdoen voor professionele manicure. Simpel, makkelijk en vooral ook een leuk idee om samen met je vriendinnen te doen tijdens een gezellige avond.

 

Inhoud

Benodigdheden voor je manicure thuis

Voordat je de DIY perfecte manicure thuis kunt organiseren, moet je natuurlijk de beschikking hebben over de juiste benodigdheden. Hieronder vind je een lijst met alles dat je nodig hebt om de perfecte manicure uit te kunnen voeren:

  • Nagelolie
  • Vijl, nagelschaar
  • Nagellak in kleur naar keuze
  • Basecoat
  • Topcoat

 

tips-voor-een-perfecte-manicure-thuis-manicureset

 

Tips voor de perfecte manicure thuis

Iedereen weet dat nagels het visitekaartje van je handen zijn. Het is dus belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Af en toe een kleurtje dragen om ze tot eyecatchers te maken of ze te beschermen is ook mogelijk. Met deze tips en tricks hoef je hier niet handen vol geld aan uit te geven.

 

1. Bereid je nagels voor

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker ook voor je manicure. Zorg ervoor dat je je nagels minimaal 1x per week als volgt voorbereidt:

  • Verwijder alle nagellak
  • Gebruik een speciale nagelolie die je in je nagelplaat, nagelriem en de nagelwal masseert. Het beste kies je hiervoor een gel die na het aanbrengen verandert in olie. Deze gel/olie zorgt ervoor dat microscopisch kleine scheuren opgevuld worden, waardoor een mooiere basis voor het aanbrengen van je nagellak ontstaat Een andere optie is dat je de nagels en je complete handen masseert met biologische kokosolie.

 

2. Kies de juiste vorm nagels die bij je past

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien heb je keuze uit: rond, ovaal, vierkant, tussen vierkant en ovaal en ten slotte ook nog puntig. Ik ga in het kort even in op de vraag welke nagelvorm bij je past en hoe je deze het beste kunt maken:

Ronde nagelvorm: ideaal voor mensen met wat dikkere vingers en geschikt voor korte nagels. Vijl de nagels eerst aan de zijkant recht en vervolgens rondt je de randen af. Een andere optie is om je nagels eerst vierkant te vijlen en vervolgens af te ronden, maar dit is een stuk moeilijker.

Ovale nagelvorm: geschikt voor alle nagels, wordt onder nagelstylisten gezien als de perfecte nagelvorm. Net als bij de ronde nagel gebruik je hiervoor de vijl. Ga hetzelfde te werk als bij de ronde nagelvorm, maar maak de nagels niet rond maar ovaal.

Vierkante nagelvorm: net als de ovale nagelvorm is ook de vierkante geschikt voor alle soorten vingers en nagels. Bijzonder populair voor french manicure, maar ook geliefd onder vrouwen die voor nepnagels kiezen. Vijl de zijkanten van je nagels recht, waarbij je erop moet letten dat de vijl volledig rechtop gehanteerd wordt. Klaar met de zijkanten? Draai dan nu de hand naar je toe en vijl de bovenkanten recht af. De nagelvijl moet daarbij loodrecht op je nagels staan. Voor een perfecte uitstraling moeten alle nagels dezelfde lengte hebben.

Tussen vierkant en ovale nagelvorm (in het Engels bekend als de squoval, een samenvoeging van square en oval): deze nagelvorm past eveneens bij alle vingers en nagels. Maak je nagels eerst vierkant (zie hierboven) en rond de hoeken vervolgens een klein beetje af. Niet te veel natuurlijk anders heb je straks ronde nagels.

Puntige nagelvorm: deze nagelvorm is vooral geschikt voor vrouwen met lange en dunne vingers. Maak bij het vijlen gebruik van de zogenaamde ‘I’ techniek, waarbij de nagels eerst in vierkante vorm gevijld moeten worden. Je nagels moeten zowel bij de nagelriemen als de randen vierkant zijn, de zogenaamde ‘I’. Vervolgens vijl je de punt (tip weg) zodat er een punt ontstaat.

 

tips-voor-een-perfecte-manicure-thuis-nagelvormen

 

3. Aanbrengen basecoat

Het is belangrijk om deze stap niet over te slaan. Basecoat heeft meerdere functies: het vormt een goede basis voor je nagellak en voorkomt verkleuren van je nagels. Daarnaast kan het oneffenheden opvullen, je nagels egaliseren of versterken. Laat de basecoat goed drogen voordat je de nagellak aanbrengt.

 

4. Nagellak aanbrengen op de juiste manier

Het maakt niet uit voor welke kleur of welk merk nagellak je kiest. Zelf heb ik na heel lang zoeken, wikken en wegen de overstap gemaakt naar de big 10 free van Zoya. Zorg er wel voor dat de gewenste nagellak in twee lagen aanbrengt. Gebruik voor het aanbrengen korte en snelle bewegingen om de nagellak gelijkmatig over alle nagels te verdelen. Laat de eerste laag goed drogen voordat je de tweede aanbrengt om een perfect resultaat te garanderen.

 

tips-voor-een-perfecte-manicure-thuis-nagellak-aanbrengen

 

5. Aanbrengen top coat

Om maximaal te genieten van de aangebrachte nagellak is het gebruik van een top coat eigenlijk een must. Zorg er wel voor dat beide lagen nagellak compleet gedroogd zijn.

 

6. Verdwaalde nagellak verwijderen

Soms komt de nagellak niet daar terecht waar het zou moeten en zie je na het aanbrengen dat er lak op rondom je nagel zit. Heb je geen vaste hand of ben je bang om je nagellak te beschadigen, gebruik dan de volgende tip om de vlekken te verwijderen.

Neem een stukje watten en doe deze rondom een stokje (een simpel wattenstaafje helpt natuurlijk ook gewoon ;). Dompel onder in heet water en druk stevig tegen de gemorste nagellak op je vinger aan. De combinatie van water en hitte zorgt ervoor dat de nagellak probleemloos van je vinger verwijderd wordt, zonder dat je de met moeite aangebrachte lak op je nagels beschadigd.

 

7. Laat de nagellak compleet drogen

Schrik niet, maar in veel gevallen kan het tot wel 12 uur duren voordat je nagellak echt helemaal uitgehard en droog is! Natuurlijk is dit afhankelijk van de weersomstandigheden, maar echt waar, het kan best een lange tijd duren. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je er het beste voor kiezen om de eerste 12 uur na het aanbrengen geen oliehoudende lotion aan te brengen. Ga niet over ruwe oppervlakken met je nagels, sla de vaat even over als het kan en wikkel je handen niet in een handdoek (voorzichtig drogen dus)

Leestip: Dit kun je nog meer doen met nagellak

tips-voor-een-perfecte-manicur-thuis-nagels-drogen

Heb jij nog een leuke tip om thuis manicure te doen? 

Dokteronline.com

7 REACTIES

  1. […] Natuurlijk is het belangrijk om ook tijdens home office mooie nagels te hebben. Zeker als je zo nu en dan een online vergadering hebt met video is het belangrijk om er op en top uit te zien. Gelukkig ben je niet aangewezen op een nagelstudio. Je kunt zelf aan de slag. Houd er wel rekening mee dat als je zwanger bent dat je gebruik maakt van geschikte nagellak die veilig is voor zwangeren.  Meer tips over de perfecte manicure thuis vind je hier. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in